شناسهٔ خبر: 68252495 - سرویس سیاسی
منبع: صراط‌نیوز | لینک خبر

میدری:

۲۸ مرداد برای این تبدیل به داغی بر دل ایرانیان شد چون نتوانستیم با هم وفاق کنیم

وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: اصلاح‌طلبان فرزندان ایران هستند و برخاسته و وفاداران به انقلاب هستند. سیاست ما نباید حذف باشد.

صاحب‌خبر -
به گزارش صراط به نقل از فارس ، وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: اصلاح‌طلبان فرزندان ایران هستند و برخاسته و وفاداران به انقلاب هستند. سیاست ما نباید حذف باشد.
 
بخشهایی از اظهارات میدری به شرح زیر است: 
 
در ایران از انقلاب مشروطه تاکنون آن چیزی که در کشور حاکم بوده منازعات نه بین دشمنان و دوستان، بلکه بین تحول‌خواهان بوده است.وی افزود: در انقلاب مشروطه شیخ فضل‌الله نوری، آیت‌الله بهبهانی و ستارخان به دست چه کسانی کشته شدند؟ نه به دست دشمنان مشروطه، بلکه به دست خودِ مشروطه‌خواهان. آیا در مشروطه، آیت‌الله یزدی و طباطبایی مقصر بودند و خطا می‌رفتند یا آخوند خراسانی و یا شیخ فضل‌الله نوری؟ کدام خطا کردند؟وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: امروز ۲۸ مرداد است و این روز زمانی به کودتا منجر شد که همه کشورها در استقلال موفق شدند، منابع خودشان را ملی کردند، اما چرا ما نتوانستیم؟ چرا ۲۸ مرداد به داغی برای ایرانیان ماند؟ میدری تصریح کرد: دهه‌های ۶۰، ۷۰ و ۸۰ و تا امروز را به یاد بیاوریم، آن چیزی که تا امروز بر کشور حاکم بوده، اختلافات بین برادران بوده است. این اختلافات خانمان‌سوز امکان فرصت‌سازی را به ما نمی‌دهد.وی با تأکید بر اینکه من بیش از ۲۰ سال است که در این زمینه کار کرده‌ام، گفت: من در کمیسیون فرهنگی، ۴۰ دقیقه صحبت کردم که چرا اینطور بر ما گذشته و ما باید چه کنیم.وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: سیاست ما نباید حذف باشد، ما با اقدامات سیاسی نمی‌توانیم وفاق ملی ایجاد کنیم. وفاق ملی باید در عرصه اندیشه صورت گیرد؛ به همین علت هم هست که مقام معظم رهبری فرمودند الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت و جهاد تبیین. مسئله اصلی ایران به اعتراف داخلی و خارجی، عدم وفاق است.
 
میدری تأکید کرد: آن چیزی که من به عنوان پژوهشگر به آن رسیده‌ام، این است که ما از انقلاب مشروطه تاکنون نتوانسته‌ایم به دلیل اندیشه‌های غلط به وفاق ملی دست یابیم، اما آینه اندیشه متعلق به یک طرف نبوده است. آن چیزی که در تاریخ حاکم بوده و باعث شده ایرانی همواره در هجوم بیگانگان باشد، بر پای بایستد و تمدن‌سازی کند. الگوی سیاست‌ورزی و اندیشه‌ورزی بوده است.وی اضافه کرد: در عصر صفویه ما قادر شدیم تمدنی نو بسازیم، زیرا به سنت‌های تاریخی ایران برگشتیم. سنت تاریخی به ما این را می‌گوید که باید مردم و حکومت در کنار همدیگر بتوانند هم دولت کارآمد داشته باشند و هم جامعه قوی. اصلی که متأسفانه از انقلاب مشروطه به فراموش سپرده‌ایم.وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه دولت ما به عنوان یک دکترین حکمرانی به دنبال محدودسازی نهادهای مدنی در جامعه است، گفت: تا زمانی که نظم‌طلبان در ایران خواهان محدودسازی هستند، ما در انتخابات و پدیده‌های مختلف سیاسی ما غافلگیر می‌شویم.میدری با طرح این سؤال که چرا در انتخابات ریاست‌جمهوری ۷۶، ۸۴، ۹۲ و امروز یک مرتبه غافلگیر می‌شویم، گفت: به خاطر این است که احزاب سیاسی وجود ندارند و نهادهای مدنی گسترده نداریم، چگونه امکان‌پذیر است؟وی ادامه داد: امروز ما می‌توانیم در کنار هم یک دوره جدیدی را آغاز کنیم؛ در این دوره ما بر سر اینکه آن مسائلی که اختلاف داریم نه در تریبون مجلس و نه در نشریات بلکه در ریز مذاکرات باید با هم گفت‌وگو کنیم.
 
