شناسهٔ خبر: 69712000 - سرویس علمی-فناوری
منبع: حوزه | لینک خبر

روزی که علامه طباطبایی برای فلسطین حساب بانکی باز کرد

حوزه/ علامه طباطبایی در سال ۱۳۴۹، با همراهی شهید مطهری و آیت‌الله زنجانی، علی‌رغم خط قرمزهای حکومت پهلوی، با افتتاح حساب بانکی برای جمع‌آوری کمک به مردم فلسطین و انتشار اعلامیه‌ای در حمایت از آنان، اقدامی عملی در مبارزه با رژیم صهیونیستی انجام داد که به احضار ایشان به دستگاه قضایی منجر شد.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری حوزه | از ویژگی های مهم دولت دست نشانده ی کودتا، حمایت همه جانبه پهلوی از طرح های غربی و آمریکایی در منطقه بود، مهمترین طرح نفوذ غرب در شرق آسیا نیز تشکیل حکومت جعلی اسرائیل بود که با توحش صهیونیسم در حال تحمیل خود بر منطقه بود؛ لذا یکی از خطوط قرمز مطرح شده توسط دیکتاتوری پهلوی، عدم مطرح کردن ظلم صهیونیست ها علیه مردم فلسطین توسط علما و اساتید در جمع های عمومی یا هر اقدامی در دفاع از فلسطینیان و علیه صهیونیست ها بود به گونه ای که اهمیت این موضوع در کنار خط قرمزهایی چون نقد خود رژیم پهلوی قلمداد می‌شد.

سال ۴۹ علامه طباطبایی با همراهی شهید مطهری و آیة الله سید ابوالفضل زنجانی، با استفاده از موقعیت برجسته حوزوی خود و بنابر وظیفه انسانی و اسلامی دفاع از مظلومین، اقدام به افتتاح حسابی برای جمع آوری کمک‌های مالی برای مردم فلسطین و مقاومت و در کنار آن اقدام به تهیه و انتشار اعلامیه ای مزین به حدیث «مَنْ سَمِعَ رجلاً یُنادی یا لَلْمُسلمین فَلَمْ یُجِبْهُ فَلَیسَ بِمُسلِم» در بازار، مساجد، هیأت‌ها و دانشگاه‌ها و.... نمودند که موجب حساسیت شدید حاکمیت و در نتیجه احضار ایشان به مراجع قضایی وقت شد.

نکته در خور توجه، اقدام عملی شخصیتی چون علامه طباطبایی و عدم توقف در حد سخنرانی و محکوم کردن ستم صهیونیست ها و پذیرش هزینه‌ی این اقدامات عملی بود.

زهرا شعبان‌زاده