شناسهٔ خبر: 64395858 - سرویس بین‌الملل
منبع: مهر | لینک خبر

پرونده «حماسه حماس»/۸۱؛

ترور بزدلانه «صالح العاروری»/ فرمانده در سایه حماس که بود؟

رژیم صهیونیستی شامگاه سه شنبه صالح العاروری نایب رییس دفتر سیاسی حماس را در جریان حمله پهپادی به ضاحیه بیروت به شهادت رساند.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: رژیم صهیونیستی شامگاه سه شنبه صالح العاروری نایب رییس دفتر سیاسی حماس را در جریان حمله پهپادی به ضاحیه بیروت به شهادت رساند.

شهید صالح العاروری از شخصیت‌های مشهور گردان‌های قسام بود که پس از چندین سال تجربه زندان از سال ۱۹۹۲ تا ۲۰۱۱ در تبادل مشهور شالیت همراه با بسیاری از دیگر رهبران فلسطینی، مانند یحیی سنوار از زندان‌های رژیم صهیونیستی آزاد شد. روزنامه یدیعوت آحارونوت در سال ۲۰۱۸ در خصوص العاروری می‌نویسد: العاروری برنامه‌ریز عملیات‌های مسلحانه حماس و شخص دوم حماس شده و انتخاب وی برای این جایگاه تکمیل تغییر ساختار رهبری حماس پس از انتخاب یحیی سنوار به عنوان رییس حماس در غزه به شمار می‌رود. العاروری در کرانه باختری متولد شده و در آنجا رشد کرد و ۱۸ سال از عمر خود را در زندان‌های اسراییلی به سر برد.

وی به راحتی به زبان عبری سخن می‌گوید و با سرعت پله‌های پیشرفت در رهبری حماس را پیمود و پس از آنکه در سوریه، ترکیه و قطر مسؤول دفتر حماس بود هم اکنون در لبنان عهده‌دار این مسؤولیت است. در حالی که وی حمله‌های حماس را از لبنان برنامه‌ریزی می‌کند انتخاب این شخص برای این جایگاه موجب نگرانی اسراییل شده است.

فرمانده در سایه حماس کیست؟/عطش نتانیاهو برای ترور «صالح العاروری»

اما آنچه اهمیت و جایگاه العاروری را بیش از دیگر شخصیت‌های فلسطینی برای صهیونیست‌ها پررنگ می‌کند، سابقه وی در اقدامات نظامی در کنار رابطه حسنه وی با ایران، حزب الله و گروه‌های فلسطینی است. العاروری مسؤول نظامی حماس در کرانه باختری بوده است. وی مسؤولیت ربایش ۳ صهیونیست در سال ۲۰۱۴ (که بهانه تل‌آویو برای آغاز جنگ ۵۱ روزه شد) را بر عهده گرفته بود.

لذا به همین دلیل العاروری به ادعای روزنامه هاآرتص و شبکه ۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی، فرد شماره یک تحت تعقیب رژیم صهیونیستی بود. لذا العاروری پس از چند سال اقامت در ترکیه با فشار صهیونیست‌ها به آنکارا، این کشور را ترک کرد و به قطر رفت. یکی از مفاد قرارداد اسراییل و ترکیه در سال ۲۰۱۵ اخراج صالح العاروری از استانبول بود و پس از آن بین اسراییل و قطر توافق شد که وی پس از دو سال اقامت در دوحه از دوحه اخراج شود.

همچنین با آغاز بحران کشورهای عربی و قطر، العاروری دوحه را هم به مقصد بیروت ترک کرد. اتفاقی که به ادعای روزنامه‌های صهیونیستی ناشی از فشار کشورهای عربی و تل‌آویو رخ داد. به طور مثال آویگدور لیبرمن وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی پس از خروج العاروری از قطر در سخنانی گفته بود العاروری برای تقویت و آشتی روابط حزب‌الله لبنان و حماس به بیروت سفر کرده است. العاروری از سال ۲۰۱۵ رسماً در لیست سیاه تروریستی دولت آمریکا قرار گرفت.

شهید صالح العاروری بارها از سوی رژیم صهیونیستی به ترور تهدید شده بود تا این که شامگاه سه‌شنبه در نتیجه حمله پهپادی این رژیم به دفتر سیاسی جنبش حماس در ضاحیه جنوبی بیروت به همراه ۳ تن از همراهانش به مقام شهادت نائل آمد.