شناسهٔ خبر: 66443915 - سرویس استانی
منبع: مهر | لینک خبر

مسوول نمایندگی میراث فرهنگی قوچان:

هیچ تجاوزی در حریم تپه حفاظتی شهرکهنه رخ نداده است

قوچان- مسوول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری قوچان گفت: هیچ‌گونه تجاوزی نسبت به حریم تپه حفاظتی شهرکهنه توسط اعضای شورا و شهرداری این شهر صورت نگرفته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی پروانه ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به خبری مبنی بر تخریب قسمتی از تپه حفاظتی شهر کهنه و ساخت سازه در آن، اظهار کرد: بر اساس بازدید میدانی از مکان ظاهراً درگذشته مجوزهایی برای ایجاد آب‌نما دریافت شده بود که سازه در این زمینه در حال اجراست و با توجه به اینکه تپه در مرکز و سازه در حاشیه آن و در فاصله‌ای مناسب قرار دارد، هیچ تجاوزی به حریم تپه حفاظتی توسط شهرداری صورت نگرفته است.

مسؤول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری قوچان با یادآوری اینکه شهرستان قوچان یکی از شهرهای کشتی خیز به شمار می‌آید، گفت: درگذشته مسابقات کشتی با چوخه در شهرکهنه در این محل اجرا می‌شد که در سال‌های اخیر تعطیل بوده و شهرداری برای راه‌اندازی مجدد این مسابقات تصمیم به آماده‌سازی محل با همان وضعیت موجود و کمی خاک‌ریزی کرده بود.

وی اضافه کرد: بر اساس مشاهدات عینی و بازدید از محل هیچ حفاری یا کنده‌کاری توسط شهرداری انجام‌نشده و آنچه در محل وجود دارد مربوط به گذشته بوده است.

پروانه با اشاره به اینکه گزارش برای حضور کارشناس استانی به اداره کل ارسال‌شده است، بیان کرد: بر اساس نظریه نهایی کارشناس اگر یک درصد تخریب در این تپه حفاظت‌شده اتفاق افتاده باشد موضوع وارد پروسه جدید و مراحل قانونی خواهد شد.

مسؤول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری قوچان ادامه داد: خاک‌ریزی تا زمانی که صورت نگیرد ایرادی ندارد اما در حال حاضر کار متوقف‌شده تا بررسی‌های کامل و کارشناسی انجام شود.

وی با اشاره به اینکه متأسفانه در محل تپه درگذشته حفاری‌های غیرمجاز انجام‌شده بود، افزود: تعدادی از حفاری‌های غیرمجاز و چاه‌های کنده‌شده در محل برخورد قانونی شده بود و تعدادی نیز متواری شده بودند که شهرداری مقداری از خاک‌های منتقل کرده در محل را برای پر کردن حفاری‌های غیرمجاز انجام داده است.

پروانه تصریح کرد: تپه مورداشاره ثبتی نبوده و یک تپه حفاظتی به شمار می‌آید که ازاین‌گونه تپه‌ها در بسیاری از روستاها وجود دارد و باید به‌واسطه قدمت آن‌ها و احتمال وجود آثار تاریخی و مراکز معماری از آن‌ها حفاظت شود.

مسؤول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری قوچان بابیان اینکه میراث فرهنگی به دنبال استفاده از محیط‌های تاریخی و حفظ و نگهداری آن‌ها است، تصریح کرد: این تپه حفاظتی بوده و اینکه گفته می‌شود ارگ قدیمی شهرکهنه در این محل قرار دارد خلاف واقع بوده و بر اساس اعلام حوزه استانی میراث فرهنگی محل اصلی ارگ در مکان دیگری از این شهر واقع‌شده است.