شناسهٔ خبر: 68607940 - سرویس استانی
منبع: تسنیم | لینک خبر

چه کسی استاندار آذربایجان‌ شرقی می‌شود؟ + گزینه‌ها

با آغاز دولت چهاردهم، استانداری آذربایجان‌شرقی نیز باید پس از انتظار چندماهه پس از حادثهٔ تلخ پرواز اردیبهشت، تعیین تکلیف شود.

صاحب‌خبر -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، استانداری آذربایجان‌شرقی در چند سال اخیر و در دولت سیزدهم، حوادث ناگواری را پشت سر گذاشته است و با وقفه‌های کوتاه و طولانی، امور استانداری آذربایجان‌شرقی به دست سرپرست افتاده است.

اگرچه که با سرپرستی امور استانداری آذربایجان‌شرقی، خلل خاصی در امور روزمرهٔ استانداری شکل نگرفته و تخلف خاصی گزارش نشده است، اما استانداری آذربایجان‌شرقی به عنوان یکی از مهم‌ترین و حساس‌ترین استان‌های کشور به مرکزیت کلان‌شهر تبریز، یکی از مسائلی است که باید هرچه زودتر تعیین تکلیف شود و غبار ابهام از گزینه‌های مطرح شده برای تصدی مقام عالی استان برداشته شود.

روزهای پرکار شهید مالک رحمتی در طی چهارماه پایانی ریاست جمهوری شهید آیت‌الله رییسی، آغاز فصلی نو اما بسیار کوتاه در استانداری آذربایجان‌شرقی بود که نحوه تعاملات استاندار شهید با مدیران استانی و اجرای پروژه‌های شاخص در استان، سطح انتظارات استان را از فراتر برده و مسیری نو برای تعالی و پیشرفت استان گشوده بود.

دوران پیش از شهید مالک رحمتی در مدت استانداری زین‌العابدین خرم رضوی که از 25 مهر 1400 آغاز شد و تا 30 دی 1402 ادامه داشت، یکی از دوران استانداری آذربایجان‌شرقی بود که با مسئلهٔ بیماری استاندار از آغاز روزهای این مسئولیت خطیر گره خورده بود و این روند بیش از دو سال ادامه داشت.

حال، پس از گذشت روزهای تلخ و تاریک و البته روشن و امیدوارکنندهٔ دوران مدیریت شهید مالک رحمتی در سپهر سیاسی و اقتصادی استان آذربایجان‌شرقی، تصدی کرسی مقام عالی دولت در استان، مسئله‌ای است که بیش از هرچیز با مسئله کیفیت مدیریت روبه‌روست و پس از آن، مسائلی مانند تعامل استاندار با جامعهٔ استان، احیای جایگاه سیاسی آذربایجان در دولت چهاردهم و تلاش برای تقویت رجال سیاسی، اقتصادی و اجتماعی - فرهنگی آذربایجان در فضای سیاسی و نخبگانی کشور و توجه و آشنایی استاندار با ظرفیت‌ها و زیر و بم ساختار فرهنگی و علمی استان، یکی از مسائلی است که باید با فضایی دور از قبیله‌گرایی فرهنگی و علمی با آن برخورد شود و تلاش شود تا فضای استان، فضایی برای تعامل و ظهور و بروز همهٔ استعدادها باشد تا تعالی تبریز و آذربایجان، بیش از پیش رقم بخورد.

آذربایجان‌شرقی و تجربهٔ خوب، شاخص و موفق استانداری در دولت‌ها و دوره‌های مختلف پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، یکی از مسائل دیگر است که بر دشواری تصدی کرسی مقام عالی دولت در استان می‌افزاید و انتظار می‌رود تصمیم دولت چهاردهم با توجه به شناخت شخص ریاست محترم جمهور از فضای استان و ظرفیت‌ها و چالش‌های استان آذربایجان‌شرقی، تصمیمی مؤثر، شاخص و کارآمد باشد تا استان دچار فضای قبیله‌گرایی و سیاست‌زدگی نشده و در مسیر پیشرفت و تعالی گام بردارد.

