بهزاد محمدی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به اینکه بهزیستی از بدو تولد به بعد را در مراکز مختلف نگهداری میکند گفت: 52 خدمت و مأموریت در زمینه اعتیاد، طلاق، خودکشی، دختران فراری و زنان خشونت دیده، معلولان و نگهداری معلولان و کودکان و بیش از 160 ریز فعالیت برای بهزیستی تعریف شده است.
وی با بیان اینکه 9 مرکز شبانهروزی و چهار مرکز روزانه در حوزه اجتماعی وجود دارد عنوان کرد: اکنون 94 کودک از بدو تولد تا 18 سالگی در مراکز اجتماعی بهزیستی نگهداری میشوند و در حوزه توانبخشی نیز یک مرکز وجود دارد که 65 کودک در آن حضور دارند.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه با اشاره به فعالیت یک مرکز نگهداری کودکان کار در استان گفت: در این مراکز کودکان کار و دارای تنش حاد خانوادگی و والدین فوت شده از 21 روز تا 6 ماه نگهداری میشوند و بعد از آن یا وارد خانواده خود میشوند یا حضانت آنها را میگیریم و در مراکز شبه خانواده مستقر میشوند.
شهبازی با اشاره به اینکه مراکز روزانه نیز به کودکان کار و زنان آسیبدیده اجتماعی خدماتی ارائه میدهد که به زندگی عادی خود بازگردند افزود: مرز شوق زندگی نیز با کمک دادستانی برای کاهش آسیبها راهاندازی شده و به زودی افتتاح میشود.
وی با اشاره به فعالیت مرکزی برای نگهداری دختران فراری عنوان کرد: از طرف دیگر بانوانی که با همسر خود مشکل حاد دارند قاضی آنها را به سمت بهزیستی سوق میدهد و در این مرکز نگهداری میشوند.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه بیان کرد: مرکزی نیز با عنوان خانه تلاش برای حمایت از زنان آسیبدیده وجود دارد که هرچند فعالیت خود را آغاز کرده اما هنوز به صورت رسمی افتتاح نشده است.
شهبازی با بیان اینکه دو مرکز روزانه کودکان کار و دو مرکز دختران و زنان در معرض آسیب و آسیب دیده روزانه در کرمانشاه وجود دارد گفت: ظرفیت مرکز دختران در معرض آسیب دیده 100 نفر در سال است.
ماهانه 12 میلیارد تومان صرف مراکز توانبخشی بهزیستی میشود
وی با اشاره به اینکه در حوزه توانبخشی 23 مرکز در استان وجود دارد که آسیبپذیرترین و بیپناهترین افراد در این مراکز نگهداری میشوند و ماهانه 12 میلیارد تومان برای این مراکز هزینه میشود عنوان کرد: بهزیستی هفت مرکز در حوزه سالمندان دارد که یک مرکز در جوانرود و مابقی در کرمانشاه هستند.
مدیرکل بهزیستی استان این افراد به طور عمده افراد بدسرپرست، بیسرپرست یا مجهولالهویه هستند گفت: 360 سالمند در این مراکز نگهداری میشوند و به ازای هر سالمند در این مراکز ماهانه هفت میلیون تومان هزینه میشود.
وی با بیان اینکه در مجموع 197 هزار نفر از خدمات بهزیستی استفاده میکنند که 600 نفر مجهولالهویه هستند افزود: هفت مرکز بیماران اعصاب و روان مزمن در استان وجود دارد که پنج مورد در کرمانشاه قرار دارد و دو مرکز در یکسال گذشته افتتاح شده و در مجموع 572 نفر در این مراکز نگهداری میشوند.
شهبازی عنوان کرد: در مرکز «ورمنجه» 300 بیمار اعصاب و روان مزمن نگهداری میشوند که 156 نفر از این افراد مجهولالهویه هستند.
وی با بیان اینکه هفت مرکز در حوزه افراد دارای اختلالات رشدی هوشی در استان وجود دارد که 440 نفر در این مراکز نگهداری میشوند گفت: یک مرکز جسمی حرکتی در میدان شهدا با دو بخش آقا و خانم قرار دارد که 49 نفر در آن نگهداری میشوند و به طور عمده ضایعه نخاعی و بسترگرا هستند.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه افزود: ویزیت در منزل برای افراد دارای اختلال روانی، سالمندان و معلولان از دیگر خدمات بهزیستی است و در این راستا 613 در منزل این خدمات را دریافت میکنند
شهبازی با اشاره به اینکه در مجموع 11 مرکز بهزیستی در استان خدمات مراقبت در منزل ارائه میدهند گفت: هفت مرکز برای افراد دارای اختلافات روانی و جسمی، دو مرکز برای سالمندان و دو مرکز تلفیقی برای انواع معلولیتها خدمات مراقبت در منزل ارائه میدهند.
وی افزود: 43 مرکز روزانه از صبح تا ظهر خدمات تخصصی گفتاردرمانی، فیزیوتراپی و شنواییسنجی به سالمندان یا افراد دارای معلولیت ارائه میدهد که سالمند در منزل بماند و ماهانه حدود چهار میلیارد تومان خدمات ارائه میشود.
انتهای پیام/
∎