پس از چند دور مذاکرات در ارتباط با برقراری آتشبس در غزه ، آخرین دور از گفتوگوها در قاهره برگزار شد که علیرغم موافقت حماس با پیشنهادات ارائه شده از سوی مصر و قطر برای آتشبس اما رژیم صهونیستی با پیشنهادات مخالفت و نسبت به آن اعتراض کرد. نهایتا جنبش حماس اعلام کرد که «هیئت شرکت کننده در مذاکرات آتش بس غزه در قاهره، این شهر را ترک کردند، اشغالگران عملا پیشنهاد میانجیگران را رد کرده و در چند موضوع اساسی به آن اعتراض کردند».
پیش از این عزت الرشق، یکی از اعضای دفتر سیاسی حماس در بیانیهای اعلام کرد که اشغال گذرگاه رفح توسط اسرائیل راه را بر میانجیها بسته است. وی تاکید کرد که حماس به موضعش در مورد آتشبس پیشنهادی پایبند است.
علیرغم تلاشهای میانجیگران، رژیم صهیونیستی برنامه خود در حمله و تجاوز به رفح را در دستور کار قرار داده و عملیات را آغاز کرد. «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل هم از رهبران رژیم صهیونیستی و حماس خواست برای توقف خونریزی و آزادی «اسیران صهیونیست» به توافق برسند.
وی افزود: وضعیت در رفح به ورطه سقوط رسیده ما با همه طرفها برای رساندن کمکها به نوار غزه کار میکنیم.
بر همین اساس، یک منبع مصری عالی رتبه تاکید کرد که «تلاشهای مصر و تلاشهای میانجیها برای نزدیکتر کردن دیدگاهها» بین حماس و اشغالگران ادامه دارد».
همچنین وزارت خارجه قطر اعلام کرد که کوچ اجباری غیرنظامیان از رفح نقض جدی قوانین بینالمللی است و بحران انسانی را افزایش میدهد.
وزارت خارجه قطر تاکید کرد: ما حمله اشغالگران به رفح را محکوم کرده و خواستار اتخاذ اقدامی فوری بینالمللی برای ممانعت از حمله نظامی به این شهر هستیم. این وزارتخانه همچنین خواستار اتخاذ اقدامی جهانی در راستای ممانعت از ارتکاب نسلکشی و حفاظت از غیرنظامیان شد.
«خالد القدومی» در گفتوگو با ایسنا در تحلیل خود از مذاکرات آتشبس در قاهره و پذیرش پیشنهادات ارائه شده از سوی حماس، گفت: یکی از مشکلات در مذاکرات مربوط به محتوا نیست، طرز تفکر طرف اسرائیلی است، شاهد بودیم قطریها و مصریها نیز با پیشنهادات موافق بودند، اما بعد از موافقت حماس، اسرائیلیها به رفح حمله کردند.
وی اظهار داشت: ۲ دلیل در این مساله مذاکرات آتش بس وجود دارد؛ نخست بحران داخلی رژیم صهیونیستی و اظهارات ضد و نقیض طرفهای غربی و آمریکایی است، برای مثال بلینکن از یک طرف میگوید حماس جدی و مثبت است، روز دیگر تاکید دارد امنیت اسرائیل برای ما مهم است و اخیرا نیز اظهاراتی داشتند مبنی بر اینکه ۲۶ میلیون دلار به منظور بودجه جنگ و فراهم کردن تسلیحات برای اسرائیل در نظر گرفتهاند و این که اسرائیل حق دفاع از خودش دارد. در واقع اینها دلایل بحران جنگ است.
نماینده جنبش مقاومت اسلامی (حماس) همچنین بیان کرد: مساله دیگر مقاومت و روش فلسطینیها است که بسیار جدی و مصمم هستند، زیرا منفعت مردم اولویت ما است، بنابراین اگر مذاکرات احیا شود ما آماده هستیم.
قدومی درباره اینکه آیا حماس آمادگی برای از سرگیری و ادامه مذاکرات آتش بس را دارد؟ گفت: بله حماس آمادگی دارد، هدف اصلی ما راه حل سیاسی است، جنگ هدف نیست. اما آیا اسرائیل ضمانت میدهد؟
وی تصریح کرد: باید منطقه، دنیای عرب و اسلام مسئولیت خودش را دوباره به دست گیرد. دیدیم در سازمان ملل اسرائیل چگونه در انزوا قرار گرفت اما فایدهای ندارد. بنابراین امروز ثابت شد اسرائیل و آمریکا میخواهند جنگ ادامه داشته باشد.