شناسهٔ خبر: 69659123 - سرویس فرهنگی
منبع: انصاف نیوز | لینک خبر

اختلاف طبقاتی در دیار باقی؟

صاحب‌خبر -

سمیه محرمی در سایت صدای زنجان نوشت: «طرح موضوع تبدیل محوطه امامزاده سید ابراهیم (ع) زنجان در ماه‌های اخیر توسط مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان موجی از مخالفان و منتقدان و حتی موافقان را داشته است.

در حالی که مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان معتقد است تنها راه توسعه امامزاده سید ابراهیم زنجان تامین اعتبار از طریق فروش قبر است اما منتقدان و مخالفان این موضوع معتقد هستند این اقدام علاوه بر ایجاد شکاف بین افراد جامعه می‌شود مشکلات اجتماعی زیادی نیز به دنبال خواهد داشت، همچنین رئیس پلیس راهور استان زنجان تاکید دارد این مجموعه مخالف هر گونه افزایش ارائه خدمات در مرکز شهر زنجان به دلیل ترافیک بالای در این بخش شهر است.

چندی پیش بود که حجت‌الاسلام مختار کرمی مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان در آخرین اظهارات خود در مورد طرح توسعه امامزاده سید ابراهیم (ع) با اشاره به اینکه امامزاده‌ها اعتبار دولتی ندارند و از طریق نذورات، فروش قبر و کمک خیرین هزینه‌های خود را تامین می‌کنند، اظهار کرد: این در حالی است که اعتبارات امامزاده سید ابراهیم(ع) زنجان از طریق نذورات مردم تامین می‌شود و لازم است برای توسعه امامزاده از ظرفیت خیرین استفاده کنیم.

او افزود: چندی پیش بود که فروش قبور امامزاده سید ابراهیم(ع) برای تامین بخشی از درآمد طرح توسعه این امامزاده مطرح شد که مورد تایید قرار نگرفت.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان با اشاره به اینکه جلسات متعدد برای تصویب طرح توسعه امامزاده سید ابراهیم (ع) برگزار شده است، بیان کرد: توسعه امامزاده سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و حمایت خیرین میسر است.

مخالفان دلیل خود را اعلام کنند یا می‌پذیریم یا رفع می‌کنیم

کرمی با اشاره به اینکه خیلی تلاش شده نسبت به اخذ موافقت فروش قبر در امامزاده اقدام شود، اضافه کرد: متاسفانه با این موضوع موافقت نشده که به نظر می‌رسد نگاه کارشناسی نسبت به طرح نشده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان دلیل مخالفت با این موضوع را منطقی ندانست و اضافه کرد: در همه استان‌ها به غیر از زنجان فروش قبر در امامزادگان مجاز است.

او از مخالفان خواست دلیل این مخالفت را مطرح کنند، گفت: در این صورت یا از طرح این پیشنهاد منصرف شویم یا مشکلات آن را رفع می‌کنیم.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان همچنین در پاسخ به سئوال صدای زنجان در مورد ظرفیت پیش‌بینی شده برای این قبرستان اضافه کرد: این امامزاده ظرفیت ۳ هزار قطعه قبر را دارد.

شکاف طبقاتی به آرامستان‌ها هم خواهد رسید؟

انتشار و طرح این خبر واکنش‌های مختلفی از سوی مردم داشت و مخالفان و موافقان این طرح در فضای مجازی اقدام به بازنشر این خبر و تحلیل این طرح کردند، یکی از شهروندان زنجانی در گفت‌و‌گو با صدای زنجان با اشاره به اینکه در شرایط کنونی هم هسته مرکزی شهر زنجان با چالش ترافیک مواجه است چه برسد به زمانی که باز آرامستانی در دل شهر ایجاد شود و اظهار کرد: چرا باید در حالی که با سختی فراوان و پس از تلاش زیاد موفق به جابه‌جایی قبرستان‌های زنجان به خارج از شهر شده‌اند، بار دیگر آن را به داخل شهر برگرداند.

معصومه با اشاره به اینکه اداره کل اوقاف و امور خیریه استان زنجان یک بار با تحویل و تخریب مدرسه منتظری ثابت کرد، با تصمیمات هیجانی می‌تواند به شهر و زیرساخت‌های آن آسیب بزند، بیان کرد: بدون شک مخالفت کارشناسان با این تصمیم ریشه در ایرادات وارده به آن دارد، مگر نه چه کسی از توسعه شهر و مرازک مذهبی آن بدش می‌آید؟

او با بیان اینکه مرکز شهر زنجان دارای خیابان‌های تنگ است و امکان افزایش باندهای آن وجود ندارد و این قبیل تصمیمات تنها موجب افزایش بار ترافیکی شهر خواهد شد، ادامه داد: همین الان نیز خیابان‌های اطراف امامزاده سید ابراهیم در ساعات مختلف روز پر از ازدحام است و ترافیک بالایی دارد.

