به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، خبر آتشسوزی در بیمارستان قائم رشت، زخم آتشسوزی ساختمان پلاسکو و کلینیک سینای اطهر را تازه کرد. حادثهای که امروز جان 9 نفر را گرفت.
بیش از 6 سال از آتشسوزی ساختمان پلاسکو میگذرد؛ حادثهای که عملیات اطفاء و جمعآوری آن 9 روز طول کشید و جان 16 تن از آتشنشانان و 6 تن از شهروندان دیگر را گرفت. در این حادثه، بهرهبرداری غیرمجاز کارگران واحدهای صنفی در طبقه دهم ساختمان از ادوات گرمایشی و سیمکشی غیرمجاز و غیراستاندارد، عدم وجود استانداردهای لازم ایمنی در سیستمهای برق صنعتی، روشنائی، تهویه، گرمایش، حفاظت، هشداردهنده و تجهیزات اطفاء حریق در ساختمان پلاسکو از جمله عوامل حریق و ریزش ساختمان اعلام شد.
با این حال خرداد 1402، دادستانی کل اعلام کرد که تعداد ساختمانهای ناایمن تهران از نظر نقص اطفای حریق و مسئولیت آتشنشانی از ۱۲۹ فقره به ۹۳ ساختمان کاهش یافته و به گفته او، برای هر یک از این ساختمانها هم در دادستانی تهران پرونده تشکیل شده است.
همزمان لیستی از ساختمانهای ناایمن در تهران نیز منتشر شد. نام برخی از بیمارستانها نیز در این لیست به چشم میخورد. در میان این ساختمانهای ناایمن پایتخت، به بیمارستان شهدای یافت آباد، بیمارستان فیاض بخش، بیمارستان طرفه، بیمارستان سینا، بیمارستان بوعلی، بیمارستان لولاگر و بیمارستان حضرت رسول اکرم اشاره شده بود.
در این لیست منتشر شده تعداد ساختمانهای نام آشنای تهران مانند مجتمع تجاری و اداری بوستان، شرکت بستنی پاک، ساختمان علاء الدین، کارخانه ارج و مجتمع تجاری باملند کم نیست. از تمام ساختمانهای ناایمن در سراسر کشور اما آماری در دست نیست. مشخص نیست در گوشه و کنار ایران چند ساختمان در معرض ریزش، آتشسوزی و حوادث این چنینی هستند.
زخم ساختمانهای ناایمن در کشور حالا با آتشسوزی بیمارستان قائم رشت سر باز کرد. آنچه در ادامه میخوانید بخشی از حوادث آتشسوزی در بیمارستانهای شهرهای مختلف است که در رسانهها منتشر شده است.
بیمارستان قائم رشت - خرداد 1403
بیمارستان قائم رشت بامداد امروز (سه شنبه، 29 خرداد) گرفتار شعلههای آتش شد. در همان ساعات نخست، هشت نفر از بیماران جان خود را از دست دادند و پس از چند ساعت از حادثه، با فوت یک نفر دیگر شمار جانباختگان به ۹ نفر رسید. علت آتشسوزی و میزان خسارات هم تا به این لحظه مشخص نشده و علت فوت این بیماران از سوی پزشکی قانونی گیلان در دست بررسی است.
در این حادثه، ۱۵ مصدوم و ۱۴۲ نفر از بیماران بستری در بیمارستان قائم رشت به مراکز درمانی و سایر بیمارستانهای رشت منتقل شدند.
بیمارستان امام حسین تهران - اردیبهشت 1403
ماه گذشته و بامداد 4 اردیبهشت 1403، انبار داروی بیمارستان امام حسین (ع) در خیابان شهید مدنی تهران دچار حریق شد. بنا بر اعلام آتشنشانی تهران، این آتشسوزی میتوانست علت رخداد یک حادثه در سطح وسیعتر شود و خسارت مالی سنگینی برجای گذارد و موجب از بین رفتن داروهای کمیاب مختص بیماریهای خاص نیز بشود که از آن جلوگیری شد. البته این حادثه تلفات جانی و مصدوم نداشت.
بیمارستان گاندی تهران - بهمن 1402
پنج ماه پیش، در ۵ بهمن ۱۴۰۲، ضلع شرقی بیمارستان گاندی در خیابان گاندی در تهران، ایران دچار آتشسوزی شد. علت این آتشسوزی اتصالی سیم برق عنوان شد که در پشت نمای کامپوزیت ضلع شرقی بیمارستان بود.
در واقع اتصال سیم برق در یک انبار حدودا ۲۰ متری در طبقه ۱۶ بیمارستان رخ داد و موجب آتشسوزی شد. هرچند پیش از آن، شایعه شد که علت حریق بیمارستان گاندی یک تهسیگار بود، اما بعد از آن تکذیب شد. این حادثه بدون مورد مصدوم و فوتی به پایان رسید.
