شناسهٔ خبر: 65327149 - سرویس سیاسی
منبع: عصر ایران | لینک خبر

کوبا: آمریکا در نسل‌کشی غزه هم‌دست اسرائیل است

«آنایانسی کامِخو» معاون وزیر خارجه کوبا در سومین جلسه استماع دیوان بین‌المللی دادگستری درباره جنگ غزه گفت: «نسل‌کشی مردم فلسطین تنها به مرحله کنونی این 'جنگِ نابودی' توسط اسرائیل محدود نمی‌شود. همه این‌ها با هم‌دستی ایالات متحده اتفاق افتاده که اجازه حفاظت جامعه بین‌المللی از مردم فلسطین را نمی‌دهد.»

صاحب‌خبر -
معاون وزیر خارجه کوبا امروز (چهارشنبه) گفت ایالات متحده در جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه هم‌دست بوده و اجازه نمی‌دهد فلسطینیان از حفاظت جامعه بین‌المللی برخوردار شوند.
 
به گزارش ایسنا، «آنایانسی کامِخو» معاون وزیر خارجه کوبا در سومین جلسه استماع دیوان بین‌المللی دادگستری درباره جنگ غزه گفت: «نسل‌کشی مردم فلسطین تنها به مرحله کنونی این 'جنگِ نابودی' توسط اسرائیل محدود نمی‌شود. همه این‌ها با هم‌دستی ایالات متحده اتفاق افتاده که اجازه حفاظت جامعه بین‌المللی از مردم فلسطین را نمی‌دهد.»
 
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، این دیپلمات کوبایی ادامه داد: «هنگامی که توجیه "مبارزه با تروریسم و حق دفاع از خود" از زبان خودِ متجاوزان مطرح شود، فریبکارانه است».
 
کوبا در این جلسه پیشنهاد کرد که اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه به‌عنوان یک «نسل‌کشی کم‌شدت» در نظر گرفته شود که با «ظلم نظام‌مند و موثر» انجام می‌شود.
 
این دیپلمات با بیان اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه به صورت ضمنی به دنبال نابودی کامل یا نسبی مردم فلسطین بوده گفت: «اینکه اقدامات اسرائیل را صرفاً مصداق "آپارتاید" بدانیم، مقاصد ضمنی این رژیم برای نابودی فلسطینیان را نادیده می‌گیرد؛ مردمی که از حق خودمختاری محروم شده‌اند.»
 
در هفتم اکتبر سال میلادی گذشته، جنبش مقاومت فلسطین (حماس) از نوار غزه حمله موشکی گسترده‌ای را علیه رژیم صهیونیستی انجام داد و سپس با گذر از مرز اراضی اشغالی با غزه، ۱۲۰۰ صهیونیست را به کام مرگ کشاند. رژیم صهیونیستی به بهانه تلافی این عملیات که «طوفان الاقصی» نام گرفت، حملات تلافی جویانه‌ای را علیه نوار غزه آغاز و دستور محاصره کامل آن را صادر کرد. گزارش‌های وزارت بهداشت غزه حاکی از آن است که تا امروز دست‌کم ۲۹ هزار فلسطینی در نوار غزه جان خود را از دست داده‌اند که دو سوم آن‌ها کودک و زن هستند.
 
دیوان بین‌المللی دادگستری از روز دوشنبه جلساتی علنی را درباره پیامدهای حقوقی اقدامات رژیم در غزه و بیت‌المقدس شرقی آغاز کرد. ۵۲ دولت و سه سازمان بین‌المللی قرار است در جلسات استماع این پرونده شرکت کنند؛ جلساتی که در کاخ صلح شهر لاهه برگزار شده و تا ۲۶ فوریه ادامه خواهد داشت.