شناسهٔ خبر: 68674092 - سرویس استانی
منبع: مهر | لینک خبر

مدیر پایگاه میراث فرهنگی سیلک کاشان خبر داد؛

کشف کارگاه فلزکاری ۲۷۰۰ ساله در سیلک کاشان

کاشان-مدیر پایگاه میراث فرهنگی سیلک کاشان ازکشف کارگاه‌های فلزکاری دو هزار و ۷۰۰ساله، بقایای تنور ساج و ظروف سالم مربوط به دوره سوم سیلک درفصل سوم کاوش باستان‌شناسی این محوطه باستانی خبرداد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، جواد حسین‌زاده سادات ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به سالروز ثبت ملی محوطه باستانی سیلک در ۲۴ شهریور اظهار داشت: شروع فصل سوم کاوش باستان‌شناسی سیلک از ۲۵ مرداد امسال با همکاری دانشگاه کاشان، موزه ملی ایران و وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آغاز شد و به مدت یک ماه ادامه دارد.

وی ابراز داشت: در این فصل از کاوش، ۲۵ دانشجوی مقاطع مختلف باستان شناسی از دانشگاه‌های تهران، تربیت مدرس، کاشان، شهید بهشتی و هنر اصفهان فعالیت دارند.

مدیر پایگاه میراث فرهنگی سیلک کاشان ضمن اشاره به کشف کارگاه‌های فلزکاری دو هزار و ۷۰۰ ساله، بقایای تنور ساج و ظروف سالم مربوط به دوره سوم سیلک در فصل سوم کاوش باستان‌شناسی این محوطه باستانی تصریح کرد: در این دوره همچنین آثاری از بقایای برخی فضاهای صنعتی مربوط به دوره سوم سیلک کشف شد.

وی ثبت جهانی این اثر ارزشمند تاریخی را دور از انتظار ندانست گفت: امیدواریم این مهم بزودی محقق شود.

حسین زاده سادات افزود: سیلک یکی از ارزشمندترین محوطه‌های باستانی ایران و جهان است که نزدیک به ۸ هزار سال پیش (از دوران روستانشینی تا دوران ماد)، شواهد و مدارک تحولات زندگی بشر را در خود نگاه داشته است.

وی خاطرنشان کرد: این محوطه شامل تپه شمالی (سیلک کوچک) به مساحت نزدیک پنج هکتار، تپه جنوبی (سیلک بزرگ) به مساحت هشت هکتار و ۲ گورستان به نام‌های گورستان الف و گورستان ب است.

عضو هیئت علمی گروه باستان شناسی دانشگاه کاشان خاطرنشان کرد: این تپه‌ها به ترتیب از قدیم به جدید آثار دوران مختلف تمدن بشری شامل عصر نوسنگی، عصر مس و سنگ، دوران شهرنشینی، عصر مفرغ و آهن و دوره ماد را به نمایش می‌گذارند.

وی افزود: مهمترین آثار تمدنی شناخته شده در سیلک شامل نخستین روستاها و خانه‌های ساخته شده به دست بشر، نخستین جانوران و گیاهان اهلی، نخستین کوره‌های پخت سفال و ذوب فلز و نخستین آثار خط و نوشتار است.

حسین زاده سادات اظهار داشت: این محوطه در سال‌های ۱۳۱۲، ۱۳۱۳ و ۱۳۱۶ خورشیدی برای نخستین بار از سوی هیأت باستان‌شناسی فرانسوی به سرپرستی رومن گیرشمن مورد کاوش قرار گرفت.

وی تصریح کرد: سیلک در سال‌های ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۵ خورشیدی، از سوی هیأت باستان شناسی ایرانی به سرپرستی صادق (شاپور) ملک شهمیرزادی مورد کاوش و بازنگری قرار گرفت و نتایج پژوهش‌ها در چندین جلد کتاب به چاپ رسید.