شناسهٔ خبر: 69499644 - سرویس استانی
منبع: تسنیم | لینک خبر

گناباد در فهرست ۲۰ شهر منتخب تاریخی ایران

شهردار گناباد از برگزاری اولین اجلاس شهرهای تاریخی ایران به میزبانی شهر اصفهان و با حضور شهرداری گناباد به عنوان یکی از ۲۰ شهر منتخب تاریخی ایران خبر داد و گفت: مجمع شهرهای تاریخی ایران آوردگاه مدیریت شهری شهرهای تاریخی ایران است.

صاحب‌خبر -

مهران حسین زاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از گناباد در خصوص برگزاری اولین اجلاس شهرهای تاریخی ایران گفت: اولین اجلاس شهرهای تاریخی ایران به میزبانی شهر اصفهان و با حضور شهرداری گناباد به عنوان یکی از 20 شهر منتخب تاریخی ایران برگزار می‌شود.

وی درباره اهمیت بافت‌های تاریخی و کار این اجلاس عنوان کرد: شهرهای تاریخی گنجینه‌ای ارزشمند از میراث ملموس و ناملموس تاریخی بشر بوده و برای شهروندان خود نه‌ تنها متضمن حفظ و استمرار هویت تاریخی هستند، بلکه ظرفیت‌های بسیاری را در حوزه‌های توسعه اقتصادی و اجتماعی به‌ویژه در گستره گونه‌های مختلف گردشگری فراهم می‌کنند.

شهردار گناباد افزود: بافت شهرهای تاریخی بخشی از سرمایه‌های ملی و فرهنگی است که نه‌تنها به لحاظ زیبایی‌شناسی، تداوم خاطرات جمعی و هویت بخشی شهرها ارزشمند است، بلکه محل سکونت و معیشت میلیون‌ها نفر است، بنابراین احیا، حفاظت، حراست، مرمت و بهره‌برداری از این میراث تاریخی دارای اهمیت و ارزش ویژه‌ای است.

حسین زاده خاطرنشان کرد: صیانت از این گنجینه‌های ارزشمند، نگاه جامع و مسئولانه مدیریت یکپارچه و منسجم و کارآمد را خواستار است، از این‌رو در راستای تحقق این مهم و به‌منظور افزایش تعامل، هم‌افزایی و دستیابی به اتحاد در شیوه مداخله در این بافت‌ها در بین متولیان امر در شهرهای تاریخی ایران، شکل‌گیری یک مجمع ضروری است.

وی ادامه داد: مجمع شهرهای تاریخی ایران آوردگاه مدیریت شهری شهرهای تاریخی ایران و محل به اشتراک‌گذاری دانش و تجارب در حوزه رویارویی با مسائل و چالش‌های مشترک شهرهای تاریخی است.

شهردار گناباد گفت: جلسات متعددی در وزارت کشور و سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور برگزار و در نهایت این نتیجه حاصل شد که شهرهای تاریخی از وحدت‌ رویه در حوزه داده‌ها و اطلاعات برخوردار نیستند و برای حل مسائل جایگاه متمرکزی برای هم‌فکری و اشتراک تجارب و دانش وجود ندارد، از این‌رو ایده ایجاد مجمعی برای گردهمایی مدیران آن‌ها ضروری به‌نظر می‌رسید.

وی افزود: با تشکیل این مجمع، شهرداران شهرهای تاریخی می‌توانند مسائل خود را مطرح کنند و نظرات و تجربیاتشان را به اشتراک بگذارند، همچنین این مجمع می‌تواند نقطه اتصالی با سیاست‌گذاران حوزه‌های تاریخی از جمله وزارت میراث فرهنگی باشد و به بهبود حفاظت از مواریث تاریخی ارزشمند کشور کمک کند.

انتهای پیام/282