به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، علی محمد زنگانه صبح امروز در مراسم افتتاح فاز نخست طرح علاجبخشی خلیج گرگان با حضور رئیس جمهور اظهارداشت: با دستور رئیس جمهور در سفر نخست، دولت سیزدهم مانع خشکشدن خلیج گرگان شد.
وی افزود: اگر خلیج گرگان خشک میشد، 60 هزار هکتار کانون ریزگرد نمکی ایجاد میکرد.
استاندار گلستان اظهار کرد: خشک شدن خلیج گرگان، میتوانست ابرچالشی برای استان باشد، چون حدود 60هزار هکتار کانون ریزگرد نمکی ایجاد میکرد.
زنگانه گفت: اگر لایروبی انجام نمیشد، میزان آب خلیج در سال 1403به کمترین میزان ممکن میرسید و در سال 1404 خلیج گرگان خشک میشد.
استاندار گلستان تصریح کرد: با دستور فوری آیتالله رئیسی، همکاران ما در سازمان بنادر، سازمان مدیریت بحران و قرارگاه سازندگی با کمترین زمان وارد عملیات احیا شدند.
همزمان با سفر دوم رئیس جمهور به استان گلستان ، فاز نخست طرح علاج بخشی خلیج گرگان به بهرهبرداری رسید.
در سفر نخست رئیس جمهور به گلستان یکی از دستورات و مصوبات آن سفر، احیای خلیج گرگان بود که اجرای آن سبب شده که تنها خلیج ایرانی ریای خزر دوباره جان بگیرد. رئیس جمهور در سفر خود در اسفند ماه سال 1400 به استان گلستان، دستوراتی در خصوص احیای خلیج گرگان و طرح طبیعتگردی آشوراده داد.
در راستای این دستورات طرح لایروبی کانال آشور به جد آغاز شد و در اول آذر ماه امسال رهاسازی آب دریا به سمت خلیج از طریق کانال آشوراده اتفاق افتاد.
امروز با حضور رئیس جمهور، سلاجقه رئیس سازمان محیط زیست و وزیر ورزش فاز نخست طرح علاج بخشی خلیج گرگان افتتاح شد.
با لایروبی 11 کیلومتر از کانال آشور، اتصال خلیج گرگان به دریای خزر برقرار شد تا مسیر ورود 1.5 میلیارد مترمکعب آب دریا به این پهنه آبی هموار شود.
در مدت زمان کوتاه بازگشایی کانال آشوراده، سطح آب خلیج گرگان تا حد قابل توجهی بالا آمده است و هم اکنون حدود 400 متر آب دریای خزر به سمت ساحل بندرگز پیشروی کرده و سطح آب خلیج در پای اسکله چوبی بندرگز نسبت به یک ماه گذشته حدود 65 سانتیمتر افزایش داشته است.
به گفته کارشناسان محیط زیست ، ارتباط خلیج گرگان با دریای خزر علاوه بر بازگشت صدها هزار پرنده مهاجر، حدود 15 گونه ماهی کمیاب را از خطر انقراض نجات داد.
انتهای پیام/581/.
∎