به گزارش سایت بین الملل خبرگزاری تسنیم، با شروع عملیات طوفان الاقصی، محور مقاومت با نشان دادن توان عملیاتی خود ثابت کرد که میتواند توازن حاکم بر منطقه را بر هم بزند. از نا امن کردن مقرهای نظامی آمریکا در عراق تا نابودی ساختمان های جاسوسی اسرائیل در اربیل میتوان آثار ضربه های جبهه مقاومت را مشاهده کرد. اما هوشمندی مقاومت آنجا به رخ دنیا کشیده شد که در این تقابل نظامی، دو گروه موثر مقاومت، شریان اقتصادی رژیم را هدف قرار داده و به نوعی راهبرد نبرد هوشمندانه ورود پیدا کرده اند. نخستین گروه یمنی ها هستند که شناورهای صهیونیستی را در دریای سرخ و تنگه باب المندب هدف قرار دادند و دیگری حزب الله که زیرساخت اقتصادی اسرائیل در داخل سرزمین های اشغالی را هدف قرار داده است.
از روزهای آغازین مجاهدت های فلسطینی ها در نبرد طوفان الاقصی، مقاومت اسلامی لبنان نیز به صورت علنی وارد جنگ با اسرائیل شده است. توان عملیاتی مجاهدان حزب الله به قدری بالا بوده است که به کرات توانسته اند قلب سرزمین های اشغالی را هدف حمله خود قرار دهند و در آنجا دست به عملیات بزنند. با این حال نباید این نکته را از نظر دور داشت که صحنه اصلی عملیاتی حزب الله عمدتا بر روی روستاها و مناطق حاصل خیز شمال فلسطین اشغالی تمرکز پیدا کرده است. این مناطق در زمره قطب اقتصاد کشاورزی رژیم صهیونیستی نیز به شمار می روند که اکنون در عمل به قلمرو درگیری های نظامی مبدل شده اند.
در همین راستا نشریه گلوبز رژیم صهیونیستی در گزارشی به نقل از یک نظامی ارتش اسرائیل می نویسد: همه چیز اکنون صاف شده است. اکثریت این مناطق تا پیش از این مزارع کشاورزی بودند اما اکنون به یک قلمرو نظامی مبدل شده اند.
اما وزارت کشاورزی رژیم صهیونیستی نیز در تشریح پیامدهای آغاز جنگ در شمال سرزمین های اشغالی ضمن هشدار به کشاورزان و صاحبان مراکز دامپروری می نویسد:
از هفته نخست جنگ، اهمیت آمادگی برای گسترش جنگ در جبهه شمال را مورد تاکید قرار داده بودیم. همان طور که می بینید در چند روز اخیر، تشدید تنش هایی در مرزهای شمالی صورت گرفته است که با توجه به تهدیداتی که در منطقه وجود دارد، به صورت مستقیم بر مزارع و مراکز دام پروری تأثیر گذاشته است.
این وزارتخانه در ادامه مطلب می نویسد: با توجه به مطلب فوق، ضروری است از سلامت و تجهیز تمامی مرغداری ها و انبارها، وجود سوخت گازوئیل و پر بودن مخازن، سالم بودن ژنراتورها، سلامت مواد غذایی و هر اقدام اضافی که به نظر شما مطلوب به نظر می رسد اطمینان حاصل کنید تا در صورت گسترش جنگ به مناطق شمالی آمادگی تمهیدات لازم را داشته باشید.
حزب الله به خوبی توانسته است شرایط جنگ را درک کند و با اقدام موثر ورق جنگ را به نفع خود تغییر دهد. مقاومت اسلامی لبنان با نا امن کردن بخش شمالی سرزمین های اشغالی عملا سعی دارد که مرز های خویش را امن کند و در عمل نیز با هدف قراردادن مقرهای نظامی ارتش اسرائیل در شمال این منطقه به این خواسته جامه عمل پوشانده و این پیام را مخابره می کند که منطقه مزبور را تحت اشراف کامل اطلاعاتی خود دارد. با این حال حملات مقاومت اسلامی لبنان به مناطق شمالی سرزمین های اشغالی در عمل زیرساخت امنیت غذایی این رژیم را نیز در معرض خطر قرار داده است.
براساس آمارها بیشترین منابع کشاورزی و تولیدات داخلی رژیم صهیونیستی غالبا در سرزمین های شمالی مناطق اشغالی تمرکز یافته است. براساس نقشه زیر مناطق شمالی سرزمین های اشغالی پذیرای بیشترین میزان تولیدات کشاورزی و دامی هستند و از همین رو حزب الله عملا توانسته تا با نا امن کردن بخش شمالی و کوچ اجباری کشاورزان اسرائیلی از این مزارع و زمین های کشاورزی، بخش قابل توجهی از توان اقتصادی اسرائیل را تحت الشعاع حملات نظامی خود قرار دهد.
در همین رابطه دیوید کوهن، مدیر عامل شرکت اقتصادی و عضو شورای منطقه ای معله یوسف (شورای هماهنگی بخشی از منطقه شمال فلسطین اشغالی) می گوید: وضعیت آسان نیست خطوط و جاده ها در منطقه دائما باز و بسته می شوند.
