شناسهٔ خبر: 68522243 - سرویس علمی-فناوری
منبع: عصر ایران | لینک خبر

سرمایه‌گذاری اروپا بر فناوری‌های مدرن کشاورزی

فرانسه، یونان و اسپانیا متعهد به سرمایه‌گذاری در فناوری صرفه‌جویی در مصرف آب برای محافظت از کشاورزان در برابر خشکسالی هستند.

صاحب‌خبر -

 انرژی خورشیدی، آبیاری هوشمند و تولید محصولات مقاوم در برابر تغییرات آب‌وهوا از جمله پیشنهادات برای محافظت از کشاورزان و امنیت غذایی در اروپا است.

به گزارش ایمنا، مقامات اتحادیه اروپا متعهد شدند که با تشدید خشکسالی، فناوری‌های صرفه‌جویی در مصرف آب بیشتری در کشاورزی توسعه دهند. مقامات ۹ کشور جنوبی اتحادیه اروپا اعلام کردند که برای کاهش فشار بر کشاورزان و تهدیدات امنیت غذایی با یکدیگر همکاری خواهند کرد.

این وعده‌ها در خلال گردهمایی کشورهای به اصطلاح MED9 - کرواسی، فرانسه، یونان، ایتالیا، مالت، پرتغال، اسپانیا و اسلوونی - برای رسیدگی به کمبود رو به رشد آب در نتیجه تغییرات آب‌وهوایی، به‌ویژه در منطقه مدیترانه، داده شد. مقامات همچنین متعهد شدند که داده‌های فنی و عملی را به اشتراک بگذارند و برنامه‌های تحقیقاتی مشترکی را برای بهره‌وری هر چه بیشتر مصرف آب راه‌اندازی کنند.

لوئیس پلاناس، وزیر کشاورزی اسپانیا در این نشست گفت: «تغییرات آب‌وهوا یک تهدید واقعی برای تولید مواد غذایی در سراسر جهان است و این خطر در منطقه مدیترانه حتی شدیدتر است. ما باید هم با تغییرات اقلیمی مبارزه کنیم و هم در عین حال شرایط کاری کشاورزانمان را با این وضعیت آب‌وهوایی جدید تطبیق دهیم.»

اتحادیه اروپا چگونه می‌تواند آب را در کشاورزی صرفه‌جویی کند؟

ماریا پانایوتو، وزیر کشاورزی قبرس هشدار داد که اروپا سال گذشته با بدترین خشکسالی خود در ۵۰۰ سال گذشته مواجه شد و به نمونه‌های محلی سیستم‌های آبیاری هوشمند و فناوری‌های مرتبط با انرژی خورشیدی اشاره کرد که به محافظت از محصولات کشاورزی، تولید برق و صرفه‌جویی ۳۰ درصدی در مصرف آب کمک می‌کنند.

خوزه مانوئل فرناندز، وزیر کشاورزی پرتغال خواستار بودجه بیشتر اتحادیه اروپا برای کمک به تأمین مالی فناوری‌های جدید صرفه‌جویی در مصرف آب و ایجاد انگیزه‌های جدید برای جذب جوانان برای احیای جمعیت کشاورز در حال پیری شد. مقامات MED9 همچنین از اتحادیه اروپا خواستند تا با در نظر گرفتن الزامات منطقه‌ای، رویکرد مشترکی برای حفظ آب ارائه دهد.

ماتیا چالوشیچ، وزیر کشاورزی اسلوونی گفت: «از آنجایی که بحران آب‌وهوا تأثیر بزرگی بر امنیت غذایی جهانی خواهد داشت، سازگاری با تغییرات آب‌وهوایی باید در قلب سیاست‌های مشترک ما قرار گیرد».