کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: امروز برخورد ما در جامعه با قشر زنان، اخلاقی نیست.
به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان جمعه شب؛ اول تیر ۱۴۰۳ با حضور در سومین مناظره انتخابات ۱۴۰۳ با موضوع فرهنگی - اجتماعی در فرصت ۴ دقیقه اول بخش اول سخنان خود با اشاره به نقطه نظرات سایر نامزدها درباره جایگاه زنان در کشور گفت: اینگونه که ما میگوییم باید وضع خیلی خوب میشد، اما نمی دانم چگونه شد که اوضاع زن و دختر در جامعه به این شکل درآمد. به تصور من قدم اول از مدرسه و مهد کودک شروع میشود و ما باید از این مرحله کار را آغاز کنیم و نگاه برابر و توانمندیهای این عزیزان را از مدارس و مهد کودکها آموزش دهیم.
وی افزود: ریشه مسائلی که درباره زنان مطرح میشود، در مدرسه است و چنانچه در مدارس آموزشهای لازم ارائه شود، دیگر این تنشهای و مشکلات اجتماعی به وجود نمیآید.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به فقدان همسرش در ۳۲ سال پیش اظهار کرد: من و همسرم چهار فرزند داشتیم و هر دو همزمان درس میخواندیم؛ یک شب من کشیک بودم او از فرزندانمان نگهداری میکرد و شب دیگر من بچهها را نگه میداشتم و او کشیک میداد و ما با هم بالا آمدیم و میتوانستیم با هم کارهای خود را انجام دهیم و در ابتدا نیز این نگاه وجود داشت.
پزشکیان عنوان کرد: وقتی در خیابانها برخوردهایی را که با دختران و زنان اتفاق میافتد، میبینیم، زمانی که نسبت به این رفتارها اعتراض میکنیم و گاهاً نیز پروندههایی برای ما درست میکنند؛ واقعیت این است که این بچهها، دختران و خانمها را ما تربیت کردهایم نه بیگانگان؛ به جای اینکه خودمان را نقد کنیم که چرا این اتفاق افتاده است، در بیرون برخوردهایی با دختران میکنیم که نمیتوان پذیرفت چنین برخوردهایی میتواند مشکل را حل کند. اگر میخواهیم مشکل را حل کنیم باید برگردیم و ببینیم چه کردهایم که این اتفاقات افتاده است.
وی با انتقاد از معطل ماندن رسیدگی به لایحه پیشگیری از آسیبدیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار، گفت: خیلی وقت است که لایحه تامین امنیت زنان و جلوگیری از خشونت علیه زنان در مجلس مانده است و ما هنوز نتوانستیم موضوع خشونت علیه زنان را حل کنیم. ما همچنان نتوانستیم جایگاه زنان را درست کنیم اما الان که اوضاع خوب است میگوییم که ما به زنان احترام میگذاریم در حالی که احترام باید در عمل و در واقعیت اجتماعی صورت بگیرد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: وقتی حقوق زنان را در جامعه نادیده میگیرند، باید حداقل صدایمان بلند شود و بگوییم که چرا دارید این کارها را میکنید؛ خداوند به رسول خدا(ص) میگوید که اگر با اخلاق بد با مردم رفتار میکردی آنها دور تو جمع نمیشدند. امروز برخورد ما در جامعه با این قشر اخلاقی نیست و در تئوری نیز هرچه بگوییم آنی نیست که در عمل باید باشد.
پزشکیان با تاکید بر اینکه این نگاه ماست که باید اصلاح شود و نهایتاً نیز باید بازگردیم و ببینیم که چگونه در مدرسه، محله و مسجد اینها را چگونه آموزش دادیم که به اینجا رسیدهاند، اظهار کرد: سبک زندگی را از مدارس میتوان تغییر داد، اما مدارس ما از سویی به این دلیل که معلمان بازآموزی ندارند و حقوق آنها کفاف زندگیشان را نمیدهد و از سوی دیگر میان مقاطع مختلف از نظر آموزش تبعیض وجود دارند و این تبعیض باعث میشود که افرادی را تربیت کنیم که وقتی به جامعه میروند عقدهای میشوند و با هم میجنگند و نمیتوانند با یکدیگر حرف بزنند و کنار یکدیگر بنشینند. ریشه این مسئله در مدارس است و اگر ما میخواهیم این مسائل درست شود باید به صورت ریشهای به آنها بپردازیم و رفتار و نگاه خود را تغییر دهیم و در عمل و واقعیت با آنها برخورد کنیم؛ چرا که سخن از تئوری کار سادهای است.
