شناسهٔ خبر: 69697101 - سرویس سیاسی
منبع: سلام نو | لینک خبر

جلسه مهم گروسی با وزیر خارجه انگلیس

«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در آستانه سفرش به تهران با «دیوید لمی» وزیر امور خارجه انگلیس دیدار کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش سلام نو به نقل از مشرق، این ملاقات در حاشیه اجلاس تغییرات آب‌وهوایی در شهر «باکو» برگزار شد. گروسی با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: نقش اصلی فناوری هسته‌ای در راستای دستیابی به کربن صفر خالص و مقابله با تغییرات اقلیمی در مرکز همکاری‌های قوی میان آژانس بین المللی انرژی اتمی و بریتانیا است.

وی با اشاره به دیدارش با وزیر امور خارجه انگلیس از آنچه حمایت‌های لندن در زمینه منع اشاعه تسلیحات هسته‌ای و تلاش‌ها در زمینه امنیت اتمی نامید، تشکر کرد.

گروسی طبق برنامه اعلام شده قرار است فردا (چهارشنبه) در ادامه تعاملات میان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی راهی تهران شود. کاظم غریب آبادی معاون وزیر امور خارجه که دو هفته پیش با گروسی در وین دیدار کرده بود، درباره این سفر گفت: مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای یک دیدار دو روزه از ایران، چهارشنبه شب وارد تهران خواهد شد.

وی با بیان اینکه این سفر در ادامه تعاملات ایران و آژانس و همچنین در راستای بیانیه مشترک ۴ مارس ۲۰۲۳ دو طرف انجام می شود، افزود: بنای ایران بر تداوم همکاری با آژانس در چارچوب تعهدات پادمانی خود است، مگر اینکه برخی کشورها با انگیزه های سیاسی به دنبال آسیب زدن به تلاش های مدیرکل و روابط رو به جلو ایران و آژانس باشند.

گروسی نیز یکشنبه گذشته طی بیانیه‌ای گفت: «ضروری است که ما در اجرای بیانیه مشترک توافق شده با ایران در مارس ۲۰۲۳ پیشرفت اساسی داشته باشیم. » وی تاکید کرد: «سفر من به تهران در این زمینه بسیار مهم خواهد بود.»

بیانیه مشترک ۴ مارس، توافقی بود که اسفند ۱۴۰۱ میان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با هدف حل‌وفصل تمامی مسائل باقی‌مانده صورت گرفت.

بر اساس این توافق، جمهوری اسلامی ایران به طور داوطلبانه با فعالیت‌های راستی آزمایی و نظارت بیشتر بازرسان آژانس، در چارچوب قانون راهبردی مجلس (قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و صیانت از منافع ملت ایران) موافقت کرد. در پی آن، جلسات متعددی در سطح کارشناسی برگزار و چندین موضوع فنی بین ایران و آژانس حل و فصل شد.

جمهوری اسلامی ایران همواره تاکید کرده است که همکاری خود را با آژانس در چارچوب موافقتنامه جامع پادمان ادامه داده و مسائل باقی‌مانده پادمانی نیز با رویکرد حرفه‌ای و بدون جانبداری آژانس قابل حل است.