خبرگزاری مهر-گروه هنر-علیرضا سعیدی؛ فرآیند تولید و ارائه آثار و محصولات موسیقایی و حاشیههای ریز و درشت دنیای موسیقی طی سالهای اخیر تبدیل به «فرصت» و «چالش» مهم و جالب توجهی شد که بسیاری از دستاندرکاران و فعالان عرصه موسیقی را بر آن داشت تا فارغ از رسانههای رسمی به ارائه و انعکاس فعالیتهای موسیقایی خود در بسترهای متنوع «فضای مجازی» بپردازند و در این مسیر بسیار مهم و مؤثر بر افکار عمومی جامعه، حضور چشمگیری داشته باشند. حضوری که بعضاً برای آنها دربرگیرنده اتفاقات مبارک و ارزشمندی در جهت معرفی خود و محصولات موسیقاییشان شد و در برخی موارد هم باعث دردسرهای زیادی شد که میتواند در ابعاد مختلف اجتماعی و فرهنگیاش مورد بررسی و واکاوی بیشتری قرار گیرد.
شرایطی دارای اهمیت که اکنون نمیتوان به راحتی از آنچه در این بستر رسانهای روی میدهد، بیتفاوت گذشت. چارچوبی دارای چالش و پر از فراز و نشیبهای عجیب و غریب که تبدیل به اقیانوس پهناور و بیانتهایی شده که هر چه قدر در آن حضور داشته باشیم، بیشتر متوجه ابعاد پیچیده آن میشویم. شرایطی که در دنیای موسیقی فرآیند بسیار پررنگی دارد و تقریباً تمامی فعالان موسیقی را برآن داشته تا در این راه پر پیچ و خم اما جذاب برای مخاطب، به معرفی و به اصطلاح بیگانه «پرزنت» محصولات و دیدگاههای خود بپردازند. شرایطی که شاید بیان بسیاری از آنها در قالب رسمی خبرگزاریها و رسانههای رسمی کشور جایگاهی نداشته باشد اما دربرگیرنده ابعادی است که میتواند برای طرفداران و دوستداران موسیقی مشتمل بر رویدادهای مکتوب و تصویر جالب توجهی باشد.
اتفاقاً ظهور و بروز چنین شرایطی است که هم موجب رشد و تولید اخبار و نوشتارها و تصویرهای به اصطلاح «زرد» و «غیرقابل انتشار در رسانههای رسمی» شده و هم ایجادکننده فضای رقابتی بین رسانههای رسمی و رسانههای فعال در فضای مجازی شده است که این مسائل نیز دربرگیرنده ملاحظات فراوانی است. ملاحظاتی که رجوع به آنها میتواند ویترین حواشی و اظهارنظرهایی باشد که رجوع به آنها با در نظر گرفتن ملاحظات و باید و نبایدهایش امری اجتنابناپذیر است.
«یک هفته با فضای مجازی موسیقی» عنوان سلسله گزارشهای هفتگی سرویس هنر خبرگزاری مهر برای مرور متن و حاشیه منتخب رویدادهای موسیقایی از پنجره فضای مجازی است که روزهای پایانی هر هفته با استفاده از مطالب منتشر شده هنرمندان و فعالان عرصه موسیقی کشورمان در بسترهای مختلف فضای مجازی پیش روی مخاطبان قرار میگیرد.
مهدی سموعی؛ رایزنی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای آزادی بشیر
رئیس مرکز روابطعمومی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تازهترین متن منتشرشده در فضای مجازی از پیگیری چندباره مدیران ارشد دولت برای آزادی بشیر بیآزار تهیه کننده موسیقی، فعال فرهنگی و از مدیران سابق دفتر موسیقی و سرود سازمان صدا و سیما در فرانسه خبر داد.
مهدی سموعی نوشت:
«وزیر فرهنگ برای چندمین بار طی تماس از طریق مدیران ارشد دولت پیگیر وضعیت آزادی هنرمند عرصه موسیقی و فعال فرهنگی مقیم فرانسه بشیر بیآزار شد؛ همچنین در تماس با رایزن فرهنگی ایران در پاریس، در جریان آخرین وضعیت او و خانواده ایشان قرار گرفت.»
سهشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۳ بود که بشیر بیآزار فعال رسانهای و مدیر سابق دفتر موسیقی و سرود سازمان صدا و سیما که در فرانسه حضور داشت، از سوی پلیس این کشور احضار و بازداشت شد.
به گفته سموعی، بی آزار ازگزینههای مدیریت موسیقی وزارت فرهنگ بود که به خاطر اولویت فعالیتهای هنری و رسانهای که در اروپا داشت، این همکاری میسر نشد.
با اعلام خانواده، حکم دادگاه وی قطعی و خروجش از فرانسه ابلاغ شده اما ادامه بلاوجه بازداشت وی و شرایط زندانی که در آن نگهداری میشود موجب نگرانی شده است.
