شناسهٔ خبر: 67210690 - سرویس فرهنگی
منبع: شما نیوز | لینک خبر

عید قربان

اعمال مخصوص روز عید قربان / اعمال، آداب و احکام مخصوص روز عید قربان

در عید قربان، اعمال اخلاص و بهره‌مندی از فرصت‌های خیریه و انسان‌دوستانه، نشان از ارزش‌های اجتماعی و معنوی این جشن مهم در اسلام است.

صاحب‌خبر -

به گزارش شمانیوز :عید قربان یکی از مهم‌ترین جشن‌ها و رویدادهای مذهبی در اسلام است که هر سال در روزهای 10 تا 13 ذی‌الحجه برگزار می‌شود.در این روزها، مسلمانان به یاد و قدردانی از تضحیات پیامبر اسلام، ابراهیم (ع) و پایبندی او به فرمان الهی، قربانی گوسفند یا دیگر حیوانات را به عنوان عبادت و اعتکاف به خدا می‌پردازند.عید قربان فرصتی برای اشتراک گذاری گوشت قربانی شده با نیازمندان و فقرا است و نشان از همبستگی، بخشش و اهمیت اعمال خیر و عبادی در جامعه می‌باشد.

اعمال روز عید قربان

1- غسل . که در این روز سنّت مؤکد است و بعضی از علماء واجب دانسته‎اند.

2- اقامه نماز عید قربان، به همان نحو که در عید فطر ذکر شده است. اما در این روز مستحب است که بعد از نماز، با گوشت قربانی افطار شود.

3- خواندن دعاهائی که وارد شده پیش از نماز عید و بعد از آن و در اقبال ذکر شده و شاید بهترین دعاهای این روز، دعای چهل و هشتم صحیفه سجادیه باشد که اوّل آن "اَللّهُمَّ هذا یَوْمٌ مُبارَکٌ" است.

4- خواندن دعای چهل و ششم صحیفه سجادیه که اینگونه آغاز می‎شود: "یا مَنْ یَرْحَمُ مَنْ لا یَرْحَمُهُ الْعِبادُ".

5- خواندن دعای ندبه .

6- قربانی کردن؛ که سنّت مؤکّد است .

7- خواندن تکبیرات برای کسی که در منا باشد بعد از پانزده نماز که اولش نماز ظهر روز عید است و آخرش نماز صبح روز سیزدهم است. و کسانی که در سایر شهرها هستند نیز بعد از ده نماز از ظهر روز عید تا صبح دوازدهم این تکبیرات را بگویند. تکبیرات بنا بر روایت صحیح در اصول کافی از این قرار است :

اللهُ اَکْبَرُ اللهُ اَکْبَرُ لا اِلهَ اِلا اللهُ وَاللهُ اَکْبَرُ اللهُ اَکْبَرُ اللهُ اَکْبَرُ ولِلّه الْحَمْدُ اللّهُ َکْبَرُ

خدا بزرگتر از توصیف است، معبودی جز خدا نیست و خدا بزرگتر است، و ستایش خاص خدا است

اعَلی ما هَدانا اَللّهُ اَکْبَرُ عَلی ما رَزَقَنا مِنْ بَهیمَةِ الاْنْعامِ

خدا بزرگتر است بر آنچه ما را راهنمائی کرد خدا بزرگتر است بر آنچه روزی ما کرد از چهارپایان انعام (شتر و گاو و گوسفند)

وَالْحَمْدُلِلّهِ عَلی ما اَبْلانا.

و ستایش خاص خدا است برای آنکه آزمود ما را .

و مستحب است که به مقداری که توانایی است این تکبیرات بعد از نمازها تکرار شود.