بیمارستان کاشانی اصفهان - بهمن 1402
در همان ماه و بامداد روز 14 بهمن 1402، قسمت انبار ملزومات طبقه زیر زمین بیمارستان آیتالله کاشانی اصفهان دچار حریق شد.
بهعلت دودزدگی تعداد ۲۷ بیمار از دو بخش به بخش دیگر بیمارستان منتقل شدند؛ این حادثه خسارت جانی نداشت.
بیمارستان شهدای تجریش - آذر 1402
بامداد روز ۱۴ آذر ۱۴۰۲، در ساختمانی ۱۰ طبقه واقع در بیمارستان شهدای تجریش رخ داد که کانون آن اتاقی با دو بیمار در طبقه دهم بود.
این حادثه بدون مصدومیت و آسیب جانی مهار شد. جلال ملکی، سخنگوی آتشنشانی تهران درباره این حادثه گفت: کادر درمانی بیمارستان برای حفظ جان بیماران و احتیاط، بیماران بستری در چند اتاق را به محل دیگر منتقل کردند و با اقدامات صورت گرفته مشکلی در زمینه خدمت رسانی این بیمارستان ایجاد نشد.
بیمارستان فجر تهران - مرداد 1402
در تاریخ 16 مرداد 1402، بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان فجر تهران دچار حریق شد. این حادثه آسیب جانی نداشت.
اورژانس کشور در این رابطه گفته بود که حریق خاصی اتفاق نیفتاده و تنها تابلوی برق دچار جرقه و بلافاصله خاموش شده است.
بیمارستان شریعتی اصفهان - اردیبشهت 1402
زنجیره حوادث آتشسوزی در بیمارستانهای کشور به اینجا ختم نمیشود. حوالی ساعت ۱۴ و ۳۰ دقیقه 15 اردیبهشت 1402، در انبار ضایعات بیمارستان شریعتی اصفهان نیز آتشسوزی رخ داد.
این حادثه خللی در درمان بیماران ایجاد نکرد و شرایط بخشهای بیمارستان نیز عادی گزارش شد.
بیمارستان رسول اکرم تهران- تیر 1401
دو سال قبل، حدود ساعت 19 و در تاریخ 19 تیر 1401، بیمارستان رسول اکرم گرفتار حریق شد و تمامی بیماران که در طبقات بالایی قرار داشتند دچار دود گرفتگی شدند. گفتنی است که این حادثه خسارت جانی نداشت.
این بیمارستان در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی ایران فعالیت میکرد و عبدالرضا پازوکی، رئیس این دانشگاه در تاریخ ۳۱ خرداد همان سال، دستور تخلیه یکی از ساختمانهای این بیمارستان را به علت فرسودگی و ناایمن بودن صادر کرد.
بیمارستان مدنی کرج - مهر 1400
ساعت ۱۰:۴۶ دقیقه در روز 7 مهر 1400، دستگاه اکسیژنساز بیمارستان شهید مدنی کرج دچار آتش سوزی شد و با تلاش آتشنشانان این آتشسوزی مهار و کسی در این حادثه مصدوم نشد.
بیمارستان دی - مهر 1400
در 22 مهر همان سال و در ساعت ساعت ۱۰:۲۱ صبح، طبقه منهای یک بیمارستان دی و در یک اتاقک ۱۰ متری که محل نگهداری مواد مصرفی از جمله دستمال، دمپایی و پنبه بوده دچار آتشسوزی شد. این حریق بدون سرایت به مراکز درمانی بیمارستان بدون مصدومیت مهار شد.
بیمارستان حضرت علی اصغر شیراز - آبان 1400
در ساعت 14:54 دقیقه روز ۲۶ آبان 1400، ساختمان دو طبقهای در محوطه بیمارستان حضرت علی اصغر شیراز، که محل نگهداری لباسهای بیمارستانی بود از قسمت انبار لباسها در یک اتاق ۱۶ متری واقع در طبقه دوم دچار آتشسوزی شده بود. این حادثه خسارت جانی نداشت.
سینای اطهر تهران - تیر 1399
اما باید در چند سال اخیر، خسارتبار ترین این آتشسوزیهای بیمارستانی، به انفجار و آتشسوزی کلینیک سینا اطهر واقع در خیابان شریعتی تهران اشاره کرد؛ این آتشسوزی به دلیل نشت گاز و انفجار برآمده از آن رخ داده بود.
این حادثه، ساعت ۹ شب 10 تیر 1399 رخ داد و دست کم ۱۹ کشته و ۱۴ مصدوم و از جمله ١۵ زن و چهار مرد جان خود را از دست دادند و هفت مصدوم به مرکز درمانی منتقل شدند.
∎