كلاهبرداری به بهانه جمعآوری فطریه
شهروندانی كه تمایل دارند از طریق تلفنبانك، اینترنت بانك و سایتهای معتبر كمیته امداد امام خمینی (ره) در سراسر كشور اقدام به پرداخت فطریه یا كفاره روزه خود نمایند دقت داشته باشند تا در دام سایتهای جعلی موسوم به فیشینگ گرفتار نشوند و هنگام پرداخت، موارد ایمنی چون آدرس سایت و وجود گواهینامه ssl را نادیده نگیرند. به گزارش ایسنا، سرپرست اداره پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا با توجه به در پیش بودن عید سعید فطر و تبریك این عید سعید به عموم هموطنان، گفت: با نزدیك شدن به عید سعید فطر و پایان یك ماه عبادت و روزهداری، در فضای مجازی خصوصا شبكههای اجتماعی شاهد انتشار فراخوانهایی تحت عناوینی جمعآوری فطریه، كفاره روزه، زكات، كمك به نیازمندان یا آزادیسازی زندانیان نیازمند و... خواهیم بود، كه بسیاری از این فراخوانها جعلی بوده و از سوی افراد شیاد در شبكههای اجتماعی یا فضای سایبر بارگذاری شده است. سرهنگ علیرضا آذردرخش تصریح كرد: پلیس فتا از شهروندان درخواست دارد كه مراقب این فراخوانها باشند، چرا در سالهای گذشته كلاهبرداران با عنوان كمكهای مردمی به افراد آسیب دیده در حوادث طبیعی از جمله زلزله، فعالیتهای مجرمانهای داشتند كه پلیس فتا اقدام به دستگیری این شیادان نموده است. وی افزود: هموطنانی كه قصد دارند فطریه یا كفاره روزه خود را از طریق فضای مجازی یا تلفنبانك یا سایر روشهایی كه به تازگی باب شده و از طریق فضای مجازی انجام میشوند پرداخت نمایند، میتوانند فطریه یا كفاره روزه خود را از طریق شركتها و موسسات شناخته شده در كشور كه توسط رسانههای جمعی (رادیو، تلویزیون و...) اقدام به اعلام شماره حسابهای رسمی خود میكنند، اقدام نمایند و از واریز فطریه یا كفاره روزه خود به حسابهای نامعتبر و شخصی افراد خودداری نمایند. سرهنگ آذردرخش ادامه داد: همچنین شهروندانی كه تمایل دارند از طریق تلفنبانك، اینترنت بانك و سایتهای معتبر كمیته امداد امام خمینی (ره) در سراسر كشور اقدام به پرداخت فطریه یا كفاره روزه خود نمایند نیز دقت داشته باشند تا در دام سایتهای جعلی موسوم به فیشینگ گرفتار نشوند و هنگام پرداخت، موارد ایمنی چون آدرس سایت و وجود گواهینامه ssl را نادیده نگیرند. وی در ادامه با بیان اینكه برخی افراد سودجو و فرصت طلب با راهاندازی سایتهایی در قالب موسسه خیریه، قصد جمعآوری فطریه و وجوهات شرعی شهروندان را دارند، گفت: شهروندان و كاربران قبل از پرداخت فطریه خود به صورت مجازی از اصالت و صحت موسسه یا خیریه مطمئن شوند. براساس گزارش پلیس فتا، سرهنگ آذردرخش از هموطنان خواست در صورت مواجه با هر گونه مورد مشكوك آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس Cyberpolice. ir بخش مركز فوریتهای سایبری، لینك ثبت گزارشات مردمی با ما در میان بگذارند.
کلاهبرداری 2 میلیاردی زوج مسن
زوج مسنی که با تشکیل صندوق قرض الحسنه خانوادگی و دریافت وجه نقد از خانواده ها به بهانه پرداخت وام، دو میلیارد ریال کلاهبرداری کرده و متواری شده بودند توسط ماموران پلیس آگاهی استان یزد شناسایی و دستگیر شدند. سرهنگ علیرضا خالقی رئیس پلیس آگاهی استان یزد گفت: چندی پیش تعدادی از شهروندان با در دست داشتن دستور قضائی به پلیس آگاهی مراجعه و از زوج مسنی که با تشکیل صندوق قرض الحسنه خانوادگی از آنها کلاهبرداری کرده بودند طرح شکایت کردند.وی ادامه داد: با توجه به حساسیت موضوع، بررسی این پرونده در دستور کار کارآگاهان اداره مبارزه با جعل و کلاهبرداری قرار گرفت و تحقیقات اولیه در خصوص این موضوع آغاز شد.خالقی افزود: کارآگاهان پلیس متوجه شدند این زوج مسن با تشکیل صندوق قرض الحسنه خانوادگی و پرداخت چندین فقره وام، اعتماد خانواده ها و اقوام را به این صندوق جلب کرده و با سرمایه دو میلیاردی صندوق، از محل متواری شده اند.سرهنگ خالقی ادامه داد: با تلاش شبانه روزی ماموران
پلیس آگاهی، مخفیگاه جدید این دو متهم شناسایی و زن و شوهر کلاهبردار به هویت ب.پ 50 ساله و م.ط 55 ساله دستگیر و به اداره پلیس منتقل شدند. وی افزود: متهم اصلی پرونده در بازجویی های خود به افسر پرونده گفت: از سال 87 این صندوق قرض الحسنه خانوادگی را تشکیل دادیم و ماهیانه مبلغ 93 هزار تومان از هر خانواده دریافت میکردیم و چندین مورد هم وام پرداخت کردیم، با توجه به بالارفتن سرمایه این صندوق من و همسرم وسوسه شدیم و تصمیم گرفتیم با این سرمایه به محل دیگری برویم و زندگی جدیدی آغاز کنیم علیرضا خالقی خاطرنشان کرد: تا کنون در حدود 30 تن از شاکیان این پرونده با حضور در دادسرا و اخذ دستور قضائی، اقدام به طرح شکایت کرده و تحقیقات بیشتر پلیس در این خصوص ادامه دارد.به گفته رئیس پلیس آگاهی استان یزد زوج کلاهبردار با صدور قرار قانونی، روانه زندان شدند.
∎