شناسهٔ خبر: 67531198 - سرویس فرهنگی
منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

اجرای زنده علیرضا قربانی در تخت‌جمشید به پایان رسید

پایان کنسرت‌ها ؛ ادامه حواشی

دنیای اقتصاد : سرانجام پس از سال‌ها رایزنی هنرمندان مختلف برای اجرا در تخت جمشید‌، قرعه به نام علیرضا قربانی افتاد و او توانست در این مجموعه تاریخی پنج شب کنسرت برگزار کند. البته کنسرت او بی‌حاشیه نبود و بسیاری از فعالان فرهنگی از این رویداد انتقاد کردند اما در نهایت این کنسرت برگزار شد و پنج‌شنبه‌شب با نوای «ای ایران» به پایان رسید. علیرضا قربانی در آخرین اجرایش گفت: امیدوارم که من و دوستانم لایق محبت‌های مردم سرزمینم باشیم و در آینده بتوانیم کارهایی درخور شأن و سزاوار مملکت و فرهنگ و هنرمان تولید کنیم.

صاحب‌خبر -

علیرضا قربانی در آخرین اجرایش در تخت‌جمشید گفت: از همه عزیزانی که با ما همکاری کردند به رسم ادب، انصاف و حق‌سپاسی تشکر می‌کنم. از روز اول قصد داشتیم بعد از سال‌های طولانی که در اینجا امکان برگزاری کنسرت و رویدادی نبوده است، بتوانیم با بالاترین و بهترین کیفیتی که درخور مردم سرزمینمان است آن را برگزار کنیم و امروز شاهد آن هستیم.

او با بیان اینکه به نظرم هنرمند وظیفه دارد حقایق جامعه و ناراستی‌ها و کجی‌ها را به صورت عریان و با زبان هنر نشان دهد، ابراز امیدواری کرد: هنرمندان سرزمینمان این‌گونه باشند و در این مسیر گام بردارند.

قربانی همچنین درباره برخی نگرانی‌ها از اجرای موسیقی در تخت‌جمشید و آسیب به این بنای تاریخی گفت: تلاش ما بر این بوده که به خاطر حساسیت‌هایی که وجود دارد، نظر کارشناسان مستقل و کارشناسانی را که در میراث فرهنگی صاحب‌نظر هستند و تجربه دارند با گوش جان بشنویم. از ابتدا بسیاری از نظرات را به دیده منت خریدیم و تلاش کردیم هیچ‌گونه نگرانی وجود نداشته باشد، زیرا موظفیم با تمام وجودمان هم در راستای حفظ کیفیت ابنیه و بناهای تاریخی به عنوان میراث سرزمینمان و هم در معرفی آنها کوشا باشیم.

او با بیان اینکه تمام تلاشمان این بوده که همه نگرانی‌ها را مرتفع کنیم، افزود: امروز شاهد این هستید که کیفیت و نحوه اجرای این برنامه چگونه است. امیدوارم این سرمنشأیی باشد برای اینکه بتوانیم در بسیاری از نقاط فرهنگی و تاریخی سرزمینمان که امکان برگزاری رویدادهای فرهنگی، هنری و موسیقایی وجود دارد، برنامه‌هایی را اجرا کنیم؛ چراکه این امر باعث رونق بیشتر آن نقاط می‌شود، تمرکز بیشتری را به خود جلب می‌کند و موجب شناخت بهتر آن مکان و رونق گردشگری خواهد بود.

قربانی افزود: براساس توافق انجام‌شده معادل ۲۵درصد از فروش بلیت‌های این کنسرت که طی پنج شب و در هفت سانس اجرا شد، به منظور نگهداری و مرمت، در اختیار پایگاه میراث‌جهانی تخت جمشید قرار می‌گیرد.

عزت‌الله ضرغامی، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، مهمان شب پایانی این کنسرت بود. او یکی از موافقان اجرای کنسرت در بناهای تاریخی بود و از این اجرا هم در روزهای اخیر حمایت کرد. ضرغامی در این رابطه گفت: سال‌ها هنرمندان موسیقی علاقه داشتند که در مراکز تاریخی ما کنسرت موسیقی برگزار کنند و از آن فضا برای ترویج هنر و به‌ویژه موسیقی استفاده کنند. برای اولین بار در تاریخ هر شب ۵۴۰۰ نفر در تخت جمشید شاهد برگزاری کنسرت هستند. این کنسرت‌ها در آینده نزدیک بین‌المللی خواهد شد تا مردم ایران در سراسر دنیا بتوانند از این کنسرت‌ها دیدن کنند.

او افزود: رونق گردشگری هنری و اقتصاد گردشگری و جاذبه‌های تکمیلی که جزو تعهدات من در شروع کارم برای میراث فرهنگی بود، با این اقدامات خوب انجام می‌گیرد. در آینده این اقدامات و کنسرت‌ها را بین‌المللی می‌کنیم و از سراسر ایران ایرانیان علاقه‌مند هستند تا در تخت جمشید کنسرت‌های فاخر ما را ببینند.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: همین الان در کاخ موزه سعد‌آباد شب‌ها با ظرفیت ۴هزار نفر کنسرت دیگری برقرار است و در کاخ موزه نیاوران با ظرفیت ۱۲۰۰ نفر کنسرت برگزار می‌شود. سر جمع در سه محل تاریخی حدود ۱۱هزار نفر از مردم شب‌ها در یک محیط سالم، فرهنگی و هنری از برنامه‌های موسیقی استفاده می‌کنند. این کار در دولت شهید رئیسی انجام گرفت و این تابو شکسته شد و این ریل‌گذاری باقی خواهد ماند. امیدوارم عزیزانی که می‌آیند این ریل‌گذاری فرهنگی و هنری را ادامه دهند.