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: ما بر سر اهدافی که نظام تعیین کرده و مقام معظم رهبری بر آنها مهر تأیید زده است، در شیوه‌ها یکسان نیستیم، ما با هم متفاوت هستیم، اما این تفاوت، قدرت نظام جمهوری اسلامی است.میدری تأکید کرد: ما از این طریق می‌توانیم بیشترین پایگاه اجتماعی را برای نظام سیاسی ایران خلق کنیم. این پروژه فکری من بوده است، من چه در دولت باشم، سرباز نظام خواهم بود و چه در دانشگاه باشم، بر اساس سنت اندیشه‌ورزی خودم را در کنار نظام می‌دانم و تلاش می‌کنم که هر شکافی بین نظام سیاسی و مردم است را کاهش دهم، این رسالتی است که ما با یادگیری از اندیشمندان بزرگ ایرانی باید دوباره به یاد بیاوریم.وی افزود: از این طریق است که ما می‌توانیم نهادهای علمی را در کنار حکومت نگه داریم، وقتی گروه‌های اقتصادی یاد بگیرند که از طریق سه جانبه‌گرایی با نظام در نظام اجرایی مشارکت پیدا کنند، آن موقع زندگی جمعی و چگونگی گفت‌وگوی مدنی با یکدیگر و چگونگی گفت‌وگوی مدنی با حکومت را پیدا خواهیم کرد، تا زمانی که جامعه منفرد است و تشکل‌ها محدودند، کارگران و کارفرمایان به صورت سه‌جانبه مشارکت ندارند، ما نمی‌توانیم کنش جمعی را یاد بگیریم. وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه تشکل‌های مدنی که ملاحظات امنیتی را رعایت کنند، مدنظر قرار می‌گیرند، گفت: این یکی از وظایف من است. یک تشکل مدنی باید یاد بگیرد که کنش‌های سیاسی چگونه تبدیل به کنش‌های اقتصادی تبدیل شود.میدری افزود: کنش‌های اقتصادی مطالبات محدود و کنترل‌شونده دارند، در صورتی که کنش سیاسی همواره تحولات بزرگ در جامعه ایجاد می‌کند و این تحولات بزرگ غیر قابل مدیریت هستند.
 
وی اضافه کرد: بنابراین آنچه که من به عنوان وظیفه ذاتی وزارت کار در همه کشورها اعتقاد دارم، در فصل ششم قانون کار صراحتاً ذکر شده است، ما در وزارت کار مسئولیم که صدای فقرا و مدعی‌العموم آنها باشیم.وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: اما سوال این است که چرا وزارت تعاون تاکنون نتوانسته وظایف مهم خودش را به جای بیاورد؟ هرچند که فکر می‌کنم کارکردهای بسیار مهمی هم تاکنون داشته است. به این خاطر این است که این وزارتخانه بیش از 550 شرکت دارد.میدری تصریح کرد: وزارتخانه‌ای که می‌خواهد در انتصاب هیئت‌مدیره و مدیران عامل ۵۵۰ شرکت نقش ایفا کند، از وزارت سیاست‌گذاری باز می‌ماند و این عدم مدیریت صحیح بنگاه‌ها که ناخواسته به وزارت تعاون تحمیل شد، یکی از معضلات اساسی اقتصاد ایران است.وی تأکید کرد: ما با مدیریت صحیح بنگاه‌ها نه تنها موتورهای اقتصادی ایران را تخریب کردیم، بلکه هر فسادی که در این شرکت‌ها منتشر می‌شود، به سرمایه‌های اجتماعی آسیب می‌زند، خوشبختانه نمایندگان مجلس در برنامه هفتم توسعه نابرابری برخی اوقات موجب کارآمدی و برخی مواقع موجب ناکارایی می‌شود. وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: توسعه منطقه‌ای و کاهش نابرابری میان استان‌های کشور اقدامی است که باعث می‌شود، کارآمدی در اقتصاد ایران افزایش پیدا کند، امروز نابرابری بین شهرها و تهران موجب مشکلات عدیده برای تهران و کل ایران شده است. میدری ادامه داد: سرانه شهرداری تهران در سال‌های مختلف ۶ برابر شهرهایی مثل اصفهان و مشهد است و ۱۰ برابر شهری مثل تهران است. کسی که وارد تهران می‌شود، ۱۰ برابر آبادان و ۶ برابر اصفهان از یارانه‌های شهرداری بهره‌برداری می‌کند.
وی افزود: گرانی مسکن، آلودگی، ترافیک، به خاطر تمرکز بیش از اندازه در تهران به وجود آمده است.وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: در کنار برنامه‌های ۵ ساله هیچگاه برنامه‌های آمایشی سرزمینی داده نشده است. ما باید از ظرفیت فراکسیون‌های مختلف مجلس استفاده کنیم و برنامه‌های منطقه‌ای و شهری داشته باشیم.میدری اظهار کرد: این وزارتخانه که مدعی‌العموم فقراست، معتقد است که برابری در آموزش و سلامت عین کارآمدی است. اشتباه بزرگ مرتکب شده‌ایم که امروز آموزش و پرورش ما از آمریکا خصوصی‌تر است.
 