قطعاً با زور نخواهیم توانست حجاب را بر سر زنان بپوشانیم
پزشکیان در فرصت ۴ دقیقه دوم بخش اول این مناظره که به بیان دیدگاهها و همچنین اظهار نظر درباره برنامههای سایر نامزدها اختصاص داشت، در واکنش به اظهارات سایر نامزدها عنوان کرد: فکر کنم وضع خوب است اما نمیدانیم چه اتفاقی میافتد که نارضایتی در جامعه وجود دارد.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه من از نظر اعتقادی با هرگونه زورگویی یا برخورد خشن با هر انسانی مخالفم، گفت: چرا نسبت به برخوردهایی که در خیابان میشود یا اینکه خودروهای سواری توقیف میشود یا آنچه که در فضای مجازی به وجود میآید، اعتراض نکردیم؟ چرا کاری نکردیم که روند تغییر کند؟
پزشکیان با بیان اینکه «در اینکه خانواده باید تحکیم شود شکی نیست»، اظهار کرد: همه خانواده من اعم از عروسها و خواهرانم با حجاب از نوع چادری هستند اما سوال این است که با این روند اگر کسی در بیرون نخواهد چنین پوششی داشته باشد باید با او برخورد کنیم؟ ما که نتوانستهایم تا این سن آنها را هدایت کنیم و هزینههای زیادی نیز بابت مراکز تربیتی دینی و مذهبی صرف کردهایم، اما هدف محقق نشده است، آیا تصور میکنیم با روشهایی که انتخاب کردهایم میتوانیم آنها را درست کنیم؟ آیا تصور میکنیم که برخورد کردن و گرفتن درست کردن است ؟ آدم از اینکه برخی رفتارها را میبیند، خجالت میکشد.
وی افزود: ما باید نگاهمان را نسبت به زنان و اینکه به دلیل جنسیت در رتبه ۲ قرار دارند و برای خانواده آفریده شدهاند تغییر دهیم؛ زنان در اقتصاد، صنعت، علم و کارایی همراه مردان هستند و باید این جایگاه را در پستها، مقامات به آنها بدهیم و عملاً نیز این موضوع را ثابت کنیم؛ الان که زمان رای گیری است همه میگوییم که ما فلان کارها را میکنیم، اما باید در عمل این موضوع را ثابت کنیم؛ در رابطه با خیلی از مسائل قصور داریم و باید نوع رفتارمان را تغییر دهیم به جای اینکه برخورد خشن بکنیم باید آسیب شناسی انجام دهیم که چرا دختران و زنان ما به این شکل در آمدند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: بعد از فوت همسرم برای اینکه بتوانم دخترم را هدایت کنم، بسیاری از اوقات در بحث با او کوتاه میآمدم؛ چراکه اگر میخواستم با زور و تحکیم با او رفتار کنم، اینی نمیشد که الان شده است؛ مجبور بودم با او کنار بیایم، بپذیرم و با او صحبت کنم. بدون گفتوگو و قانع کردن کار پیش نمیرود.