انتخاب مقام عالی کشور در استان‌های مختلف، مسئله‌ای است که به تصمیم وزیر کشور بستگی دارد و تعیین سرنوشت استان‌ها با تأیید وزیر کشور و پیشنهاد او به هیأت وزرای دولت و تأیید آنان، با دستور ریاست محترم جمهور منصوب می‌شود و استاندار منصوب و منتخب، تصدی امور استان را به عهده می‌گیرد.

شناخت ریاست محترم جمهور از فضای استان آذربایجان‌شرقی و تجربهٔ نمایندگی مردم حوزهٔ انتخابیه استان در مجلس شورای اسلامی توسط وی، طی دوره‌های مختلف و تجربهٔ مدیریتی وی در فضای استان، ایجاب می‌کند تا تصمیم وزارت کشور دولت چهاردهم برای تعیین سرنوشت و نقطهٔ پایان انتظار کاخ استانداری آذربایجان‌شرقی برای آمدن استاندار، تصمیمی بدون هزینه و اصولی باشد تا این استان، قربانی حب و بغض‌های سیاسی نشده و بومی‌گزینی و شایسته‌سالاری، دو مؤلفه مهم تعیین مقام ارشد استان باشد.

حال در بین گزینه‌های مطرح برای تصدی میز استانداری آذربایجان‌شرقی در دولت چهاردهم، گزینه‌هایی جدی مانند ابراهیم باقرزاده، بهرام سرمست و محمدحسین صومی، و گزینه‌هایی دیگر مانند علی جهانگیری، کریم عابدی و اکبر غفاری وجود دارند که انتصاب هرکدام از اشخاص مذکور برای استانداری آذربایجان‌شرقی، محتمل است.

ابراهیم باقرزاده

ابراهیم باقرزاده، معروف به «سردار باقرزاده» متولد 1341 فارغ‌التحصیل مدیریت دولتی در مقطع کارشناسی ارشد است. وی از چهره‌های کهنه‌کار لشگر عاشورا به شمار می‌رود و سابقه 31 ماه حضور مستمر در دفاع مقدس دارد.

فرمانده سپاه در شهرستان‌های پارس‌آباد، میانه و سراب، معاون لجستیک لشگر 31 عاشورا در دوران فرماندهی شهید مهدی باکری، معاون مهندسی سپاه عاشورا،
مؤسس و مدیرعامل مؤسسهٔ عاشورای قرارگاه سازندگی خاتم‌‌الانبیا شمال‌غرب کشور و ... از جمله سوابق مهم ابراهیم باقرزاده به شمار می‌رود.‌ان 

بهرام سرمست

وی متولد 1348 در بناب از توابع استان آذربایجان‌شرقی و دانش‌آموخته دکترای علوم سیاسی است که پیش از استانداری قم طی سال‌های 1397 تا 1400، مسئولیت مدیرکل سیاسی وزارت کشور را در کارنامهٔ خود دارد.

بهرام‌ سرمست پیش از آن و در دولت یازدهم مسئولیت مدیرکلی سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری تهران را برعهده داشته است.

مدیرکل سیاسی و انتظامی استانداری آذربایجان‌شرقی، ‌سرپرست فرمانداری تبریز، ریاست اداره دانش‌آموختگان و مدیریت پژوهش دانشگاه پیام نور، عضو هیأت علمی و تدریس در دانشگاه و معاون فرهنگی و اجتماعی و گردشگری منطقهٔ آزاد ارس نیز از سوابق مدیریتی و علمی وی به شمار می‌آید.

بهرام سرمست، گزینه ستاد انتخاباتی پزشکیان در استان آذربایجان‌شرقی است.

