شناسهٔ خبر: 69692376 - سرویس اقتصادی
منبع: سرپوش | لینک خبر

نفت و انرژی

وعده توانیر برای حل مشکل کمبود برق در تابستان ۱۴۰۴/ ناترازی گاز پشت قطعی برق سنگر گرفت

مدیرعامل شرکت توانیر ضمن وعده برای حل مشکل کمبود برق در تابستان ۱۴۰۴ گفت: از ظرفیت نیروگاهی وزارت صمت و نفت استفاده خواهیم کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش تسنیم، مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل شرکت توانیر اظهار داشت: ۱۴ مگاپروژه توسط وزارت نیرو برای رفع کمبود برق برنامه‌ریزی شده و امیدواریم با اجرای این پروژه‌ها هم ظرفیت تولید برق کشور اضافه شود و هم محدودیت‌های انتقال برق در برخی نقاط کشور که در سال جاری وجود داشت، رفع شود.

وی ادامه داد: این ۱۴ مگا پروژه پروژه‌هایی هستند که در توسعه ظرفیت نیروگاهی کشورند. پروژه‌هایی که هم توسط وزارت نیرو که خرید تضمیمی دارد و هم نیروگاه‌هایی که توسط صنایع احداث می‌شوند استفاده خواهیم کرد که جمع این پروژه‌ها ۳ هزار و ۶۰۰ مگاوات است.

مدیرعامل شرکت توانیر با بیان اینکه قصد داریم از ظرفیت نیروگاه‌های وزارت‌خانه‌های "صمت" و "نفت" استفاده کنیم گفت: تقریباً ظرفیت تولید برق در این دو وزارت‌خانه ۴ هزار و ۵۰۰ مگاوات وجود دارد که از این ظرفیت استفاده حداکثری کنیم.

وی افزود: در بحث انتقال شبکه‌ها هم پیش‌بینی ما این است ۱۵۵ پروژه انتقال و فوق توزیع که شامل پست‌های خطوط انتقال و فوق توزیع است اجرایی شود که در نتیجه ۱۸۰۰ کیلومتر به مدار اضافه کنیم. علاوه بر آن ۱۲ هزار مگاولت آمپر به ظرفیت ترانسفورماتور‌های انتقال و فوق توزیع اضافه خواهیم کرد.

رجبی مشهدی در ادامه گفت: در بحث توزیع قرار است ۲۸ هزار کیلومتر شبکه‌های کابل خودنگهدار آلومینیوم جایگزین کابل‌های مسی فرسوده شوند. امیدوارم تمام موارد فوق الذکر منجر به کاهش ناترازی برقی در کشور شود که واقعاً فشار زیادی بر روی همکاران ما در صنعت برق در کشور است.

***

ناترازی گاز پشت قطعی برق سنگر گرفت

کاهش ۳ میلیارد مترمکعبی گاز تأمین شده برای نیروگاه‌ها در ۸۰ روز اخیر نسبت به مدت مشابه پارسال به قطعی برق پاییزه ختم شد.

وعده توانیر برای حل مشکل کمبود برق در تابستان ۱۴۰۴,ناترازی گاز

به گزارش فارس، از اول شهریور امسال تاکنون ۳ میلیارد مترمکعب گاز کمتری به نیروگاه‌ها داده شد تا در نبود ذخیره مناسب گازوئیل و مازوت کار به قطعی برق برسد.

اگر بنا بود همه این گاز به برق تبدیل شده و روانه خانه‌ها شود، چراغ ۱۳ میلیون خانه به‌صورت ۲۴ ساعته روشن می‌ماند.

مدیرعامل توانیر مصطفی رجبی مشهدی می‌گوید که اگر سوخت کافی تأمین شود، می‌توانیم ۱.۵ برابر همه نیاز زمستان برق تولید کنیم.

وزارت نفت توضیحی برای چرایی کاهش گاز تأمین شده برای نیروگاه‌ها پیش از رسیدن به زمستان و فصل سرد ارائه نکرده است.

روز گذشته رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه غلامرضا تاجگردون گفت که «تاکنون وزرای نفت و نیروی دولت چهاردهم برنامه‌ای برای رفع ناترازی انرژی ارائه نکرده‌اند».

میزان گاز تأمین شده برای نیروگاه در شهریور، مهر و آبان به ترتیب ۱.۲، ۲۹ و ۳۲ درصد نسبت به سال گذشته کاهش‌یافته است.

ذخیره‌کردن گاز طبیعی در مخازن زیر زمین برای تأمین انرژی در زمان ناترازی از راهکارهای مهمی است که می‌تواند پاسخ مهمی به مسئله ناترازی گاز زمستان در ایران بدهد.

کارشناس انرژی علی زادمهر معتقد است که هزینه ذخیره‌سازی گاز طبیعی بالاست و این روش به‌ویژه در کشورهایی که زیرساخت‌های کافی برای تزریق و ذخیره‌سازی گاز وجود ندارد، هزینه‌بر و از نظر اقتصادی برای برخی کشورها یا مناطق توجیه‌پذیر نیست.

اما یک کارشناس انرژی دیگر جواد آقابیگی می‌گوید که اگر هزینه ذخیره‌سازی گاز با هزینه قطعی گاز و برق در زمستان و خرج توسعه میدان مقایسه شود، متوجه می‌شویم که این کار کاری بسیار توجیه‌پذیر است.

مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به ۱۴ مخزن طبیعی ذخیره گاز در کشور اشاره کرده و معتقد است که تا سال ۱۴۰۶ می‌توان با توسعه این مخازن ۲۶ میلیارد مترمکعب به ظرفیت تولید گاز طبیعی کشور به‌ویژه در زمستان اضافه کرد.

وعده توانیر برای حل مشکل کمبود برق در تابستان ۱۴۰۴,ناترازی گاز
وعده توانیر برای حل مشکل کمبود برق در تابستان ۱۴۰۴,ناترازی گاز