پزشکیان با تاکید بر اینکه با زور، دستور و قانون نمیشود رفتار را عوض کنیم، عنوان کرد: همانطور که در گذشته نتوانستند با زور حجاب را از سر زنان ما بردارند، قطعاً ما با زور نخواهیم توانست حجاب را بر سر زنان بپوشانیم مگر اینکه رفتارمان را در آغاز مهد کودک و مدرسه و دانشگاه با رفتار تربیتی اصلاح کنیم و این کار نیز به سادگی نیست؛ نباید در مدرسه و دانشگاه افرادی را قرار داد که از نظر تربیتی و آموزشی علمش را ندارند و رفتارشان درست نیست و با دانشجو و محصل تحکیمی رفتار میکنند، به آنها حکم اخراج میدهند یا آنها را تعلیق میکنند؛ در این شرایط نمیتوان انتظار داشته باشیم آنها ما را بپذیرند. با نوع رفتاری که داریم در حال عقدهای کردن دختران و جوانان هستیم؛ ما حق نداریم در خصوص حقوق شهروندی به دانشجویان، دختران و خانمها زور بگویم.
با اعمال فیلترینگ بسیاری از مشاغل را از دست دادهایم
پزشکیان در فرصت ۴ دقیقه اول بخش دوم این مناظره به ارائه راهکارهایی در حوزه فضای مجازی پرداخت و با بیان اینکه با اعمال فیلترینگ بسیاری از مشاغل را از دست دادهایم اظهار کرد: بسیاری از افرادی که از طریق فضای مجازی امرار معاش میکردند با اعمال فیلترینگ زندگیشان به هم ریخت و میلیونها انسان با این اقدامی که انجام شد تحت تاثیر قرار گرفتند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به رونق کاسبی فروشندگان فیلترشکن گفت: اینکه چرا بررسی و پیگیری نمیکنند که چه کسی است فیلترشکن ها را میفروشد، موضوع قابل بحثی است؛ وقتی از وضعیت فضای مجازی صحبت میشود اینطور به نظر میرسد که مشکل جای دیگری است چرا که همه موافقیم که فیلترینگ نباشد و میگویند که جامعه باید با زنها و دختران برخورد کرامت گونه داشته باشند؛ اینکه چه کسی حجاب بانها را در مترو میگذارند معلوم نیست. اما وقتی اینجا مینشینیم، میگوییم که ما از حقوق زنان نیز دفاع میکنیم. واقعیت این است که اگر میخواستیم درست عمل کنیم به اینجا نمیرسیدیم.
پزشکیان گفت: اعتقاد من بر این است که باید دسترسی به فضای مجازی را آزاد کنیم؛ توییتر محل آموزش است میتوانیم بسیاری از علوم را از آنجا یاد بگیریم و ارتباطات خود را افزایش دهیم. اگر من رئیس جمهور شوم قطعاً در مقابل ممنوعیتهایی که اعمال شده و موجب عصبانیت شده و موجب تخریب بسیاری از مشاغلی که در فضای مجازی وجود داشت شده است، میایستم؛ این به معنای آن نیست که اگر قرار است در بحرانهای خاصی مداخله شود، مداخلهای نشود؛ این مداخلات انجام خواهد شد چراکه همه کشورها در زمان بحران در دسترسی به اینترنت اختلال ایجاد میکنند اما الان وقتی که فضا آزاد است چه لزومی دارد ما بیاییم اینترنت را قطع کنیم و فیلتر بگذاریم و عدهای پیدا شوند که فیلترشکن بفروشند.
وی با بیان اینکه «دسترسی به فضاهای مستهجن با استفاده از فیلترشکن خیلی راحتتر شده است»، ادامه داد: دولت باید نظارت و جلوگیری کند تا کاربران اینترنت به آن فضاها نروند؛ دولت با آزاد کردن اینترنت میتواند فضا را مدیریت کند چرا که در صورت مدیریت دولت، او میتواند اجازه ندهد که کاربران به فضاهایی که نباید بروند، مراجعه کنند اما در عین حال نیز باید اجازه مردم از این فضا استفاده کنند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه فرهنگ را دولتها درست نمیکنند بلکه جاهایی نظیر حوزهها، مساجد و بسیاری از مراکزی که در مملکت وجود دارد در این زمینه مسئولیتهایی دارند.
پزشکیان همچنین اظهار کرد: خانواده محل صمیمیت و محبت و عشق است اما اینکه در جامعه عدهای که تعدادشان هم کم نیست ما را نمیپذیرند، تکلیفمان چیست؟
نظرات کاربران