ایتان داویدی، رئیس شهرک مرگلیوت و مالک زمین کشاورزی در شمال فلسطین اشغالی نیز با واقعیتی مشابه روبرو است. او می گوید: شهرک ما بیشترین درصد گلوله باران را به خود اختصاص داده است. ما از هر طرف در حال خرد شدن هستیم. خانه ها آسیب دیدند، ساختمان های کشاورزی ویران شدند؛ همین چند روز پیش، یک مزرعه کشاورزی بزرگ هدف اصابت قرار گرفت و تقریباً 170 هزار مرغ تلف شدند، ما در جبهه هستیم و ارتش پشت سرمان است.
یکی از مشکلات اصلی در نبردهای کنونی رژیم صهیونیستی در امتداد مرزهای شمالی مرتبط با مناطق کشاورزی است. تا دو هفته پیش هنوز در برخی نواحی مرزهای شمالی امکان ورود به مزارع و رسیدگی به آنها و فرآوری محصولات زراعی وجود داشت. این در شرایطی است که در دو هفته اخیر به دلیل شرایط امنیتی حاکم بر این منطقه، این امکان دیگر وجود ندارد. در نتیجه، محصولات مورد نیاز برای مصرف در سال آینده تاکنون به میزان قابل توجهی آسیب دیده اند.
یکی از کشاورزان منطقه شمال می گوید: مزرعه من 120 متر با نوار مرزی فاصله دارد. 40 متر از زمین کشاورزی من به دلیل اصابت بمبهای ارتش اسرائیل کاملاً سوخت و از بین رفت. در حال حاضر 240 متر از زمین کشاورزی من باقی مانده مانده که نمی توانم از آنها برداشت کنم. اگر تا اوایل این ماه نتوانم آن را برداشت کنم، به محصول سال آینده هم آسیب می رساند. حتی اگر بخواهم هم نمی توانم وارد مزرعه شوم و جانم را برای نجات محصول به خطر بیندازم؛ چرا که ارتش اسرائیل موانع زیادی را برای جلوگیری از ورود ما در همه جا ایجاد کرده است. این وضعیت ناامید کننده است: 280 متر از زمین های کشاورزی که یک سال تمام زندگی ام را روی آن سرمایه گذاری کردم در معرض خطراست و من نیز در حال حاضر کاری برای کسب درآمد ندارم.
به گفته دیویدکوهن خسارت به کشاورزان در نتیجه این وضعیت واقعیتی در حال آشکار شدن است. وی می افزاید: اینها مشاغلی هستند که ساکنین تمام زندگی خود را برای آنها مصروف داشته اند. آنها درختان خود را در فاصله نزدیک می بینند و نمی توانند به آنها نزدیک شوند و از آنها مراقبت کنند. آنها نمی توانند مهاجرت کنند و در جای دیگری کار کنند و از سوی دیگر غرامت مالی تخصیص داده شده از سوی کابینه نتانیاهو نیز برای آنها کافی نخواهد بود .
در صورت عدم تولید این محصولات اساسی و عدم امنیت غذایی و همچنین توقف تولید و کاهش ظرفیت تولیدات کشاورزی در سرزمین های اشغالی این مسئله را می توان به معنای واگذار کردن جبهه شمال به حزب الله تلقی کرد.
همه صهیونیست ها، از کشاورزان گرفته تا رهبران نظامی معتقدند وضعیت در شمال فلسطین اشغالی اکنون دیگر به سطح غیرقابل تحملی رسیده است. از آغاز جنگ، اسرائیل حدود 120هزار نفر از شهرک نشینان را از روستاهای مرزی تخلیه کرده و به گفته گیورا زلز، رئیس شورای منطقه ای الجلیل اکنون اقتصاد منطقه ای از حرکت بازایستاده است.
ساکنان می گویند تا زمانی که رزمندگان حزب الله در حصار مرزی هستند به خانه باز نخواهیم گشت.
این در حالی است که رژیم صهیونیستی در یک فراخوان عمومی سعی دارد که مردم عادی را به کمک کشاورزان اعزام کند تا بدین شکل کمبود تولید در ماه های گذشته را جبران کند و با افزایش سپر های دفاعی در مناطق شمالی برای در امان ماندن این مزارع از امنیت غذایی خود دفاع کند که تا به امروز موفقیت چشمگیری به دست نیاورده و با استقبال چندانی روبرو نبوده است.
وقایع 7 اکتبر در جبهه شمالی در مجموع تأثیر چشمگیری بر بخش کشاورزی اسرائیل گذاشت. بسیاری از مزارع بر اثر آتش سوزی نابود و یا توسط سایر شهرک نشینان غارت شدند. پس از خروج هزاران کارگر خارجی از سرزمین های اشغالی، این مزارع عملا از فعالیت بازمانده اند.
برخی از محصولات کشاورزی دور ریخته شده و کمبود تولید صیفی جات باعث افزایش قیمت ها شده است. تا بدین جای کار کشاورزان آسیب های اقتصادی بسیار سنگینی را متحمل شدند، چرا که بیشتر محصولات زراعی در شهرک های شمالی در مجاورت مرزهای لبنان و سرزمین های اشغالی و یا نوار غزه تولید می شود و در نتیجه این روند کمبود میوه و سبزیجات در شبکه های بازاریابی بیش از پیش قابل مشاهده است.
انتهای پیام/
∎