شناسهٔ خبر: 69730493 - سرویس استانی
منبع: مهر | لینک خبر

عقب ماندگی‌های صنایع تبدیلی و فرآوری کشاورزی جبران شود

بوشهر- رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: عقب ماندگی‌های صنایع تبدیلی و فرآوری کشاورزی جبران شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، محمدجواد عسکری ظهر پنجشنبه در همایش ملی خرما و صنایع وابسته استان بوشهر با اشاره به اهمیت امنیت غذایی در هر جامعه اظهار کرد: به منظور دستیابی به امنیت غذایی مناسب در کشور باید بر اساس نقشه راه حرکت کنیم و برنامه‌ریزی و اقدامات لازم را در این زمینه داشته باشیم.

وی به ظرفیت‌های فراوان تولید و تأمین امنیت غذایی در کشور اشاره کرد و ادامه داد: کشاورزی سه برابر صنعت بازدهی دارد و به عنوان بزرگترین بخش خصوصی کشور محسوب می‌شود که ۴.۵ بهره‌بردار در این حوزه فعالیت دارند.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به اشتغال حدود ۳۰ درصد مردم کشور در حوزه کشاورز تصریح کرد: در این راستا باید توجه ویژه‌ای به افزایش راندمان تولید در سطح، توسعه صنایع فرآوری و تکمیلی، صادرات و بازاریابی داشته باشیم.

برخورد با ترک فعل بانک‌ها

وی از ریل گذاری برای توسعه بخش کشاورزی و توسعه این حوزه در برنامه هفتم توسعه خبر داد و اضافه کرد: در حوزه صنایع تبدیلی و فرآوری کشاورزی با عقب‌ماندگی‌هایی در سطح کشور روبرو هستیم که باید از همه ظرفیت‌ها در این زمینه استفاده شود و کمبودها جبران شود.

عسکری با واردات سالانه ۵۰۰ میلیون دلار موز به کشور اشاره کرد و افزود: ظرفیت و قابلیت مهمی در تولید موزه و آناناس در جنوب وجود دارد که باید از این ظرفیت استفاده شود تا هم تولید و اشتغال افزایش یابد هم از خروج ارز و واردات جلوگیری شود.

وی با تاکید بر پرداخت تسهیلات بانکی افزود: بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی بانک‌ها موظف هستند ۱۵ درصد وام‌ها و تسهیلات به بخش خصوصی اختصاص دهند ولی بررسی‌ها نشان داده بانک‌ها به تعهد خود در قبال کشاورزان عمل نکرده‌اند.

عسکری با بیان اینکه بانک‌ها بین ۱.۴ تا ۹ درصد از ۱۵ درصد تعهدات خود در پرداخت وام به کشاورزان اقدام کرده‌اند ادامه داد: پرداخت وام به کشاورزان از طرف بانک‌ها جزئی بوده و به تعهدات خود عمل نکرده‌اند و در این عرصه بانک‌هایی که در پرداخت تسهیلات به کشاورزان ترک فعل کرده‌اند به دستگاه‌های نظارتی معرفی شده‌اند.

انتقاد از بخشنامه‌های خلق‌الساعه

وی اضافه کرد: عملی شدن تعهدات بانک‌ها در پرداخت وام به کشاورزان ضمن کمک به این قشر نقش مهمی در افزایش تولید دارد.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی رفع قوانین دست و پاگیر در عرصه تولید و صادرات و بخشنامه‌های خلق‌الساعه را مورد تأکید قرار داد و اضافه کرد: اکنون رشد در تولید و صنایع فرآوری محصولات کشاورزی پنج تا ۶ درصد است که باید عقب‌ماندگی این حوزه با جهش تولید جبران شود.

عسکری با تأکید بر حل مشکلات تولید خرما در کمیت و کیفیت گفت: گونه‌های نامناسب خرما باید حذف و ارقام جدید جایگزین شود.

وی بسترسازی برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و توسعه زیرساخت صنایع فرآوری از جمله سردخانه و بسته‌بندی را یکی از ضروریات دانست و تأکید کرد: باید با بسترسازی زمینه مشارکت بخش خصوصی بیش از پیش در عرصه صنایع تکمیلی فراهم شود.