به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایرنا، مهدی ضیغمی با اشاره به ظرفیت بند «ث» ماده 30 قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور درخصوص واردات کامیونهای مورد نیاز، اظهار داشت: تاکنون بیش از 26 هزار کشنده وارد کشور شده است که میتواند ظرفیت مهمی را در تجارت کشور ایجاد کند؛ زیرا این کشندهها شرایط را برای تسهیل و توسعه تجارت بهویژه با کشورهای اروپایی به دلیل مجوز ورودی که به آنها داده میشود، فراهم میکند.
رییس سازمان توسعه تجارت افزود: افرادی که از این کشندهها استفاده میکنند از قشر زحمتکش کشور محسوب میشوند که با توجه به نیاز خود اقدام به تهیه این خودروها کردهاند.
وی با بیان اینکه بیش از 85 درصد این کشندهها بهویژه در سال 1401 با همکاری دستگاههای اجرایی و گمرکات کشور ترخیص شدهاند، خاطرنشانکرد: با توجه به تغییری که در ثبت سفارش و مسوولیت دستگاهی به وجود آمد، برخی از دارندگان کشندهها سال گذشته دچار مشکلات جدی برای ترخیص دستگاههای خود شدند که با تدبیر هیات وزیران در 25 مردادماه مصوبهای ابلاغ شد که مطابق آن کشندههایی که تا پیش از این تاریخ وارد کشور شده و دارای قبض انبار هستند، بتوانند نسبت به ثبت سفارش و اصلاح آنها اقدام کنند.
ضیغمی تاکید کرد: این فرآیند مطابق دستور معاون رئیس جمهور در حال اجراست و دارندگان کشندهها میتوانند طی روزهای آتی نسبت به ثبت سفارش و اصلاح آن اقدام کنند و برای تسهیل در این امر از سقف و سابقه اعتباری معاف هستند.
رییس سازمان توسعه تجارت تصریحکرد: با توجه به همکاریهای انجام شده و همراهی بانک مرکزی، این افراد میتوانند از ارز صادراتی نیز نسبت به تامین ارز خود اقدام کنند و با توافقی انجام شده با گمرک موضوع ترخیص کشنده مانند گذشته در اولویت گمرکات خواهد بود.
وی گفت: واردکنندگان کشندههایی که در سال گذشته اقدام به واردات کرده و دچار مشکل شدند، در اسرع وقت و حداکثر تا ماه آینده میتوانند کشندهها را ترخیص کنند که با ترخیص ظرفیت خوبی به ظرفیت بالقوه کشندهها در حوزه حمل و نقل جادهای و تجارت کشور افزوده میشود.
ضیغمی تاکید کرد: ناوگان حمل و نقلی کشور برای صادرات به کشورهای اروپایی مجوز نداشتند، به همین دلیل این ظرفیت قانونی ایجاد شد تا کشنده های دست دومی که حداکثر سه سال از عمر آنها گذشته وارد شوند که به موضوع صادرات ایران کمک بسیاری میکند.
وی ابراز امیدواری کرد که با ترخیص کشندهها و نزدیک شدن به فصل زمستان برای صادرات محصولات کشاورزی، به ظرفیت صادرات کشور کمک کنند.
رئیسکل سازمان توسعه تجارت با اشاره به افزایش صادرات محصولات کشاورزی در فصل زمستان به کشورهای حوزه CIS و قفقاز شمالی، گفت: کشندهها میتوانند به صادرات به عراق، پاکستان، شرق و غرب اروپا از مسیر ترکیه که مسیر بر پایه جاده داریم، تاثیر قابل توجهی داشته باشند.
بر اساس این گزارش، بر اساس بند «ث» ماده 30 قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور، اجازه داده می شود با تأیید و تشخیص سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، کامیون های مورد نیاز که استانداردهای روز را دارا بوده و عمر کمتر از سه سال داشته باشند مشروط به وجود خدمات پس از فروش موضوع قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان خودرو مصوب 23 /3 /1386 وارد شود. دولت مجاز است در این رابطه تخفیفات و تسهیلات گمرکی را اعمال کند. استفاده از این تخفیفات منوط به خروج یک کامیون فرسوده با عمر بیش از بیست و پنج سال به ازای هر کامیون وارداتی است. آیین نامه نحوه اجرای این بند توسط وزارتخانه های راه و شهرسازی و امور اقتصادی و دارایی و سازمان برنامه و بودجه کشور تهیه می شود و حداکثر ظرف مدت شش ماه پس از ابلاغ این قانون به تصویب هیأت وزیران می رسد.
∎