بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی وزارت خزانهداری آمریکا ، بدهی دولت این کشور بار دیگر رکورد زد و برای اولین بار از ۳۳ تریلیون دلار گذشت.
این در حالی است که بدهی دولت ایالات متحده در ۱۶ ژوئن (۲۶ خرداد) از ۳۲ تریلیون دلار گذشته بود و در ژانویه نیز سقف بدهی دولت آمریکا از سقف ۳۱.۴ تریلیون دلار تعیین شده، تجاوز کرد.
به نوشته خبرگزاری تاس، در پی روند پیوسته رکوردشکنی دولت آمریکا در گذشتن از میزان سقف بدهی خود، وزارت خزانهداری این کشور مجبور شد برای ادامه عملیات مالی خود از اقدامات اضطراری استفاده کند.
در ۳ ژوئن (۱۳ خرداد)، جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده لایحهای را که پیشتر توسط کنگره تصویب شده بود، برای افزایش سقف بدهی دولت امضا کرد.
به گزارش ایرنا، خبرگزاری سیاِناِن پیشتر (۶ خرداد) در گزارشی بحران بدهی دولت آمریکا را «مادر همه بحرانها» عنوان کرد و گفت که نتیجه مذاکرات بر سر افزایش سقف بدهی ۳۱.۴ تریلیون دلاری دولت آمریکا همچنان نامشخص است؛ این موضوع باعث افزایش نگرانیها در خصوص تأثیر نکول بدهی آمریکا بر اقتصاد جهانی شده است.
در سه سال اخیر، ۲ شوک بزرگ بر اقتصاد جهان تأثیر گذاشته و ممکن است یک شوک دیگر نیز در قالب بحران بدهی آمریکا به آن آسیب بزند.
پس از همهگیری کرونا و اولین جنگ بزرگ در اروپا پس از سال ۱۹۴۵ میلادی، ترس از ناتوانی دولت آمریکا در پرداخت صورتحسابهای خود اکنون بر بازارهای مالی تأثیر گذاشته است.
برای بسیاری، این موضوع تصورناپذیر است؛ احتمالاً به این دلیل که عواقب آن بسیار وحشتناک است و ممکن است این اتفاق هرگز رخ ندهد؛ اما نشانههایی وجود داشت که مذاکرات در واشنگتن برای افزایش مبلغی که دولت آمریکا ممکن است وام بگیرد سرعت گرفته است. اگر چنین اتفاقی بیفتد، ممکن است بحران مالی جهانی سال ۲۰۰۸ میلادی را روسفید کند.