شناسهٔ خبر: 69681208 - سرویس بین‌الملل
منبع: تسنیم | لینک خبر

غریب آبادی نتایج اجلاس سران کشورهای اسلامی عربی را تشریح کرد

کاظم غریب آبادی، معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه نتایج اجلاس فوق العاده سران کشورهای اسلامی عربی را تشریح کرد.

صاحب‌خبر -

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، کاظم غریب آبادی، معاون حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه نتایج اجلاس فوق العاده سران کشورهای اسلامی عربی را تشریح کرد:

1. به دنبال تشدید تجاوزات و جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین و لبنان طی ماه های اخیر و وخامت وضعیت در فلسطین به ویژه در غزه و همچنین در لبنان، درخواست برگزاری نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی در سطح سران با هدف رسیدگی فوری به وضعیت در این دو نقطه و تشریک مساعی و هم افزایی دولت های عضو سازمان مزبور برای محکومیت تجاوزات و جنایات ارتکابی آن و اتخاذ مواضع و اقدامات قاطع و عملی از سوی کشورهای اسلامی برای مواجهه با اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی، از مدتی قبل در دستورکار وزارت امور خارجه کشورمان قرار گرفت. 

2.  این ابتکار ابتدا طی نامه ای از سوی وزیر امور خارجه کشورمان به دبیرکل سازمان همکاری اسلامی مطرح و در ملاقات حضوری با وی در نیویورک در حاشیه برگزاری نشست سال جاری مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز پیگیری شد. در ملاقات های صورت گرفته در جریان سفرهای منطقه ای و تماس های برقرارشده جناب آقای دکتر عراقچی نیز موضوع برگزاری نشست اضطراری سران کشورهای اسلامی مورد تاکید قرار گرفت و پیگیری شد. در نهایت، عربستان سعودی هفته گذشته با ارسال دعوتنامه ای به عنوان سران کشورهای اسلامی و عربی، تاریخ 11 نوامبر 2024 برابر با 21 آبان ماه 1403 را به عنوان تاریخ برگزاری نشست اضطراری مشترک سران اسلامی و عربی در ریاض و در پیگیری نشست مشترک سرانی که سال گذشته به همین منظور در ریاض پایتخت عربستان سعودی برگزار گردید، اعلام نمود.  

3. در همین چارچوب و به منظور بررسی و آماده سازی متن پیش نویس قطعنامه نشست مشترک اضطراری سران، نشست وزیران أمور خارجه کشورهای اسلامی و عربی روز یکشنبه 20 آبان ماه در ریاض برگزارشد که طی آن هیات های نمایندگی دولت های عضو درخصوص وضعیت جاری در فلسطین و لبنان در نتیجه تجاوزات رژیم صهیونیستی و موضوع تدوین پیش نویس قطعنامه نهایی نشست سران اسلامی و عربی، بحث و تبادل نظر نمودند. 

4. معاون امور حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه در راس هیاتی در این نشست شرکت کرد و ضمن سخنرانی در این نشست، مواضع، نظرات و پیشنهادات کشورمان درباره راه های برون رفت از بحران جاری در غزه و لبنان را تبیین نمود. معاون أمور حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه در این نشست، ضمن اذعان به تلاش های جمعی و فردی کشورهای عضو، اقدامات صورت گرفته را ناکافی دانست و تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران انتظار دارد اقدامات عملی موثرتری برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی صورت گیرد. معاون وزیر امور خارجه در نشست مشترک وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب با یادآوری مصوبات اولین نشست اضطراری مشترک سران اسلامی عربی، توجه نشست فعلی به مواردی همچون برقراری فوری آتش بس در فلسطین و لبنان، بازگشایی گذرگاه های بشردوستانه در غزه، آزادی تمامی زندانیان فلسطینی، بازگشت آبرومندانه آوارگان به موطن خود و ارسال کمک های بین المللی برای آغاز بازسازی در غزه را خواستار شد.  همچنین با توجه به اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی علیه مشروعیت سازمان ملل متحد از جمله پاره کردن منشور این سازمان، عنصر نامطلوب خواندن دبیرکل سازمان ملل متحد، ممنوعیت فعالیت های آنروا در اراضی اشغالی، کشتار صدها نفر از کارکنان سازمان ملل متحد و بی اعتنایی کامل رژیم صهیونیستی به قرارهای موقت دیوان بین المللی دادگستری و نقض مفاد منشور سازمان ملل متحد به ویژه ماده 2 آن، تصریح کرد که اکنون زمان اخراج رژیم صهیونیستی از سازمان ملل متحد فرا رسیده است. درخواست اعمال تحریمهای کامل تسلیحاتی، اقتصادی و تجاری توسط دولت های عضو علیه رژیم صهیونیستی و تمامی موسسات حامی اشغال رژیم صهیونیستی در فلسطین، اخراج رژیم از سازمان ملل و احیای کمیته آپارتاید سازمان ملل برای بررسی جنایات این رژیم، از دیگر پیشنهادات هیات کشورمان در نشست وزرا بود.

