شناسهٔ خبر: 69472137 - سرویس بین‌الملل
منبع: رادیو فردا | لینک خبر

کره شمالی «طولانی‌ترین» آزمایش موشک بالستیک قاره‌پیمای خود را انجام داد

صاحب‌خبر -

کره شمالی می‌گوید یک موشک بالستیک قاره‌پیما را آزمایش کرده که «قدرتمندترین سلاح راهبردی جهان» است.

کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، که بر این آزمایش نظارت داشت روز پنج‌شنبه ۱۰ آبان اعلام کرد این آزمایش یک «هشدار به دشمنانی است که امنیت کشور را تهدید کرده‌اند».

خبرگزاری دولتی کره شمالی به نقل از او نوشت «کشورهای رقیب که عمداً وضعیت منطقه را بحرانی و امنیت جمهوری ما را تهدید کرده‌اند» با این هشدار می‌توانند واکنش ما را ارزیابی کنند.

این آزمایش در حالی صورت گرفته که کره جنوبی هشدار داده است پیونگ یانگ می‌تواند در ازای کمک به جنگ اوکراین از روسیه فناوری موشکی دریافت کند.

همزمان جامعه بین‌المللی به شدت این آزمایش را محکوم کرده و نگرانی‌ها دربارهٔ حضور ۱۱ هزار نیروی کره شمالی در روسیه افزایش یافته است؛ از این تعداد سه هزار سرباز به جبهه غربی، نزدیک مرز اوکراین، اعزام شده‌اند.

کره جنوبی، ژاپن و ایالات متحده اولین کشورهایی بودند که به سرعت به آزمایش موشکی کره شمالی واکنش نشان دادند.

یک روز پیش از انجام این آزمایش، سئول گزارش داد احتمال دارد کره شمالی در آستانهٔ انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا آزمایش دیگری را انجام دهد یا حتی هفتمین آزمایش هسته‌ای خود را به نمایش بگذارد.

پرتاب این موشک به‌ عنوان طولانی‌ترین آزمایش موشکی بالستیک کره شمالی ۸۷ دقیقه به طول انجامید و بنا بر گزارش خبرگزاری دولتی این کشور، رکوردهای جدیدی در توانمندی موشکی این کشور را ثبت کرده است.

به گفته دولت ژاپن، این موشک به ارتفاع هفت هزار کیلومتری رسید و مسافتی حدود هزار کیلومتر را طی کرد و در حدود ۲۰۰ کیلومتری غرب جزیرهٔ اوکوشیری در نزدیکی هوکایدو، شمالی‌ترین جزیره از چهار جزیره بزرگ ژاپن، سقوط کرد.

این آزمایش تنها چند ساعت پس از دیدار لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، و همتای کره جنوبی‌اش، کیم یونگ-هیون، در واشینگتن انجام شد که طی آن اعزام نیروهای کره شمالی به روسیه محکوم شد.

استقرار نیروهای کره شمالی در روسیه این احتمال را افزایش می‌دهد که سربازان کره شمالی بتوانند به نیروهای روسیه که در اوکراین می جنگند بپیوندند.

سازمان اطلاعات کره جنوبی دو هفته پیش در وب‌سایت خود عکس‌هایی از جمله تصاویر ماهواره‌ای ارائه کرد که حرکت کشتی‌هایی را در نزدیکی بندر کره شمالی نشان می‌داد که به‌گفتهٔ آن‌ها متعلق به نیروی دریایی روسیه هستند.

معاون سخنگوی وزارت دفاع آمریکا روز هفتم آبان گفت ایالات متحده به این نتیجه رسیده که کره شمالی در مجموع حدود ۱۰ هزار سرباز اعزام کرده است تا در شرق روسیه آموزش ببینند.

مارک روته، دبیرکل ناتو، نیز روز دوشنبه پس از جلسه‌ای که در آن مقامات کره جنوبی اطلاعات خود در این زمینه را در اختیار مقامات ارشد ناتو قرار دادند، گفت: «تعمیق همکاری‌های نظامی روسیه و کره شمالی هم برای امنیت منطقه اقیانوس آرام و هند و هم امنیت منطقه اروپا- آتلانتیک یک خطر جدی است».

با استفاده از گزارش‌های رویترز و رادیو فردا/پ.م/ک.ر