شناسهٔ خبر: 65943960 - سرویس سیاسی
منبع: صدای آمریکا | لینک خبر

شورای امنیت به درخواست روسیه تشکیل جلسه می‌دهد؛ جمهوری اسلامی می‌گوید «تصمیمات مقتضی» برای واکنش به حمله را «اتخاذ» کرده است

صاحب‌خبر -

حمله هوایی منتسب به اسرائیل به مقر فرماندهان نیروی قدس سپاه در ساختمان کنسولگری در مجاورت سفارت ایران در دمشق و کشته‌شدن دستکم هفت نفر از این فرماندهان، بار دیگر واژه‌های «انتقام» و «مجازات سخت» را به زبان و قلم مقامات و حامیان جمهوری اسلامی بازگرداند.

در ساعات گذشته تجمع‌های هماهنگ‌شده‌ای در شهرهای مختلف ایران برگزار شد که طبق تصاویر منتشر شده، در آن تعدادی از نیروهای حامی جمهوری اسلامی ضمن «محکوم کردن» حمله خواستار واکنش جمهوری اسلامی شده‌اند.

در همین زمینه، محمد باقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی با استفاده از عبارت «مجازات سخت» گفت: «سردمداران جاهل اسرائیل و حامیان آنها بدانند این تحرکات رذیلانه هیچ تاثیری در اراده آزادیخواهی و حق‌طلبی مبارزان مقاومت نخواهد داشت و اقدام تجاوزگرانه و ددمنشانه آنان با مجازات سختی مواجه خواهد گشت.»

جلال رشیدی کوچی، عضو مجلس شورای اسلامی نیز در واکنش به حمله به ساختمان کنسولی جمهوری اسلامی در دمشق، در توییتی با تاکید بر لزوم گرفتن «انتقام»، پیشنهاد داد «آشکارا و مستقیم یکی از مراکز دیپلماتیک صهیونیست‌ها در یکی از کشورهای منطقه، ترجیحا آذربایجان» هدف قرار گیرد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی هم حملات مرگبار روز دوشنبه اسرائیل در دمشق را به جلسات اخیر اسماعیل هنیه و زیاد نخاله در تهران مربوط دانست و گفت: «در سفر اخیر رهبران حماس و جهاد اسلامی به تهران، تصمیمات بسیار خوبی اتخاذ شد که گمان می‌کنم اسرائیل از عصبانیت تصمیمات متخذه در تهران، دست به این اقدام زده است.»

همچنین مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه کشور با صدور بیانیه‌ای حمله اسرائیل به «کنسولگری جمهوری اسلامی در دمشق» را محکوم و اعلام کرد که «حوزویان، علما و اساتید و فضلا» برای هرگونه «جانفشانی در مسیر مبارزه با اسرائیل» آماده هستند.

خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران،هم به نقل از حزب‌الله لبنان نوشت: «بی‌گمان این جنایت بدون مجازات و انتقام از دشمن باقی نخواهد ماند.»

جمهوری اسلامی در نخستین اقدام، توسط معاون نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل حمله اسرائیل را «اقدام جنایتکارانه» توصیف کرد و گفت که شورای امنیت سازمان ملل باید با تشکیل یک جلسه فوری به «نقض آشکار هنجارها و اصول بین‌المللی توسط اسرائیل» رسیدگی کند.

پس از آن نیز وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی خبر داد که در واکنش به حمله اسرائیل به ساختمان محل استقرار فرماندهان سپاه در مجاورت سفارت ايران در دمشق، یک «مقام سفارت» سوئيس را نیمه شب احضار و پیام مهمی را از طریق او برای آمریکا ارسال کرده است.

در واکنش به این حمله، روسیه، امارات متحده عربی، قطر، عراق و عربستان از کشورهایی بودند که حمله مرگبار منتسب به اسرائیل به مقر فرماندهان سپاه قدس در مجاورت ساختمان سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق را محکوم کردند.

روز گذشته کارین ژان پی‌یر، سخنگوی کاخ سفید، گفت که جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا از گزارش‌ها درباره حمله هوایی اسرائیل به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق آگاه است و «تیم در حال بررسی (گزارش‌ها) است.»

محمدرضا زاهدی، فرمانده ارشد نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (شاخه نیروی قدس سپاه در سوریه و لبنان)، حسین امین الله، رئیس ستاد کل نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (شاخه نیروی قدس سپاه در سوریه و لبنان)، و محمد هادی حاج رحیمی، «دوست صمیمی و جانشین زاهدی» از مهمترین نیروهایی بودند که کشته‌شدنشان در حملات ۱۳ فروردین اسرائیل به دمشق تایید شده است.

در ساعات اولیه پس از این حمله حسین اکبری، سفیر جمهوری اسلامی در سوریه اذعان کرد شماری از «مستشاران نظامی» ایرانی در این حمله منتسب به اسرائیل کشته شده‌اند.

در ادبیات حکومتی جمهوری اسلامی، از فرماندهان و اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سوریه و دیگر کشورهای منطقه با عنوان «مستشاران نظامی» یاد می‌شود.

روابط عمومی سپاه پاسداران هم روز گذشته با انتشار اطلاعیه‌ای، کشته شدن محمدرضا زاهدی و محمد هادی حاج رحیمی و «پنج تن از همراهان آنها» را تایید کرد.

سپاه هویت این پنج نفر را «حسین امان اللهی، سید مهدی جلالتی، محسن صداقت، علی آقا بابایی و سید علی صالحی روزبهانی» اعلام کرده است.