به گزارش بازار، مهدی سالاری شامگاه سهشنبه همزمان با برگزاری اولین رویداد بینالمللی همتایابی اقتصاد دریامحور در قشم، اظهار داشت: این تفاهمنامهها در بخشهای صنعتی، تجاری، فناورانه منعقد شده است.
وی با بیان اینکه یک و نیم میلیارد دلار از تفاهمنامههای منعقد شده در بخش فناورانه شیلات، نفت، گاز، پتروشیمی و ناوگان دریایی است، افزود: یک و نیم میلیارد دلار نیز تفاهمنامههایی است که در حوزه صنعتی و تجارتی منعقد شده است.
رئیس دبیرخانه شورای عالی صنایع دریایی ایران با اشاره به اهمیت بهرهمندی از ظرفیتهای اقتصاد دریامحور با توجه به ظرفیتهای موجود در کشور، خاطرنشان کرد: این تفاهمنامهها به ویژه در حوزه صنعتی و تجاری برپایه زیرساختهای موجود در کشور به امضا رسیده که قطعا تاثیر بسزایی در رشد و توسعه اقتصاد کشور و اشتغالزایی خواهد داشت.
قشم کانون اقتصاد دریاپایه برای اعضای پیمان شانگهای
عادل پیغامی در نخستین رویداد بینالمللی اقتصاد دریامحور که به میزبانی قشم برگزار است، اظهار داشت: سیاستها و رهنمودهای مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد دریاپایه باید مورد توجه ویژه قرار گیرد و همه ما باید در تحقق این سیاستها که نقش مهمی در رشد اقتصادی کشور خواهد داشت، تلاش کنیم.
وی با بیان اینکه جغرافیای طبیعی قشم برای اقتصاد لجستیک بینظیر است، گفت: در حال حاضر اتصالات و ارتباطات تجاری بین قشم و کشورهای همسایه روند بسیار خوبی دارد و در آینده، اقتصاد دریاپایه پیشران جزیره قشم خواهد بود.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم با اشاره به نگارش سند توسعه دریایی به دستور رییس جمهور پس از چندسال توقف، گفت: در جزیره قشم در طول بیش از هزار سال ارتباط فرهنگی با کشورهایی چون آفریقا، هند، چین و اسکاندیناوی وجود داشته است و آنچه در قالب فرهنگ دریاپایه به آن نیازمندیم در جزیره قشم به وفور دیده میشود و این فرهنگ در بطن جامعه محلی زنده است.
پیغامی تاکید کرد: همه کسب و کارهای اقتصاد دریاپایه از گردشگری دریایی، آبزیپروری، صنایع کشتیسازی وغیره در جزیره قشم وجود دارد و این تجمع فرصتی را فراهم میکند تا قشم را کانون کسبکارهای اقتصاد دریا محور بدانیم.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم افزود: جزیره جهانی قشم افتخار دارد دریچه ورود کسب و کارهای ایرانی با کشورهای عضو شانگهای باشد و تاسیس دفتر منطقهای TEMP در منطقه آزاد قشم، موجب تسهیل ورود فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان ایرانی به بازار کشورهای عضو و همکاری با شرکتها و سرمایهگذاران کشورهای عضو میشود.
وی تاکید کرد: رویداد بینالمللی همتایابی در اقتصاد دریا، فرصتی برای استفاده از ظرفیتهای جزیره قشم در زمینه اقتصاد و فرهنگ دریامحور است که شامل یک فضای نمایشگاهی و دهها نشست همتایابی هدفمند می باشد.
نخستین رویداد بین المللی همتایابی در اقتصاد دریامحور با هدف بررسی فرصتها، چالشها و راهکارها و بهبود وضعیت معیشت و ایجاد اشتغال، با تمرکز بر سیاستهای کلی توسعه دریامحور با حضور دستگاههای عمومی، دولتی و غیردولتی، شرکتهای خصوصی، شرکتهای دانش بنیان و سفرای کشورهای مختلف تا ۲۷ اردیبهشت ماه سال جاری در جزیره قشم برگزار است.
برگزاری نخستین رویداد بینالمللی همتایابی در اقتصاد دریامحور ایران با تاکید بر توسعه هدفمند همکاریهای تجاری داخلی و خارجی در میان نقشآفرینان حوزه اقتصاد دریا طراحی شده و هدف از برگزاری این رویداد، ارتباط موثر فعالان اقتصادی دریاپایه و گردهم آمدن اکوسیستم صنایع دریایی کشور است.
برگزاری پنلهای تخصصی در حوزه شیلات، صیادی و آبزی پروری، کشتیرانی و حمل و نقل دریایی، کشتی سازی و زنجیره تامین و خدمات مهندسی و گردشگری و تفریحات دریایی نیز بخشی از برنامههایی است که در زمان برگزاری این رویداد بینالمللی انجام میشود.
طبق برنامهریزی صورت گرفته ۴۶ غرفه و سه پاویون ویژه دولت، بینالملل و شرکتهای دانش بنیان در محل مرکز بین المللی نمایشگاه های قشم دایر خواهد بود.
حضور سفیران کشورهای برزیل، کوبا، کره جنوبی، نروژ، بولیوی، پاکستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکیه، ارمنستان، قطر و عراق جهت حضور در این رویداد بینالمللی قطعی شده است.
از نهادها و سازمانهای مرتبط با این رویداد، میتوان به معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، شورای عالی صنایع دریایی کشور، دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد، مرکز پژوهشهای مجلس، پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام، شیلات، سازمان بنادر و دریانوردی، نیروی دریایی ارتش، نیروی دریایی سپاه، مرزبانی فراجا، شرکت کشتیرانی، شرکت ملی نفتکش، مجتمع کشتیسازی و صنایع فراساحل ایران، شرکت صنعتی دریایی ایران اشاره کرد. وزارت اقتصاد، جهاد کشاورزی، راه و شهرسازی و امور خارجه از دیگر نهادهای مرتبط با رویداد بینالمللی «همتایابی در اقتصاد دریامحور ایران» هستند. این رویداد، شامل جلسات همتایابی B۲B و B۲G میشود و شرکتهای دانشبنیان در این جلسات میتوانند همتایان خود را پیدا و درباره جزئیات همکاری با یکدیگر صحبت کنند. شرکتهای حاضر در این رویداد، در پایان جلسات همتایابی، تفاهمنامهها و قراردادهای دوجانبهای را امضا میکنند.
یکی از دلایل اهمیت رویداد بینالمللی «همتایابی در اقتصاد دریامحور ایران»، برگزاری جلسات هدفمند و برنامهریزیشده بهجای شبکهسازی اتفاقی است. به همینخاطر، فرآیندهای ارتباطی در این رویداد سریعتر و دقیقتر از شبکهسازی اتفاقی در دیگر رویدادها انجام میشود. براساس آنچه برگزارکنندگان این رویداد بینالمللی گفتهاند، جلسات همتایابی شرکتها و نهادهای مرتبط با صنایع دریایی، براساس نیاز مشارکتکنندگان تشکیل و در نهایت به خلق ارزش منجر میشود.
توسعه فناوریهای مربوط به دریا، تقویت زنجیرههای ارزش مبتنی بر دریا، معرفی استارتاپها، طرحهای نوآورانه و شرکتهای دانشبنیان، همکاریهای بینالمللی و تجاری، سرمایهگذاری و شیوههای نوین تامین مالی و تدوین طرحهای توسعهای در حوزه دریا از محورهای رویداد بینالمللی «همتایابی در اقتصاد دریامحور ایران» هستند.