شناسهٔ خبر: 69681464 - سرویس اقتصادی
منبع: اقتصاد نیوز | لینک خبر

شرکای اصلی تجاری ایران در هفت ماه سال 1403 + جدول

اقتصادنیوز: تحلیل تجارت کشور در هفت ماه سال جاری نشان می‌دهد روند صادرات و واردات کشور روند رو به رشد داشته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، داده‌های گمرک نشان می‌ده در بازه زمانی مورد بررسی ارزش تجارت خارجی کشور (کالاهای غیرنفتی) به کمی بیش بیش از 72 میلیارد دلار رسید و حجم تجارت هم برابر با 110 میلیون تن بوده است، که نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ ارزش و وزن رشد داشته است. داده‌ها نشان می‌دهد، در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، روند صادرات کشور افزایشی 11.48 درصدی در وزن و 14.72 درصدی در ارزش دلاری داشته است. همچنین میزان واردات کشور در این مدت، با افزایشی 2.74 درصدی در وزن و 8.89 درصدی در ارزش دلاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته را ثبت کرده است.

خبر مرتبط
نقطه جهنمی سرمایه‌گذاری مسکن در اروپا/ زیر و بم مالیات ملک در قاره سبز

اقتصادنیوز:‌ در کشورهای اروپایی، مالیات بر مسکن و عایدی بر درآمد به عنوان 2 رکن اساسی در نظام مالیاتی شناخته می‌شوند که تأثیرات عمیقی بر اقتصاد و زندگی روزمره شهروندان دارند. مالیات بر مسکن که شامل مالیات‌های مربوط به مالکیت و انتقال املاک است، به تأمین مالی خدمات عمومی و زیرساخت‌ها کمک می‌کند. از سوی دیگر، مالیات بر عایدی به‌عنوان ابزاری برای توزیع مجدد ثروت و کاهش نابرابری‌های اجتماعی عمل می‌کند. با توجه به تنوع نرخ‌ها و ساختارهای مالیاتی در کشورهای مختلف، این دو نوع مالیات نه‌تنها بر تصمیم‌گیری‌های اقتصادی افراد تأثیر می‌گذارند، بلکه می‌توانند به شکل‌گیری بازار مسکن و سرمایه‌گذاری‌ها نیز کمک کنند.

براساس داد‌های اعلام شده در این مدت ارزش صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی کشور برابر با 32 میلیارد و 529 میلیون دلار بوده و به لحاظ وزن هم در این مدت تجار 88 میلیون و 701 هزار تن کالا صادر کرده‌اند. از سوی دیگر روند واردات کالا به کشور هم در این مدت به لحاظ ارزشی برابر با 39 میلیارد و 500 میلیون دلار و به لحاظ حجم نیز در این مدت 21 میلیون و 719 هزار تن کالا وارد کشور شده است.

Capture

مقاصد اصلی صادراتی ایران

براساس دادهای اعلام شده ی ۷ ماهه سال ۱۴۰۳، بیش‌ترین میزان صادرات کشور به مقصد کشورهای «چین»، با رقمی بالغ بر ۸.۶ میلیارد دلار و سهم ۲۶.۴ درصدی از کل ارزش صادرات، «عراق» با ۷.۲ میلیارد دلار و سهم ۲۲.۴ درصدی، «امارات متحده عربی» با ۴.۲  میلیارد دلار و سهم ۱۲.۹ درصدی، «ترکیه» با ۳.۳ میلیارد دلار و سهم ۱۰.۲ درصدی و «افغانستان» با ۱.۳ میلیارد دلار و سهم چهار درصدی از کل ارزش صادرات صورت گرفته است.

 

واردکنندگان اصلی به ایران

از سوی دیگر با توجه به داده‌های منتشر شده می‌توان گفت طی هفت‌ماهه امسال، «امارات متحده عربی» با اختصاص رقمی بالغ بر ۱۲ میلیارد دلار و سهمی در حدود ۳۰.۳ درصد از کل ارزش واردات در جایگاه نخست کشورهای طرف معامله واردات به کشور قرار گرفته است.

همچنین، طی این مدت کشورهای «چین» با ۱۰.۲ میلیارد دلار و سهم ۲۵.۸ درصدی، «ترکیه» با ۶.۵ میلیارد دلار و سهم ۱۶.۶ درصدی، «آلمان» با ۱.۴ میلیارد دلار و سهم ۳.۶ درصدی، «روسیه» با ۹۵۸ میلیون دلار و سهم ۲.۴ درصدی جزو کشورهای عمده طرف معامله واردات به کشور بوده‌اند.

 

رشد ۴۱ درصدی در ترانزیت خارجی

افزون بر این، طی هفت‌ماهه سال ۱۴۰۳، میزان ترانزیت خارجی کشور به ۱۳ هزار و ۲۳۹ هزار تن رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۱.۷ درصد رشد داشته است.