5.شایان ذکر است که کشورمان قبل از برگزاری جلسه وزیران أمور خارجه برای آماده سازی سند نهایی نشست اضطراری سران، پیشنهادات مکتوب خود در مورد سند مزبور را به دبیرخانه سازمان همکاری اسلامی تسلیم نمود و خوشبختانه بخش قابل توجهی از پیشنهادات جمهوری اسلامی ایران شامل موارد مشروحه زیر در پیش نویس قطعنامه نشست سران درج شده اند: 

• درخواست از جامعه بین المللی برای اجرای تمامی محتوای رای مشورتی دیوان بین المللی دادگستری صادره در 19 جولای درخصوص پایان دادن به اشغال، رفع اثرات آن و پرداخت غرامت برای آسیب های ناشی از اشغال در اسرع وقت ممکن؛ 

• درخواست برای وادار کردن رژیم اسرائیل برای احترام به حقوق بین الملل و پاسخگو نمودن رژیم؛ 
محکومیت قوی رژیم اسرائیل برای تجاوز به غزه و لبنان، سوریه و هدف قراردادن غیرنظامیان؛

• خروج نیروهای رژیم از اراضی اشغالی و احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی فلسطین و لبنان؛ 

• درخواست برای آتش بس فوری در لبنان و غزه؛ 

• درخواست برای دسترسی بدون مانع کمک های بشردوستانه به مردم در همه مناطق متاثر از جنگ؛ 

• درخواست از تمامی دولت ها برای تحریم صادرات یا انتقال سلاح و مهمات به رژیم اسرائیل؛ 

• اخراج یا تعلیق عضویت اسرائیل  در مجمع عمومی سازمان ملل؛ 

• محکومیت اقدام رژیم اسرائیل در ممنوعیت فعالیت های آنروا؛ 

• محکومیت اقدامات و اظهارات نفرت افکنانه افراطی و نژادپرستانه وزیران کابینه دولت اشغالگر اسرائیل و درخواست از جامعه بین المللی برای پاسخ گو دانستن آنها طبق حقوق بین الملل؛ 

•  درخواست آزادی زندانیان و بازداشت شدگان فلسطینی؛ 

• درخواست از دولت های عضو سازمان ملل متحد برای  اعمال تحریم هایی علیه رژیم اسرائیل به منظور وادار ساختن آن به رعایت حقوق بین الملل و قطعنامه های مربوطه. 
 
6.علاوه بر آن، هیات نمایندگی کشورمان حق تحفظ جمهوری اسلامی ایران درخصوص طرح موضوع راه حل دو دولتی در قطعنامه را نیز ثبت نمود. 

7. مهم ترین محورهای مطروحه در متن قطعنامه مصوب اجلاس سران نیز عبارتنداز: محکومیت تهاجم وحشیانه اسرائیل به لبنان و غزه، تاکید بر ضرورت مقابله با تجاوز اسرائیل به غزه و لبنان، ضرورت رسیدگی به پیامدهای انساندوستانه این تهاجم بر غیرنظامیان و کودکان و زنان و سالخوردگان، هشدار در مورد خطر گسترش تنش در منطقه و عواقب بین المللی آن به دلیل گسترش تجاوز اسرائیل در یک سال گذشته و نقض حاکمیت سوریه و ایران، تاکید بر حمایت از تلاش های مصر و قطر برای رسیدن به توافق به منظور تبادل اسرا و برقراری آتش بس دائمی در غزه و مسئول دانستن اسرائیل برای شکست این تلاش ها، درخواست از جامعه بین المللی برای اجرای مفاد رای مشورتی دیوان بین المللی دادگستری 19 جولای 2024 با هدف پایان دادن به اشغال اراضی فلسطینی توسط اسرائیل، محکومیت تمامی جنایات اسرائیل و درخواست از شورای امنیت برای تشکیل کمیته تحقیق بین المللی معتبر و مستقل برای تحقیق درخصوص این جرایم، محکومیت سیاست مجازات دسته جمعی و اعمال فشار به رژیم برای بازکردن گذرگاه ها برای دسترسی به کمک های بشردوستانه، درخواست از جامعه بین المللی برای اقدام موثر در وادار ساختن رژیم برای احترام به حقوق بین الملل، استقبال از قطعنامه 18 سپتامبر مجمع عمومی در خصوص رای مشورتی دیوان بین المللی دادگستری، درخواست از تمامی دولت ها و مجامع بین المللی برای رعایت قطعنامه های مربوط به مشروعیت شهر قدس، درخواست از شورای امنیت برای تصویب قطعنامه ای برای وادار ساختن اسرائیل به منظور توقف سیاست های غیرقانونی که امنیت و صلح در منطقه را تهدید می کند، تلاش برای تجمیع حمایت های بین المللی برای تعلیق عضویت رژیم اسرائیل در مجمع عمومی و تمامی نهادهای زیر مجموعه آن، درخواست برای تحریم صادرات و انتقال سلاح به اسرائیل، درخواست از دیوان بین المللی کیفری برای صدور فوری حکم دستگیری مقامات نظامی و دولتی اسرائیل برای جرایم ارتکابی علیه مردم فلسطین، محکومیت قوی حملات تروریستی توسط شهرک نشین ها علیه مردم فلسطین، درخواست از طرفهای فعال بین المللی برای اجرای طرحی برای پایان دادن به اشغال و تاسیس یک دولت مستقل فلسطینی، تقدیر از دولت هایی که دولت فلسطین را شناسایی کردند و درخواست برای اقدام مشابه توسط دیگر دولت ها، حمایت از عضویت کامل دولت فلسطین به سازمان ملل، محکومیت حملات مقامات اسرائیل علیه سازمان ملل و دبیرکل آن و آنروا، محکومیت تجاوز اسرائیل به لبنان و نقض حاکمیت سرزمینی و درخواست آتش بس فوری، درخواست کمک های بشردوستانه فوری به لبنان، محکومیت تجاوز اسرائیل علیه سوریه و پایان اشغال جولان.

انتهای پیام/