شناسهٔ خبر: 62805371 - سرویس بین‌الملل
منبع: روزنامه قدس | لینک خبر

شاکر زلوم، تحلیلگر فلسطینی در گفت‌وگو با قدس:

«طوفان‌الاقصی» سیلی تاریخی به رژیم اشغالگر بود

عملیات کوبنده «طوفان الاقصی» که توسط مقاومت فلسطین از صبح شنبه آغاز شد، دیروز در حالی دومین روز خود را پشت سر گذاشت که آخرین خبرها حاکی از ادامه درگیری‌ها میان نیروهای مقاومت و نظامیان صهیونیست بود.

صاحب‌خبر -

همزمان درگیری‌هایی میان حزب‌الله لبنان و صهیونیست‌ها در شمال سرزمین‌های اشغالی روی داده است. به نظر می‌رسد شعله‌ور شدن درگیری در مرز با لبنان به منزله کشانده شدن پای حزب‌الله با ده‌ها هزار موشک به این نبرد و گشوده شدن جبهه دیگری علیه تل‌آویو باشد. طوفان الاقصی روز شنبه با پرتاب نزدیک به ۵هزار موشک از غزه به سمت سرزمین‌های اشغالی رسماً آغاز و در ادامه با ورود حدود هزار نیروی نظامی مقاومت که وارد شهر‌های مرزی در سرزمین‌های اشغالی شدند، شکل متفاوتی به خود گرفت. این عملیات که طی آن تاکنون ده‌ها نظامی اسرائیلی کشته یا اسیر شدند، نه تنها دیوار امنیتی بلندی را که اسرائیل دور غزه ایجاد کرده، فروریخت که توازن قدرت را در سرزمین‌های اشغالی تغییر داد. 

«شاکر زلوم» نویسنده و تحلیلگر فلسطینی در گفت‌وگو با قدس ابعاد مختلف عملیات جدید نیروهای مقاومت را بررسی کرده که در ادامه به آن پرداخته می‌شود.

طوفان الاقصی از چه نظر حائز اهمیت است؟ 
من به عنوان کسی که دنبال‌کننده جزئیات زندگی روزمره در سرزمین‌های فلسطینی است می‌گویم زمانی که ناامیدی در نتیجه تهاجمات روزانه به الاقصی تشدید شده بود، طوفان الاقصی مانند نوشدارو عمل کرد. این عملیات درست زمانی انجام شد که صهیونیست‌ها در حال تدارک ویران کردن مسجدالاقصی و ساخت معبد و آمادگی برای تقسیم زمانی و مکانی آنجا بودند و نیروهای اشغالگر هر روز به آنجا تعرض می‌کردند. 75سال پس از تأسیس «دولت صهیونیستی»، فلسطینی‌ها بار دیگر علیه اشغال غیرقانونی سرزمین‌های خود و کشتار روزانه کودکان، جوانان و سالمندان قیام کردند. درواقع مردم زندانی، نبرد علیه «آپارتاید» وحشیانه صهیونیستی، پاک‌سازی قومی و مرگ روزانه را آغاز کردند.
طوفان غافلگیرکننده الاقصی که توسط مقاومت فلسطین از غزه اعلام شد، واکنشی بود با هدف اجرای عدالت در مورد اماکن مقدس مسلمانان و مسیحیان که اغلب توسط نظامیان صهیونیست و یهودیان افراطی مورد توهین و هتک حرمت قرار گرفته است؛ درواقع طوفان الاقصی نمایش کامل نشاط مقاومت سازمان‌یافته مردم فلسطین است؛ نمایشی که حاکی از تمایل مقاومت فلسطین به از بین بردن قطعی اشغالگری صهیونیست‌هاست. 
این عملیات از این نظر که حامل پیام‌هایی برای واشنگتن هم بود قابل اهمیت است؛ آمریکا می‌داند قیام مردم فلسطین ضربه جدی به برنامه‌های این کشور در به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی توسط سایر کشورهای عربی وارد کرده است. از این رو این عملیات یک شکست دیپلماتیک و سیاسی غیرقابل کتمان برای آمریکا و غرب است. 

با توجه به گستردگی حمله، آیا این به منزله شکست اطلاعاتی و امنیتی اسرائیل نیست؟ 
بی‌شک نباید از وجه نظامی عملیات و طراحی و اجرای آن غافل شد؛ این عملیات به منزله شکست هیمنه اسرائیل و ناکامی نهادهای اطلاعاتی این رژیم است و از این منظر هم مهم و قابل ارزیابی است. نتانیاهو و عوامل سیستم سیاسی، نظامی و جاسوسی رژیم صهیونیستی هرگز نمی‌توانند از شکست تحقیرآمیزی که در سالروز آغاز جنگ یوم کیپور متحمل شده‌اند، فرار کنند. تمام دستگاه اطلاعاتی رژیم صهیونیستی و متحدانش قادر به تشخیص سیگنال عملیات مقاومت غزه نبودند. همچنین گنبد آهنین و سامانه دفاع موشکی ضدهوایی اسرائیل قادر به متوقف کردن سیل بیش از 5هزار موشکی نبود که مقاومت فلسطین از غزه به سمت مواضع و شهرک‌های نظامی اسرائیل از جمله تل‌آویو پرتاب کرد. 
انتشار تصاویر خودروها و ساختمان‌های آتش گرفته در تل‌آویو و دیگر شهرهای سرزمین‌های اشغالی و غنیمت گرفته شدن ادوات جنگی و تصاویر صدها فلسطینی که سدهای امنیتی غزه را شکستند، سیلی فراموش نشدنی و تاریخی به رژیمی است که همواره به برتری نظامی و امنیتی خود می‌بالید.

به گفته برخی تحلیلگران، این حمله ممکن است تأثیر منفی بر روند عادی‌سازی روابط عربستان سعودی و سایر کشورهای عربی با رژیم اسرائیل داشته باشد؟ 
این عملیات حتماً پیامد‌های ژئوپلتیکی مهمی را متوجه کشورهای عرب حوزه خلیج‌فارس و رهبران آن‌ها خواهد کرد؛ امروز سران کشورهای عربی منطقه باید برآوردی از این داشته باشند که برقراری رابطه و عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی تا چه میزان می‌تواند برایشان سود یا ضرر داشته باشد.  درخصوص عادی‌سازی روابط میان عربستان و رژیم اسرائیل من شخصاً نظر مثبتی درباره 
محمد بن سلمان ندارم. عادی‌سازی برقرار شده و سفر دو وزیر رژیم صهیونیستی به ریاض و برپایی آیین‌های تلمودی در آنجا سطح رابطه سعودی با این رژیم را به‌خوبی نشان می‌دهد. اکنون عربستان به مرتع موساد و شرکت‌های امنیتی صهیونیست تبدیل شده است.

ممکن است شاهد حمله زمینی به غزه باشیم؟ 
به نظرم واکنش نتانیاهو به ویرانی برج‌های مسکونی در غزه محدود خواهد ماند و او جرئت یورش زمینی به غزه را نخواهد داشت، به‌خصوص که این رژیم تهدید آشکار حزب‌الله را هم بالای سر خود می‌بیند؛ چنان‌که حزب‌الله اعلام کرد در صورت تعرض زمینی اسرائیل به غزه به شهرک‌های شمالی حمله خواهد کرد. حمله به مراکز مخابراتی شبعا توسط حزب‌الله هم نشان‌دهنده جدیت آن‌ها در اجرای تهدیداتشان بود.

خبرنگار: سید احمد موسوی