او همچنین با اشاره به اینکه برای من شهروند سئوال است این مزارها به چه قیمتی به فروش خواهد رسید که برای توسعه امامزاده هزینه شود، بیان کرد: این اقدام یعنی ایجاد شکاف طبقانی بین اموات چرا که افرادی که دارای تمکن مالی هستند اموات خود را در این مکان دفن خواهند کرد و افراد دارای توان مالی پایین از این موضوع ناراحت خواهند شد.
یکی دیگر از شهروندان زنجانی اما معتقد است این اقدام در همه جای کشور مرسوم است و چیز عجیبی نیست، اظهار کرد: این موضوع مشروط به اقدام کارشناسی و با بهره‌گیری از نظر بخش‌های دخیل در این موضوع است.

حسین با اشاره به اینکه اگر در شهر زنجان ظرفیتی برای توسعه و فعالیت‌های عمرانی وجود دارد چرا باید از آن استفاده شود؟، عنوان کرد: البته این موضوع تنها به شرط اقدام کارشناسی است چرا که در صورت عدم اقدام کارشناسی علاوه بر اینکه نفعی برای شهر نخواهد داشت موجب آسیب زدن به آن خواهد شد.

او با بیان اینکه برای نمونه در همین طرح بحث‌های بهداشتی، امنیتی و ترافیکی باید به دقت بررسی شود، گفت: اوقاف و امور خیریه استان زنجان، طرح خود و اقدامات در نظر گرفته شده را اعلام کند تا زاوایای مختلف آن مورد بررسی قرار گیرد نه اینکه تنها به اعلام یک خبر بسنده کند.

نظر پلیس راهور اخذ نشده است | کاملا مخالف هستیم

سید حبیب موسوی رئیس پلیس راهور استان زنجان هم در این زمینه در گفت‌و‌گو با صدای زنجان با اشاره به اینکه در زمینه ترافیک و موضوعات ترافیکی تبدیل امامزاده سید ابراهیم زنجان به قبرستان تا این تاریخ (۱۵ آبان‌ماه ۱۴۰۳) هیچ درخواست اعلام نظری نشده است، اظهار کرد: به دلیل ایجاد بار ترافیکی در شهر پلیس راهور مخالف کامل این موضوع است.

رئیس پلیس راهور استان زنجان با اشاره به اینکه هم‌اکنون و در شرایط کنونی در درون شهر مشکل ترافیکی داریم، تصریح کرد: توصیه پلیس راهور در هسته مرکزی این است که مراکز خدماتی متفرق شود و شاهد عدم ارائه مجوز به مجموعه‌های تجاری و پزشکی در این منطقه باشیم.

او با بیان اینکه با این نگاه چرا باید قبرستانی در هسته مرکزی شهر زنجان ساخته شود؟ عنوان کرد: این اقدام از سوی متولیان بخش دولتی توجیه ندارد و مغایر با برنامه‌های
موسوی در ادامه در مورد وضعیت مسیر بهشت زهرا (س) نیز با اشاره به اینکه معابر موجود این مسیر شامل میدان مدیریت، سپاه و تقاطع ثمین مشکل ایجاد کرده است، اظهار کرد: زیرساخت کافی برای این حجم از خودرو در یک برهه زمانی را نداشته است.

رئیس پلیس راهور استان زنجان با اشاره به اینکه پیش‌بینی شده بود در صورت تبدیل این مکان به مزار به دلیل نداشتن چگالی ترافیکی لازم زمینه ایجاد چالش را خواهد داشت، عنوان کرد: طرح کنونی در دست اجرا نتیجه پیگیری راهور بوده است.

او با اشاره به اینکه طرح‌های ترافیکی باید قبل از اجرای اقدامی پیش‌بینی شود، بیان کرد: برای نمونه با توجه به پیش‌بینی ترافیک مسیر بهشت زهرا (س) باید اجرای طرح‎های ترافیکی در آن لحاظ می‌شد که مغفول باقی مانده و با اینکه هم‌اکنون اجرا می‌شود، زمان‌بر است.

فارغ از اجرا و یا عدم اجرای این طرح در مرکز شهر زنجان به نظر می‌رسد این طرح در صورتی می‌تواند موفقیت‌آمیز باشد که با نگاه کارشناسی و دوری از هیجانات و نگاه صرف اقتصادی به این محل انجام شود.»

انتهای پیام