وی افزود: امروز بخش در درمان، متأسفانه پرداخت از جیب مردم به بالای ۶۰ درصد رسیده است، دولت در کشورهای دیگر سه وظیفه دارد که به دیگری واگذار نمی‌کند و آن امنیت، آموزش و بهداشت است. وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: مسئله اصلی که دولت در اروپا و سایر کشورهایی که کاملاً اقتصاد بازار را پذیرفته‌اند، برابری در این امور را محقق کرده‌اند. میدری افزود: ما در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مسئول هستیم و از شما هم می‌خواهم که استقبال کنید که این مدعی‌العموم فقرا را به رسمیت بشناسند. وی اضافه کرد: ما موظفیم بر اساس قانون و ساختار و آیین نامه‌ها در نیمه اول هر سال سهم مردم ایران از نظر درآمد آموزش و بهداشت و دسترسی به نظام بانکی و سایر زیرساخت‌های فیزیکی را تهیه کنیم و به دولت دهیم، ما موظفیم به دستگاه‌ها بگوییم که فقر را افزایش می‌دهید یا کاهش. تا جایی که من اطلاع دارم، یک پیوست عدالت برای هیچ کدام از طرح‌ها تهیه نشده است.
 
گزینه پیشنهادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، افزود: معتقدم با همکاری دولت و بخش خصوصی می توان گام‌های بزرگی را برداشت و با همکاری بخش خصوصی آموزش فنی و حرفه ای و تعاونی ها را گسترش داد.میدری تصریح کرد: وزرات تعاون سالمندی و پیر شدن جمعیت را از مسائل اصلی ایران می‌داند؛ لذا خودم را موظف می‌دانم طبق قانون جوانی جمعیت و برنامه توسعه اقدامات لازم را انجام دهیم. وی تأکید کرد: سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی مصوب رهبری را گام بزرگی برای تحول در نظام اجتماعی کشور می‌دانم و هیچ ارتباطی با سند ۲۰۳۰ ندارم.گزینه پیشنهادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه آیین‌نامه حمایت از معلولان و هسمان‌سازی حقوق را در معاونت مربوطه پیگیری کردم، گفت: همسان‌سازی حقوق بازنشستگان قانون است و باید اجرا شود.میدری تأکید کرد: اجازه دهید و تسهیل و تسریع کنید که اختلافات هر چه بوده گذشته است؛ بر گذشته ها صلوات بفرستید نه به خاطر من و دکتر ظفرقندی که گذشته‌ها باید عبرت آینده باشد و اختلافات مربوط به اختلافات یک خانواده است؛ بتوانیم دورانی از وفاق ملی را رقم زنیم.
 
وی با تأکید بر اینکه بیشتر پژوهشگر بودم و در دانشگاه فعالیت کرده‌ام، اظهار کرد: اصلاح‌طلبان فرزندان ایران و برخاسته و وفاداران به انقلاب هستند.
گزینه پیشنهادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: هفته پیش در کمیسیون‌های مختلف حضور یافتم؛ در آنجا مساله اصلی نه کارآمدی بنده و برنامه‌ها که حواشی مجلس ششم بود؛ چرا در دوره‌های ریاست‌جمهوری ایران به امروز یک مرتبه غافلگیر می‌شویم؟
به خاطر اینکه احزاب سیاسی وجود ندارند.میدری در همین زمینه ادامه داد: به خاطر اینکه ما نهادهای مدنی گسترده نداریم. این چگونه امکان‌پذیر است؟ من الگوی حکومت صفویه را به دوستان اصلاح‌طلب خود برای توانمندسازی جامعه و کارآمدسازی حکومت پیشنهاد می‌دهم که یک الگوی جهانی است.
وی تصریح کرد: در آن زمان نهادهای مدنی از روحانیت شیعه، اصناف، ارامنه هنرمندان، شعرا و همه در کنار دولت رشد کردند و من سؤالم این است که ما چگونه می‌توانیم دوباره زیر سایه نظام قرار بگیریم؟ گزینه پیشنهادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: با این روش بیش از ۱۰ سال است که در جهاد دانشگاهی مرکزی تحت عنوان توانمندسازی حکومت و جامعه ایجاد کردم و به دوستان گفتم من کلامی که اینجا در کمیسیون‌ها به شما گفتم، اصلا صحبت تازه‌ای نیست.
 
میدری همچنین خاطرنشان کرد: تمام حرف‌های من حرف‌هایی است که من ۱۰ سال قبل در روزنامه‌ها، میزگردهای مختلف گفته بودم و آقای پزشکیان آمده تا دوره جدیدی را آغاز کنیم.