شناسهٔ خبر: 64684488 - سرویس سیاسی
منبع: شفقنا | لینک خبر

رایزنی وزیران امور خارجه ایران و عربستان در مورد آخرین تحولات غزه

صاحب‌خبر -

شفقنا- وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه دیدارهای دیپلماتیک و گفت‌وگوهای دوجانبه خود در داووس سوئیس، با «فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان سعودی دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش ایسنا، در این دیدار که روز چهارشنبه برگزار شد، موضوعات مختلف دوجانبه از جمله همکاری‌های اقتصادی و تجاری و نیز مسائل مورد علاقه منطقه‌ای به ویژه تحولات فلسطین و آخرین وضعیت جنگ علیه غزه مورد گفت‌وگو و تبادل نظر قرار گرفت.

پنجشنبه گذشته نیز در گفت‌وگوی تلفنی بن‌فرحان و امیرعبداللهیان، برخی موضوعات مورد اهتمام ۲ کشور در حوزه‌ مناسبات دوجانبه و آخرین تحولات فلسطین مورد مشورت و تبادل نظر قرار گرفت.

همچنین، رئیس دستگاه دیپلماسی ایران در جلسه پرسش و پاسخ با «فرید زکریا» مجری آمریکایی در اجلاس داووس درباره امنیت کشتیرانی و دریانوردی در دریای سرخ گفت: امنیت دریای سرخ، خلیج فارس و دریای عمان مورد تاکید ماست. اخباری داریم که این روزها یمن و عربستان به توافق صلح نهایی نزدیک شدند؛ از این رو ناامن‌سازی دریای سرخ به نفع این توافق امنیتی نخواهد بود.

رایزنی وزیران امور خارجه ایران و انگلیس

«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه دیدارهای دیپلماتیک خود در داووس سوئیس، با «دیوید کامرون» وزیر خارجه انگلیس دیدار و گفت‌گو کرد.

به‌ گزارش ایسنا، در دیدار امیرعبداللهیان و کامرون که امروز در سوئیس انجام شد، موضوعات مختلف دوجانبه و منطقه‌ای مورد گفت‌وگو و تبادل‌نظر قرار گرفت.

وزیر خارجه ایران همچنین در گفت‌وگوی روز دهم دی‌ماه خود با وزیر خارجه جدید انگلیس، ابراز امیدواری کرد لندن با اتخاذ رویکرد واقع‌بینانه و سازنده در قبال تحولات منطقه و روابط دوجانبه، به بهبود فضای مناسبات کمک کند.

امیرعبداللهیان به کامرون گفته بود: ریشه بحران فلسطین نه به وقایع هفت اکتبر، بلکه به ۷۵ سال اشغالگری رژیم اسرائیل، تجاوز مستمر آن به حقوق اساسی فلسطینیان، ارتکاب جنایات جنگی در فلسطین و نسل کشی این ملت مظلوم باز می‌گردد که البته نقش انگلیسی در این مسائل روشن است.

او با تقبیح به کارگیری معیارهای دوگانه توسط آمریکا و برخی کشورهای غربی در قبال غزه و اوکراین گفت: نمی شود به رژیم اسرائیل اجازه داد که در غزه مرتکب قتل عام زنان و کودکان و نسل‌کشی شود و منطقه را به آتش بکشد، اما توقف یک کشتی صهیونیستی در دریای سرخ را به مخاطره انداختن امنیت این آبراه اقتصادی قلمداد کرد.