محمدحسین صومی

وی متولد 1341 در شهرستان اهر در آذربایجان‌شرقی و فوق تخصص گوارش و کبد است که یکی از مدیران وزارت بهداشت طی سال‌های مختلف بوده است و ریاست دانشگاه علوم پزشکی تبریز از سال 1392 تا 1400 را نیز در کارنامهٔ خود دارد.

براساس شنیده‌ها، محمدحسین صومی، گزینه شخص رییس جمهور چهاردهم است.

رضا رحمانی

نماینده اسبق مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی و وزیر اسبق صمت است که توسط برخی فعالان صنعت و رسانه حمایت می‌شود.وی در دولت دوازدهم از سال 1397 تا 1399 به‌عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت فعالیت می‌کرد و در تاریخ 22 اردیبهشت 1399 از سمت خود برکنار شد.

رضا رحمانی دانش‌آموخته کارشناسی حقوق از دانشگاه آزاد اسلامی تبریز، کارشناسی ارشد مدیریت دولتی از سازمان مدیریت صنعتی و دکترای مدیریت از دانشگاه صنایع و معادن است. رحمانی فعالیت شغلی خود را از حوزه هشت بسیجِ تبریز آغاز کرد. در ادوار هفتم، هشتمو نهم مجلس شورای اسلامی به‌عنوان نماینده تبریز در مجلس حضور داشت و در دوره نهم نیز ریاست کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی را برعهده داشت.

وی در فاصله سال‌های 1395 تا 1397 قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور تولید بود.رضا رحمانی در ششمین همایش ملی مدیریت جهادی کشور در سال 1398 نشان ملی مدیریت جهادی کشور را دریافت نمود.

محمد کلامی

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان‌شرقی که مورد حمایت فعالان اقتصادی و اتاق بازرگانی است.
وی متولد 1356، دارای دکترای اقتصاد بین الملل و شهری، عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد و تحلیلگر اقتصادی است که پیش از حضور در استانداری آذربایجان‌شرقی، مدیر کل کمیته امداد استان بود.

محمد کلامی 5 جلد کتاب هم در زمینه موضوعات اقتصادی نوشته است.

کریم عابدی

وی متولد 1338 در آذربایجان‌شرقی و عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی سهند است. کریم عابدی در دولت اصلاحات، معاون سیاسی امنیتی استانداری آذربایجان‌شرقی بود و در سال 1396 نیز گزینهٔ پیشنهادی اصلاح‌طلبان به رییس‌جمهور وقت برای استانداری آذربایجان‌شرقی بود.

وی که عضو شورای مرکزی جبههٔ اصلاحات نیز بوده است، در سال 92 با روی کار آمدن مرحوم اسماعیل جبارزاده در استانداری آذربایجان‌شرقی، یکی از گزینه‌های پیشنهادی برای مدیرکلی سیاسی استانداری بود.

علی جهانگیری

وی متولد 1346 در هشترود از توابع آذربایجان‌شرقی و فارغ‌التحصیل اقتصاد است. علی جهانگیری، سرپرستی ادارهٔ مطالعات و برنامه‌ریزی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان‌شرقی، رئیس گروه امور اقتصادی استانداری، رئیس مرکز خدمات سرمایه‌گذاری و دبیر ستاد حمایت از سرمایه‌گذاری استان، معاون اقتصادی سازمان منطقهٔ آزاد ارس، مدیریت منطقهٔ ویژهٔ علم و فناوری ربع رشیدی و مدیرکل آموزش و پژوهش استانداری آذربایجان‌شرقی را در کارنامهٔ خود دارد.

اکبر غفاری
وی متولد 1340 آذربایجان‌شرقی و دانش‌آموخته رشته حفاظت و اطلاعات است.
اکبر غفاری در کارنامهٔ خود مدیریت بازرسی آذربایجان‌شرقی و مسئولیت مناصب مختلف امنیتی ازجمله معاونت سیاسی و امنیتی استانداری آذربایجان شرقی را داشته است.

انتهای پیام/.