شناسهٔ خبر: 69679601 - سرویس فرهنگی
منبع: مهر | لینک خبر

هیچ ممانعتی برای ورود کتاب‌های چاپ ایران به افغانستان وجود ندارد

مسئولین اطلاعات و فرهنگ ولایت هرات گفتند: واردات کتاب های مختلف از کشور ایران از مسیر مرز اسلام قلعه به ولایت هرات همه روزه به تیراژ بالا جریان دارد و هیچ ممانعتی در این زمینه وجود ندارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری صدای افغان آوا، از چندی بدینسو شماری از رسانه‌های خارج کشور با انتشار شایعاتی مدعی شده اند که مسئولان محلی ولایت هرات از ورود کتاب‌های چاپ ایران به کشور جلوگیری می‌کنند.

در همین حال مولوی احمدالله متقی، رئیس اطلاعات و فرهنگ هرات در گفتگو با آوا، با رد این شایعات گفت که این خبر صحت ندارد.

از سویی هم مولوی فرید احمد ایوبی، آمر اطلاعات ریاست اطلاعات و فرهنگ هرات با رد خبر ممنوعیت کتاب‌های چاپ ایران گفت: «این خبرها شایعه بوده و کاملاً رد است و این طور نیست که با تمامی کتاب‌های که از کشور ایران می آیند ممانعت صورت بگیرد».

در همین حال، مولوی سیف الله محمدی، مدیر عمومی اطلاعات و فرهنگ گمرک اسلام قلعه هرات در توضیحاتی بیشتر به خبرنگار آوا می‌گوید که واردات انواع کتاب‌ها اعم از قرآن مجید، کتاب‌های مکاتب، مدارس، طبی، آموزشی، تصوف، اشعار، رمان و انواع و اقسام کتاب‌های دیگر در رشته‌های دیگر که چاپ ایران باشد وارد کردن آن به داخل کشور هیچ نوع ممنوعتی ندارد.


وی در ادامه با تاکید بر این که کتاب برای ارتقای فرهنگ جوامع می‌باشد و ما هر آنچه که جامعه دارد از کتاب است، گفت: برخی با نشر چنین اخبار کذب سبب پراکندگی افکار هموطنان ما می‌شوند.

وی در ادامه افزود: «در سال ۱۴۰۳ بیش از ده هزار بوجی کتاب که شامل میلیون‌ها جلد می‌شود تنها از مرز اسلام قلعه وارد کشور شده؛ شخص خود ما آن‌ها را کنترل نموده و معلومات گرفتیم و استعلام تمامی کتاب‌های وارد شده نزد ما موجود می‌باشد. اکثر این کتاب‌ها چاپ کشور ایران می باشند».

مدیر عمومی اطلاعات و فرهنگ گمرک اسلام قلعه هرات همچنین افزود: چندی پیش نیز خبرهای کذبی مبنی بر بسته شدن کتابخانه های هرات منتشر شده بود که به دور از حقیقت است.

وی همچنین با اشاره به اینکه برخی‌ها ادعا کردند که کتاب‌های ضبط شده در مرز اسلام قلعه توهین صورت گرفته و این کتاب‌ها حریق شده است، آن را رد نموده و تأکید کرد که این خبرها حرف‌هایی کذب و دروغ می‌باشند.

مولوی محمدی در ادامه خاطر نشان کرد که همواره از سوی بزرگان و مسئولین امارت اسلامی تاکید شده تا با مردم و هموطنان برخورد و رویه نیک صورت بگیرد.

وی در ادامه تصریح کرد: «کسانی که به کشور کتاب وارد می‌کنند اهل فرهنگ و دانش هستند، ناشران ما خیلی گرانقدر هستند و با انتشار و تقدیم کتاب، خدمات ارزنده‌ای را برای تمامی اقشار جامعه ارائه می کنند».

به گفته مولوی محمدی، در حال حاضر کشور به واردات کتاب نیاز مبرم دارد زیرا به گفته وی چاپخانه‌های داخل کشور نمی‌توانند نیاز متقاضیان کتاب را تأمین کنند.

مدیر عمومی اطلاعات و فرهنگ گمرک اسلام قلعه هرات با تاکید بر این که برای واردات انواع کتاب از کشور ایران به افغانستان هیچ نوع ممانعتی وجود ندارد، اما گفت که ورود کتاب‌های که محتویات آن خلاف شریعت اسلامی باشد، به مسائل اختلافی دامن بزند و یا به مقدسات و باورهای دینی و مذهبی هموطنان توهین شده باشد، ممنوع است.

این مقام محلی در ولایت هرات همچنین خاطر نشان کرد که طی چند روز گذشته هزاران جلد کتاب که بالای ده‌ها تُن می‌شد با عناوین مختلف از سوی وارد کنندگان کتاب، وارد کشور شده و هیچ ممانعتی بر آن وجود نداشته است.

از سوی دیگر، وارد کنندگان کتاب نیز در هرات با تأیید سخنان مسئولین اطلاعات و فرهنگ در این ولایت تاکید می‌کنند که تاکنون با هیچ نوع محدودیتی در زمینه واردات کتاب از ایران روبرو نشده اند.

حاجی عبدالحلیم محمدی، یکی از فروشندگان و وارد کننده کتاب در ولایت هرات می‌گوید که تا حالا هیچ نوع ممانعتی از سوی وزارت اطلاعات و فرهنگ کشور در زمینه واردات کتاب اعمال نشده است.

وی افزود: از سوی مسئولین در نظام‌های مختلف، همواره تاکید سفارش شده تا وارد کنندگان، کتاب‌های با موضوعات سیاسی خاص و یا مذهبی که بین مردم اختلاف ایجاد می‌کند و افراد را به گروه‌ها تقسیم نموده و به مسائل نژاد پرستی دامن می‌زند، به کشور وارد نکنند.

آقای محمدی در ادامه خاطر نشان ساخت که اتحادیه کتاب‌فروشان نیز در نشست‌های که با مسئولین اطلاعات و فرهنگ داشته اند تاکید و توصیه کرده اند تا با افرادی که کتاب‌های با محتوای اختلاف برانگیز وارد کشور می‌کنند برخورد جدی نمایند.

این چهره فرهنگی در ولایت هرات که به گفته وی از مدت ۳۰ سال بدینسو از ایران کتاب وارد می‌کند، می‌افزاید که در زمینه واردات کتاب هیچ گاه از سوی دو کشور ایران و افغانستان ممانعت صورت نگرفته است. به گفته وی آنان کتاب‌های مورد نیاز مردم را بدون مشکل وارد کشور می‌کنند و همواره از سوی مسئولین و حکومت با آنان کمک و همکاری صورت گرفته است.

به گفته آقای محمدی، پس از تغییر نظام در کشور هم، او تاکنون در زمینه وارد کردن کتاب از ایران با مشکلی روبرو نشده است.

این در حالی است که از چندی بدینسو برخی رسانه‌ها خبرهای مبنی بر ممانعت مسئولین هرات از ورود کتاب‌های چاپ ایران به کشور خبر داده بودند که این موضوع سبب نگرانی شماری از هموطنان شده بود.

این رسانه‌ها مدعی شده اند که کتاب‌های چاپ ایران اعم از قرآن کریم، کتاب‌های دینی، فرهنگی، آموزشی، علمی، زبان‌های خارجی، ادبیات، رمان و … همه ممنوع شده اند؛ در حالی که به گفته مسئولان محلی چنین چیزی صحت ندارد.