حمید هیراد؛ از این جا به بعد همه بازی است!
حمید هیراد خواننده خوشاخلاق موسیقی پاپ ایران که طی سالهای اخیر با بیماری سرطان مبارزه جانانهای را آغاز کرده است، چند روز پیش بود که در یک پست غافلگیرکننده ناشی از عصبانیت وی از برخی برخوردها، حرفهایی ناراحتکننده نوشت.
این خواننده موسیقی پاپ نوشت:
«خستم واقعاً این مریضی کوفتی! خستم ازینگونه دووم آوردن. اینکه ظاهرت رو نگه داری ازینکه کسی نفهمه چه مرگته و ثابت همین فقط قضاوت بشم. خیلیا هم کارشون لنگه فقط یادت میفتن ما هرچی که باید میدیدم دیدیم ازینجا به بعدش همش بازیه...
چقدر خوب بود آدما نقش واقعی خودشون و بازی میکردن جذابتر بودن. قضاوت نکنید نقش بازی نکنید.»
حامیم؛ حادثه تصادف اتفاقی نبود
حامیم از خوانندگان پرطرفدار موسیقی پاپ که طی چند ماه گذشته کنسرتهایش با استقبال خوب مخاطبان مواجه شده، روزهای قبل بود که طی یک سانحه تصادف در بیمارستان بستری و خوشبختانه بعد از مراحل درمان مرخص شد.
وی چند روز گذشته بود که در صفحه شخصی خود نوشت:
«این حادثه قطعاً یک اتفاق ساده نبود. یا حتی، اتفاقی هم نبود. بیشتر از دو هفته گذشته فرصت زیادی داشتم و دارم برای فکر کردن به اینکه چرا باید این اتفاق برای من میافتاد. حکمت این همه درد برای من چه بود؟ بیشتر از همیشه محبت پروردگار را نسبت به خودم حس میکنم.
منتظر دیدار، هم صحبتی، همصدایی و خاطرهسازی با شما هستم.»
حسین رضایینیا؛ به وجود همایون شجریان افتخار میکنم
حسین رضایینیا نوازنده دف و مدرس موسیقی که طی سالهای اخیر در گروه نوازندگان کنسرتهای همایون شجریان حضور ثابتی دارد، پس از اتمام تور کنسرتهای آمریکای این خواننده نوشتهای را منتشر کرد.
در متن نوشته شده از سوی رضایینیا آمده است:
«چهل روز با دوازده کنسرت در تور آمریکا به خوبی و خوشی به پایان رسید.
تشکر ویژه دارم از دوست بسیار نازنین و قدیمی خودم جناب استاد همایون شجریان که باعث و بانی این تور بود و الحق هم سنگ تمام گذاشت. به او و به بودنش میبالم و به وجودش افتخار میکنم.
اجراهای بسیار خوب در کنار رفقای عزیز در گروه سیاوش که همه آنها درجه یک و عالی بودند افتخار میکنم.
ساززدن با افتخار در کنار استاد انوشیروان روحانی عزیز و مهربان که واقعاً تجربه خوبی را برای من و دیگر اعضای گروه رقم زدند. تشکر ویژه و قدردانی از سحر فروزان مدیر اجرایی گروه که همه سختیها را بدون خستگی و همراه با لبخند و دوستانه به ما ارزانی داشت و در کنار ما بود و تشکر از مجید عبدی ما مدیرگروه و دوستانش که بهترین سالنهای کنسرت را برای برگزارکردن اجراها به بهترین نحو و شرایط اقامتی و رفاهی برایمان فراهم ساخت.
تشکر از رضا صادقی عزیز، دوست گرامی و هنرمندم که هم آهنگساز چند قطعه بودند و هم زحمت صدابرداری و اجرای با کیفیت را برعهده داشت. برای همه این عزیزان آرزوی سلامتی و خوشبختی را از ایزد منان خواستارم.»
حسین علیشاپور؛ منبسط باش، «منبسط» بودن خوب است!
حسین علیشاپور خواننده موسیقی ایرانی که طی سالهای اخیر علاوه بر خوانندگی در چندین آلبوم و پروژه موسیقایی مختلف، در حوزه آموزش خوانندگی نیز فعالیت میکند، دلنوشتهای کوتاه اما جالب توجه را در صفحه خود منتشر کرد.
در متن نوشتهشده از سوی این خواننده آمده است:
«منبسط بودن خوب است؛ در فکر، رفتار و البته در پندار و کردار موسیقایی.
در دنیا خیلی مسائل مهمتری از دعوا با ملت بر سر دو مضراب چپ و راست یا یک تحریر زیر و رو یا طرفداری از فلان هنرمند و بهمان استاد است.
منبسط باش که اگر نباشی دنیا خودش دست به کار میشود و منبسطت میکند و آن وقت دیگرهیچ جور درست نمیشوی.»