شناسهٔ خبر: 68656900 - سرویس اقتصادی
منبع: سلام نو | لینک خبر

کسر مبلغی از حقوق بازنشستگان برای بیمه و همسازان سازی!

آیین‌نامه اجرایی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تصویب شد و این نگرانی در بین بازنشستگان ایجاد شده که مبلغ افزایش حقوق‌شان به دلیل کسر بیمه و مالیات کاهش می‌یابد.

صاحب‌خبر -

به گزارش سلام نو به نقل از شمانیو،: دربعضی ازگروه ها این شبهه ایجاد شده که منظور دولت ازاصلاح جزء۶ آیین نامه اجرایی متناسب سازی مشمول کسر حق بیمه ومالیات قرارگرفتن حقوق بازنشستگان میباشد .

پس از اصلاح اما واژه «خالص» از این بند حذف و عبارت «پس از کسر حق بیمه سهم فرد و مالیات بر درآمد با رعایت بند (ث) تبصره (۱۵) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور» به انتهای آن اضافه شد.

برخی از بازنشستگان چنین برداشتی کردند که این اصلاح، به معنای کسر حق بیمه و مالیات از حقوق آنهاست. با این حال، به نظر می‌رسد این اصلاحیه تنها برای شفاف‌سازی در مورد واژه «خالص» در این بند بوده است. در واقع خالص حقوق، همان حقوق ناخالص پس از کسر مالیات، حق بیمه و دیگر کسورات، از جمله جریمه‌ها، پرداختی وام و مساعده است.

کشمکش‌های طولانی بر سر موضوع همسان سازی حقوق ، مدت‌هاست بازنشستگان را آزرده‌خاطر کرده است. در میان بدقولی‌های بسیار دولت برای اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان، این روزها انتشار خبر اصلاح یک بند از آیین‌نامه اجرایی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان نیز نگرانی‌های این قشر را بیشتر کرد. حالا بازنشستگانی که مدت‌هاست چشم‌انتظار اجرای همسان سازی حقوق‌شان هستند، نگران‌اند که مبلغ افزایش این حقوق نیز کمتر از حد انتظارشان باشد. با این حال، بررسی‌ها نشان می‌دهد با اصلاح این بند تغییری در رقم همسان سازی حقوق بازنشستگان رخ نخواهد داد.

دراصلاحیه هیآت وزیران قیدگردیده که واژه خالص حقوق در جزء ۶ ماده یک آیین نامه اجرایی متناسب سازی تغییر وبه (پس از کسر حق بیمه سهم فرد ومالیات بردرآمد )تغییرنماید .

بند اصلاح‌شده از آیین‌نامه اجرایی همسان سازی حقوق بازنشستگان چه بود؟

ماجرا از جایی شروع شد که هیات وزیران، در جلسه ۷ شهریورماه، اصلاح جزء ۶ ماده یک آیین‌نامه اجرایی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان را تصویب کرد. پیش از این اصلاحیه، بند مذکور به این شرح بود: «مابه‌التفاوت: اختلاف رقم بین مبلغ حقوق بازنشستگی هر فرد با نود درصد (۹۰%) میانگین مبلغ خالص حقوق و فوق‌العاده‌های مشمول کسور شاغلان مشابه و همطراز.»

درجزء ۶ ماده یک آیین نامه قیدشده مابه التفاوت :اختلاف رقم بین مبلغ حقوق بازنشستگی هرفرد با ۹۰ درصد میانگین مبلغ ناخالص حقوق وفوق العاده های مشمول کسور شاغلان مشابه وهمطراز .

بنابراین منظور از کسر حق بیمه ومالیات بردرآمد ، جهت افرادشاغل میباشد ونه بازنشستگان .

اول اینکه طبق قانون مستمری بازنشستگی مشمول کسر بیمه ومالیات نیست .

دوم اینکه منظور از درآمد حقوق ناشی از انجام کار افراد شاغل میباشد و حقوق بازنشستگان درآمدتلقی نمی‌گردد ودرقانون بنام مستمری تعریف شده ومعاف از بیمه ومالیات وسایر عوارض دولتی است .

درمصوبه اولیه اشاره ای به کسرمالیات نشده بود که طی اصلاحیه جدید اضافه شده است .بنابراین کسر بیمه ومالیات مربوط به شاغلین است وپس از کسر حق بیمه ومالیات هرفرد شاغل ، حقوق بازنشستگان با ۹۰ درصد شاغلین مشابه وهمطراز تطبیق میگردد .

به عبارت دیگر، مابه‌التفاوت حقوق بازنشستگان بر اساس حقوق شاغلان محاسبه می‌شود، اما خود بازنشستگان از این کسرها معاف‌اند و با این اصلاحیه، تغییری در شرایط همسان سازی حقوق آنها رخ نمی‌دهد.