محسن امیری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در خرمآباد با اشاره به شناسایی بیش از 395 گونۀ جانوری در لرستان، گفت: بیش از 1750 گونۀ گیاهی، شش گونه اندمیک شامل سمندر لرستانی، سه گونه ماهی کور غار و وزغ لرستانی و گکوی رومشکان تا کنون شناسایی شدهاست.
او افزود: چهار منطقۀ حفاظتشده، یک اثر طبیعی ملی و دو پناهگاه حیاتوحش با وسعتی بیش از 320 هزار هکتار، بیش از 11 درصد وسعت لرستان را در بر میگیرد.
رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیاتوحش ادارهکل حفاظت محیطزیست لرستان عنوان کرد: هفت منطقه شکار و صید ممنوع با وسعتی معادل 131 هزار و 744 هکتار در این استان وجود دارد.
او با بیان اینکه احیای طعمه در زیستگاههای لرستان باید در دستور کار قرار بگیرد، بیان کرد: از دلایل ورود برخی گوشتخواران مانند گرگ و شغال به سکونتگاههای انسانی منبع غذایی جایگزین، وجود زبالهها و پسماندها است.
امیری با اشاره به لزوم آموزش و فرهنگسازی جوامع محلی ساکن در زیستگاه حیاتوحش، گفت: تعارض میان انسان و حیاتوحش سبب بروز خسارات به مزارع و دامها از سوی حیوانات میشود.
رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیاتوحش ادارهکل حفاظت محیطزیست لرستان با ابراز اینکه بیمۀ خسارت حیاتوحش در دولت سیزدهم اجرایی شدهاست، ابراز کرد: 12 پروندۀ خسارت حیاتوحش از ابتدای امسال تاکنون در این استان تشکیل شدهاست.
امیری گفت: پرداخت خسارات به کشاورزان، دامداران و زنبورداران که جزو گونههای در معرض خطر انقراض، حمایت و حفاظتشده است، قابلپرداخت خواهد بود.
انتهای پیام/ 644/.
∎