شناسهٔ خبر: 69725748 - سرویس بین‌الملل
منبع: صدای آمریکا | لینک خبر

هشدار دیده‌بان حقوق بشر در مورد «پاکسازی قومی» در غزه

صاحب‌خبر -

دیده‌بان حقوق بشر در یک گزارش ۱۷۲ صفحه‌ای که روز پنجشنبه ۲۴ آبان منتشر کرد، می‌گوید دستورات مکرر اسرائیل برای تخلیه غزه به منزله «جنایت جنگی انتقال اجباری» و «پاکسازی قومی» است.

در این گزارش آمده است: «دیده بان حقوق بشر شواهدی را جمع آوری کرده که نشان می دهد مقامات اسرائیلی... مرتکب جنایت جنگی انتقال اجباری می‌شوند.»

دیده‌بان حقوق بشر می‌افزاید: «به نظر می‌رسد که اقدامات اسرائیل با تعریف پاکسازی قومی در مناطقی که فلسطینی‌ها قادر به بازگشت نیستند، مطابقت دارد».

اگرچه اسرائیل می‌گوید آوارگی برای امنیت غیرنظامیان یا الزامات نظامی موجه است، اما این گزارش ادعا می‌کند: «اسرائیل نمی‌تواند صرفاً به حضور گروه‌های مسلح برای توجیه آوارگی غیرنظامیان تکیه کند.»

اسرائیل پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر ۱۴۰۲ حماس وارد غزه شد تا این گروه را نابود و ۲۵۱ گروگان را آزاد کند. اسرائیل نقض قوانین بین‌المللی را انکار می‌کند و همواره از غیرنظامیان خواسته است هنگام نبرد ارتش این کشور با حماس، که در زیرساخت‌های غیرنظامی و در مجموعه‌ای از تونل‌ها در زیر مناطق مسکونی پنهان شده است، به مناطق بشردوستانه بروند.

«جنایت جنگی»

ماه گذشته نیز در پی هجوم تانک‌های ارتش اسرائیل به ورودی یک پایگاه نیروهای حافظ صلح در جنوب لبنان، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد هشدار داد هرگونه حمله به نیروهای حافظ صلح ممکن است «جنایت جنگی» تلقی شود.

به گزارش رویترز، استفان دوجاریک سخنگوی گوترش گفت، «دبیرکل بار دیگر تاکید می‌کند که اماکن یونیفل و کارکنان آن هرگز نباید هدف قرار گیرند. حملات علیه حافظان صلح ناقض قوانین بین‌المللی، از جمله قوانین بشردوستانه، است.»

در میانه حملات ارتش اسرائیل به مواضع شبه‌نظامیان حزب‌الله مورد حمایت حکومت ایران در جنوب لبنان، مقر نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در منطقه دو بار هدف حمله قرار گرفت و چند صلح‌بان زخمی شدند.

نخست وزیر اسرائیل ضمن ابراز تاسف از زخمی‌شدن صلح‌بانان گفت ارتش اسرائیل نهایت تلاش خود را می‌کند از وقوع مجدد چنین رویدادهایی جلوگیری کند، اما «راه ساده و واضح برای اطمینان از آن، خروج آنها از منطقه خطر است.»

بنیامین نتانیاهو در پیامی به آنتونیو گوترش گفت: «خودداری شما از تخلیه نیروهای حافظ صلح سازمان ملل [از مناطق نبرد] آنها را به گروگان حزب‌الله تبدیل می‌کند» و این مساله جان سربازان اسرائیل و این نیروها را به خطر می‌اندازد.

روابط دولت اسرائیل و آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد در چند ماه گذشته، به دلیل رویکرد او در برابر جنگ اسرائیل با گروه‌های شبه‌نظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی در نوار غزه و لبنان، رو به تیرگی گذاشته است.