شناسهٔ خبر: 6276909 - سرویس سیاسی
منبع: جهان نیوز | لینک خبر

شش کشوری که در وین مذاکره می‌کنند، هرکدام چند بمب اتم دارند؟

صاحب‌خبر -
شش کشوری که در وین مذاکره می‌کنند، هرکدام چند بمب اتم دارند؟
به گزارش جهان، با توجه به اینکه کشورهای ۱+۵ مذاکرات هسته‌ای کشورمان را به منظور اطمینان از صلح امیز بودن برنامه هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند خالی از لطف نخواهد بود که بررسی شود خود این کشورها هرکدام چند بمب اتم دارند.

همراه با مذاکرات هسته‌ای گمانه زنی های رسانه ها و تحلیل هایی از این دست نیز داغ شده است، به همین منظور تصویری در فضای مجازی دست به دست میشود با این عنوان که شش کشوری که در وین مذاکره می‌کنند، هرکدام چند بمب اتم دارند؟

اگر این اعداد و ارقام دقیق هم نباشد اما به خوبی واقعیت امر را نشان می‌دهد که ایران در چه فضایی مذاکره می کند و مذاکره کنندگان کشورمان باید از چه قدرت و فن بیان دیپلماتیکی برخوردار باشند که با چنین شرایطی بتوانند ار حقوق حقه ملت دفاع کنند.

http://www.jahannews.com/images/docs/files/000432/nf00432582-1.jpg

وزرای خارجه ایران و گروه ۱+۵ (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین و آلمان) به همراه "فدریکا" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سوم آذر ۱۳۹۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۱۳) در شهر ژنو، در رابطه با برنامه هسته‌ای ایران به توافقی تحت عنوان "برنامه اقدام مشترک" (توافق ژنو) دست یافتند و این توافقنامه در ۳۰ دی ماه ۹۲ وارد مرحله اجرا شد که از آن پس گفت‌وگوها درباره راه‌حل جامع هسته‌ای تا کنون ادامه دارد.

همچنین قرار بود تا ۲۹ تیرماه ۹۳ توافقنامه جامع هسته‌ای حاصل شود اما به دلیل اختلافات موجود و عدم حصول توافق، قرار شد این مذاکرات برای چهار ماه دیگر (سوم آذر ۹۳) تمدید شود این در حالی است که در پایان این ضرب‌الاجل، وزیر خارجه کشورمان و هماهنگ کننده ۱+۵ بیانیه‌ای را با این مفاد که؛ با استفاده از شتاب ایجاد شده کنونی مذاکرات را در کوتاه‌ترین زمان ممکن حداکثر طی ۴ ماه نهایی شود و در صورت ضرورت از زمان باقیمانده تا دهم تیرماه ۹۴ به منظور نهایی کردن هرگونه کار فنی و یا نگارشی احتمالی باقیمانده استفاده کنند.

طبق آنچه گفته شده بود ایران و کشورهای عضو گروه ۱+۵ در چارچوب عناصر مندرج در برنامه اقدام مشترک مورخ ۲۴ نوامبر ۲۰۱۳ و متعاقب فرایند طولانی مذاکراتی پیچیده و طولانی در ابعاد فنی، حقوقی و سیاسی، به مجموعه‌ای از راه حل های لازم در تاریخ ۱۳ فروردین ۹۴ جهت نیل به برنامه جامع اقدام مشترک در شهر لوزان سویس دست یافتند. مجموعه متضمن این راه حل ها جنبه حقوقی نداشته و صرفا راهنمای مفهومی تنظیم و نگارش برنامه جامع اقدام مشترک را فراهم خواهد ساخت.(ادامه متن را در اینجا بخوانید)

اکنون نشست‌ها برای نگارش برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) با فشردگی بیشتری و در سطوح مختلف به جریان افتاده‌ است و تلاش طرفین بر این است تا هرچه می‌توانند از تعداد اختلافات و پرانتز های موجود در متن به منظور دست‌یابی به یک توافق خوب، کم کنند.
منبع: باشگاه خبرنگاران