شناسهٔ خبر: 67014328 - سرویس سیاسی
منبع: بولتن‌نیوز | لینک خبر

طحان نظیف: بررسی‌ صلاحیت‌های داوطلبان شاید بیشتر از ۵ روز طول بکشد

خبرگزاری فارس

طحان‌نظیف، سخنگوی شورای نگهبان درباره نحوه بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری، گفت: قانون ۲ مهلت ۵ روزه برای بررسی صلاحیت‌ها درنظر گرفته، بنابراین با توجه به تعداد بالای ثبت‌نامی‌ها شاید بخشی از ۵ روز دوم را هم استفاده کنیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش  بولتن نیوز  به نقل از فارس، هادی طحان‌نظیف سخنگوی شورای نگهبان امروز (سه‌شنبه، 15 خرداد) در گفت‌وگوی ویژه خبری درباره نحوه بررسی صلاحیت داوطلبان چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، گفت: ثبت‌ نام‌ها روز گذشته به پایان رسید و ما پرونده‌ ۸۰ نفر داوطلب انتخابات ریاست جمهوری را از وزارت کشور تحویل گرفتیم.

وی افزود: مهلت ۵ روزه شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت داوطلبان از امروز آغاز و اولین جلسه نیز امروز برگزار شد.

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه جلسات به صورت چند نوبته و فشرده ادامه خواهد داشت، گفت: بر اساس قانون ما مهلت ۵ روزه‌ای را برای بررسی در اختیار داریم و از این مهلت استفاده خواهیم کرد و نیز یک پنج روزه دوم را هم قانون پیش بینی کرده است و لذا بنا داریم با توجه به تعداد بالای ثبت‌نامی‌ها بخشی از آن مهلت دوم را هم در صورت نیاز استفاده کنیم.

مبنای تأیید صلاحیت داوطلبان قانون اساسی است

طحان‌نظیف بیان کرد: تمام تلاش ما بر این است که بررسی صلاحیت‌ داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری در نهایت صحت، اتقان و سرعت انجام شود تا فرصت تبلیغات برای آن‌ها وجود داشته باشد لذا برخی مدارک و اسناد از خود داوطلب گرفته شده و ممکن است برخی استعلامات از دستگاه‌های مربوطه انجام شود.

وی با اشاره به اینکه مبنای تأیید صلاحیت داوطلبان قانون اساسی است، تصریح کرد: با توجه به اهمیتی که جایگاه ریاست جمهوری دارد لذا شرایط آن در اصل 115 قانون اساسی ذکر شده است.

سخنگوی شورای نگهبان تأکید کرد: بر اساس اصل 115 قانون اساسی، رئیس جمهور باید از میان رجال مذهبی یا سیاسی، ایرانی الاصل، تابع ایران، مدیر و مدبر، حسن سابقه، امانت‌داری، تقوا، مؤمن و معتقد به مبانی نظام و مذهب رسمی کشور  باشد و همه اعضای شورای نگهبان تلاش می‌کنند که اوصاف قید شده در قانون اساسی را در مورد داوطلبان ریاست جمهوری احراز کنند.

طحان‌نظیف در پایان گفت: پرونده همه ۸۰ نفر یک به یک مطرح و سوابق و اطلاعات آنها بررسی شده و در نهایت با رأی‌گیری کار سامان می‌یابد و به نتیجه می‌رسد و رای اعضای شورای نگهبان تعیین کننده است.

پایان پیام/