شناسهٔ خبر: 69600941 - سرویس اقتصادی
منبع: اقتصاد نیوز | لینک خبر

گزارش «اقتصادنیوز»‌ از بازار ارز

پیش‌بینی قیمت دلار امروز ۱۷ آبان ۱۴۰۳/ قیمت دلار در آستانه عقب‌نشینی؛ تتر سیگنال داد/ تداوم گارد نزولی بازار در سایه تزریق بازارساز؟

اقتصادنیوز: معامله گران معتقدند ورود بازارساز و تزریق ارز به کنترل نسبی بازار در روز گذشته کمک کرده است، اما آیا ثبات بازار ادامه خواهد داشت یا شاهد نوسانات جدیدی خواهیم بود؟

صاحب‌خبر -
 عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان

به گزارش اقتصادنیوز، بازار ارز در حالی به سر وقت معاملات آخرین روز هفته می‌رود که روز گذشته تحت تأثیر نتایج انتخابات آمریکا و پیروزی ترامپ در مسیر هیجانی قرار گرفت. تقویت دلار به همراه تغییرات در نرخ درهم امارات و بیت‌کوین از جمله تحولات مهم بازار ارز بود که در ادامه به تحلیل روند قیمتی هر یک از ارزهای مهم می‌پردازیم.

بازار ارز روز پیش را با نوساناتی در نرخ دلار آغاز کرد و قیمت بین دو کانال مردد باقی ماند. در نیمه اول معاملات، افزایش تقاضا به دلیل پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا قیمت دلار را با نوسان مثبت همراه کرد، اما با ورود بازارساز و تزریق دلار به بازار، تعادل نسبی به بازار بازگشت و قیمت به ثبات نسبی رسید. دلار هرات، به عنوان یکی از عوامل تأثیرگذار بر بازار، همچنان نقش مهمی در هدایت روند نزولی دلار داشت.

براساس پیگیری خبرنگار اقتصادنیوز، معامله‌گران دو عامل را در این نوسان کاهشی موثر می‌دانند، اول، استقبال بازار از ریسک سیاسی نتایج انتخابات آمریکا که پیش از اعلام نتایج اتفاق افتاد و دوم، حضور قوی بازارساز که با تزریق ارز دلار، درهم و تتر مانع افزایش بیشتر قیمت‌ها شد.

معامله‌گران بر این باورند که نقش دلار هرات در تعیین مسیر بازار ارز به ویژه در روندهای نزولی برجسته بود و به‌عنوان لیدر کاهش قیمت عمل کرد. انتظار می‌رود با کاهش تقاضای هیجانی و تثبیت بازار، قیمت‌ها در کوتاه‌مدت به سطح متعادلی برسند. این رویدادها و اصلاحات بازار نشان‌دهنده اهمیت تأثیرات سیاسی و تصمیمات بازارساز در جهت‌دهی به قیمت‌هاست و می‌تواند نشانگر مسیری جدید برای نرخ ارز در روزهای آتی باشد.

بازار رسمی هم روز چهارشنبه مسیری متفاوت از بازار غیررسمی را تجربه کرد و شاهد ثبات قیمت دلار و افزایش قیمت یورو نسبت به روز سه‌شنبه بود. براساس اعلام مرکز مبادله ایران، قیمت دلار بدون تغییر نسبت به روز گذشته، 50 هزار و 738 تومان نرخ گذاری شد و حواله دلار (دلار نیما) نیز 49 هزار و 356 تومان معامله شد. قیمت یورو مبادله‌ای نیز با گپ مثبت به 55 هزار و 407 تومان رسید. قیمت درهم امارات هم در مرکز مبادله 13 هزار و 815 تومان و حواله درهم 13 هزار و 439 تومان اعلام شد.

درهم امارات نیز تحت تأثیر نوسانات بازار با گپ مثبت 380 تومانی در سطح 19 هزار و 200 تومان بازگشایی شد و در ادامه معاملات با اصلاح بازارها این کانال را از دست داد و به 18 هزار و 980 تومان رسید. حباب دلاری درهم نیز در این روز نزولی شد و به زیر ۱۰۰ تومان رسید.

بازار رمزارزها نیز با نوسانات قابل توجهی روبرو بود؛ بیت‌کوین روز گذشته همزمان با پیروزی دونالد ترامپ صعود کرد، به سمت رکورهای جدید حرکت کرد و با رشد 9 درصدی به 75 هزار و 252 دلار رسید.

بیت‌کوین روز گذشته بار دیگر رکورد تاریخی جدیدی ثبت کرد و به 76 هزار و 179 دلار رسید. قیمت بیت‌کوین در حال حاضر در 74 هزار و 870 دلار در معامله است. تحلیلگران بر این باورند که در صورت خروج بیت‌کوین از شرایط اشباع خرید، احتمال جهش قوی تا سطح ۸۸ هزار دلار وجود دارد.

ارز دیجیتال تتر نیز روز گذشته افزایش قیمت 800 تومانی داشت و در بازار آزاد با نرخ 70 هزار و 400 تومان معامله شد. قیمت تتر در ادامه کاهشی شد و دو کانال عقب نشست و در حال حاظر در 68 هزار و 662 تومان قرار دارد.

براساس پیگیری خبرنگار اقتصادنیوز، معامله‌گران فنی بر این باورند که محدوده 18 هزار و 800 تومان مرز حمایتی کلیدی برای درهم امارات است. از سوی دیگر، در صورتی که تقاضا برای درهم افزایش یابد و قیمت از سطح 19 هزار و 200 تومان عبور کند، سطح 19 هزار و 300 تومان به عنوان یک مقاومت اصلی عمل خواهد کرد.

تحلیل‌گران بازار پیش‌بینی می‌کنند که در صورت حفظ سطح حمایتی ۱۸ هزار و ۸۰۰ تومان، درهم امارات پتانسیل بازگشت به محدوده ۱۹ هزار و ۲۰۰ تا ۱۹ هزار و ۳۰۰ تومان را خواهد داشت. اما اگر این سطح حمایتی شکسته شود، احتمال افت قیمت به محدوده‌های پایین‌تر، حتی تا ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان نیز وجود دارد.

با توجه به شرایط فعلی و حساسیت بالای بازار، درهم امارات در هفته‌های آتی با چالش‌های قیمتی مواجه خواهد بود.

فعالان و تحلیل‌گران بر این باورند که ورود بازارساز به کنترل نوسانات بازار کمک کرده و توانسته است تا حد زیادی تقاضای هیجانی را مهار کند. پیش‌بینی‌ها برای هفته آتی حکایت از ثبات نسبی قیمت‌ها دارد؛ در صورتی که تقاضای اضافی کنترل شود، احتمالاً قیمت‌ها در سطح فعلی تثبیت خواهند شد و روند اصلاحی ادامه پیدا خواهد کرد.