مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی میرهاشم موسوی در همایش بازنشستگان و مستمریبگیران شهرستان شمیرانات به تشریح دستاوردهای این سازمان در حوزه توسعه خدمات به ذینفعان پرداخت.
وی با تأکید بر اینکه فلسفه اصلی سازمان، خدمت به بازنشستگان است، دو موضوع اصلی را در اولویت کاری خود قرار داد: حفظ پرداخت حقوق و مستمری بازنشستگان و توسعه ظرفیتهای ارائه خدمات، خصوصاً در بخش درمانی.
مبلغ جدید حقوق بازنشستگان
میرهاشم موسوی اعلام کرد که متناسبسازی حقوق بازنشستگان تأمیناجتماعی، مطابق برنامه هفتم توسعه و لایحه اصلاحیه آن، بدون هیچ مشکلی اجرا خواهد شد. وی افزود که این متناسبسازی باید برای همه گروههای بازنشستگان، از جمله حداقلبگیران و سایر سطوح، انجام شود.
موسوی تأکید کرد که سازمان تأمیناجتماعی متعهد به اجرای متناسبسازی مستمری بازنشستگان است. وی اعلام کرد که این فرآیند مطابق مصوبه دولت آغاز شده و کارگروهی مشترک با کانون عالی بازنشستگان برای تعیین نحوه اجرا و شرایط مالی تشکیل شده است.
موسوی با تأکید بر اینکه بزرگترین دغدغهمندان نسبت به شرایط امروز و فردای سازمان تأمیناجتماعی، مخاطبان و ذینفعان این سازمان یعنی بیمهشدگان و بازنشستگان هستند، گفت: ما معتقدیم بالاترین نگاه راهبردی به تأمیناجتماعی را صاحبان سرمایه میتوانند داشته باشند.
بازنشسته تأمیناجتماعی فقط به دنبال مستمری امروز نیست، بلکه او میخواهد داراییها و آیندهاش هم تضمین شود. از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ حدود ۱۰۶ هزار میلیارد تومان به بانک رفاه برای پرداخت حقوق بدهکار شده بودیم. امروز با همه کم و کاستیهایی که وجود دارد، مفتخر هستیم که بالغ بر ۶۰ تا ۶۵ هزار میلیارد تومان تعهد ماهانه انجام میدهیم و حتی یک ریال از داراییهای بازنشستگان را در قالب استقراض، آیندهفروشی نکردهایم.
الان بالغ بر ۵۵ هزار میلیارد تومان در هر ماه؛ حقوق و مستمری پرداخت میکنیم و از ابتدای سال ۱۴۰۲ به خودمان اجازه ندادهایم حتی به اندازه یک ریال، دست در جیب داراییهای بازنشستگان کرده و استقراض و آیندهفروشی کنیم. این کار کمی نیست. در حالی که اگر مثل سابق ادامه میدادیم الان دو برابر مقادیر پرداخت شده، بدهکار میبودیم. یعنی بیش از ۲۳۰ هزار میلیارد تومان باید بدهی به جا میگذاشتیم که تأثیر این بدهی و ناترازی بر تورم و زندگی مردم غیرقابل انکار میبود.
وی تصریح کرد: در تأمیناجتماعی همیشه این گله وجود داشته که دولتها مطالبات تأمیناجتماعی را نمیپردازند که حرف درستی است. در دولت سیزدهم با اراده خالصانه شهید جمهور حضرت آیت الله رئیسی، بالغ بر ۲۶۰ هزار میلیارد تومان از مطالبات تأمیناجتماعی، با دارایی های خوب و ارزشمند مثل پتروشیمی شازند و شرکت کشتیرانی، تسویه شد.
حقوق بازنشستگان کی واریز میشود؟
مدیرعامل تأمیناجتماعی در بخش دیگری از سخنان خود به توسعه خدمات درمانی پرداخت و گفت که اگر ظرفیت درمان مستقیم سازمان نباشد، بسیاری از افراد به دلیل هزینههای بالای درمانی دچار مشکلات جدی خواهند شد.
او با اشاره به اینکه توسعه درمان مستقیم به عنوان سپر مقابله با فقر باید در اولویت قرار گیرد، افزود که ۴۳ پروژه درمانی تخصصی و فوقتخصصی در این دوره بهرهبرداری شده است.
موسوی در خصوص متناسبسازی مستمری بازنشستگان تأمیناجتماعی گفت: در تأمیناجتماعی پیش از این در دو دوره متناسبسازی مستمری انجام شده است. در این دوره هم وقتی تأمیناجتماعی، علیالحساب همسانسازی را مطابق مصوبه دولت پرداخت کرد؛ به معنای آن است که این فرایند در تأمیناجتماعی آغاز شده است.
ما بر اساس آن چیزی که در قانون برنامه هفتم و لایحه اصلاحیه آن، به ما تکلیف شده متناسبسازی را برای بازنشستگان اجرا خواهیم کرد و انشاءالله هیچ مشکلی هم نخواهیم داشت.
تلاش برای بهبود معیشت بدون استقراض
یکی از نکات مهم در سخنان موسوی، تأکید بر پرداخت حقوق و مستمری بازنشستگان بدون استقراض از بانکها بود. او با اشاره به اینکه در ابتدای دولت ماهانه ۲۷ هزار میلیارد تومان حقوق و مستمری پرداخت میشد و بخشی از این مبلغ از طریق استقراض تأمین میگردید، اعلام کرد که در سال جاری حتی یک ریال هم از داراییهای بازنشستگان استقراض نشده است.
موسوی همچنین از افزایش تسهیلات وام قرضالحسنه بازنشستگان از ۷ میلیون تومان به ۳۰ میلیون تومان خبر داد و افزود که تلاشها برای بهبود خدمات و معیشت بازنشستگان همچنان ادامه دارد.
پرداخت بدهیهای دولت به تأمیناجتماعی؛ سه و نیم برابر بیشتر
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی در بخشی دیگر از سخنان خود اعلام کرد که در دولت سیزدهم، بالغ بر ۲۶۰ هزار میلیارد تومان از مطالبات تأمیناجتماعی تسویه شده است، که این مقدار سه و نیم برابر کل پرداختی دولتهای گذشته به این سازمان است.