به گزارش تجارتنیوز، وزیر آموزش و پرورش گفت: با افتخار اعلام میکنم معلمی در کشور نداریم که زیر ۱۰ میلیون تومان حقوق بگیرد.
رضا مراد صحرایی امروز(سوم شهریور) در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه کرمانشاه، با اشاره به قدرت ایران اسلامی در دنیا، اظهار کرد: عضویت جمهوری اسلامی ایران در شانگهای و بریکس نشان از اعتبار ایران اسلامی در جامعه بینالمللی دارد.
صحرایی در ادامه با اشاره به اجرای طرح رتبهبندی معلمان، گفت: با اجرای رتبهبندی معلمان میانگین حقوق معلم ها ۲۶ درصد افزایش پیدا کرده است.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه تا سال گذشته ۲۴۰ هزار معلم کشور کف حقوق را دریافت می کردند، گفت: امروز با افتخار اعلام میکنم حتی یک معلم هم کف حقوق را در یافت نمیکند و معلمی نداریم که زیر ۱۰ میلیون تومان حقوق بگیرد.
وی اشارهای هم به در دست اصلاح بودن رتبه بندی معلم ها داشت و گفت: آییننامه اصلاحی رتبهبندی با همکاری معلمان در دست تدوین است.
وی در ادامه با بیان اینکه غول کنکور نظام تعلیم و تربیت را به سمت نابودی میبرد، گفت: قریب ۷۵ هزار میلیارد تومان گردش مالی مافیای کنکور است که رفته رفته با حذف کنکور در پی حذف آن هستیم.
وی تاکید کرد: در تلاشیم تا با حذف کنکور شرایط را برای رقابت دانشآموزان مناطق محروم برای قبولی در دانشگاهها فراهم کنیم.
وی در ادامه با بیان اینکه مراکز تربیت معلم در حال احیا هستند، گفت: در تلاشیم به جایی برسیم که سالیانه ۴۰ هزار دانشجو معلم وارد مراکز تربیت معلم شوند.
وی اضافه کرد: در هفته دولت ۲۰۰۰ پروژه شامل ۱۰ هزار کلاس درس در کشور افتتاح میشود.
صحرایی در ادامه با بیان اینکه سندتحول بنیادین باید مبنای کار آموزش و پرورش در کشور باشد، گفت: این سند مبتنی بر قرآن ومبانی اسلام بوده و با اجرای آن شاهد شکوفایی استعدادهای دانشآموزان خواهیم بود.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه دولت سیزدهم برای ارتقای شان و منزلت معلمان از هیچ امکاناتی دریغ نمیکند اما شرایطی که در آن هستیم بسیار پیچیده است، افزود: یکی از مطالبات معلمان طرح رتبهبندی بود که برای اجرای آن ۸۰۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود اما دولت سیزدهم طرح را با ۴۰ هزار میلیارد تومان در کمترین زمان ممکن اجرایی کرد و خوشبختانه هماکنون۲۶ درصد حقوق معلمان از همان قانون رتبهبندی است.
صحرایی از تزریق ۷۵ هزار معلم جدید به آموزش و پرورش خبر داد و گفت: این معلمان تربیت شده دانشگاه تربیت معلم هستند و قطعاً تلاش این است که تا چند سال دیگر شاهد بازگشت به همان مدارسی باشیم که ما در آنها درس خواندهایم.
وی از تعیین ۵۰۰۰ مدرسه در مسیر تحول خبر داد و گفت: آموزش بیش از ۱۰۰ هزار معلم برای رقم زدن این تحول انجام شده است.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه با بازگشایی مدارس پس از کرونا، دانشآموزان را از چنگال فضای مجازی دور کردیم، گفت: همچنین مهدهای کودک را به نظام آموزش و پرورش آوردیم، سازمان توتک (سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک) با ۸ میلیون مخاطب ایجادشد؛ اصلاح کتابهای درسی انجام و در یک سال اخیر ۴۰ کتاب درسی تولید و ۱۵۳ میلیون جلد کتاب با یارانه ۹۲ درصدی چاپ شده است.
صحرایی اضافه کرد: سال گذشته ۲۴۰ هزار معلم کف حقوق را دریافت میکردند اما امسال با درایت دولت سیزدهم معلم با دریافت کف حقوق نداریم و دولت نیاز دارد بازتاب کاری که برای معلمان انجام داده را ببیند تا انرژی بگیرد.
وی گفت: اطمینان میدهم در این دولت دریافت فوق العاده ویژه و تحول در برنامه آموزشی مدارس رقم خورد.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در امر تحول چنانچه دچار دو آفت عجله و عجب شویم از مسیر تحول منحرف خواهیم شد.
صحرایی با بیان اینکه کاهش جمعیت دانشآموزی ناشی از کاهش جمعیت در دهه ۶۰ و جنگ تحمیلی، تعطیلی دانشگاه تربیت معلم و بازنشستگی پیش از موعد معلمان اشتباهاتی بود و در سال همچنین دانشگاه فرهنگیان در سال ۹۰ تاسیس شد و قرار بر این بود استخدام از طریق این دانشگاه صورت گیرد اما متاسفانه از سال ۹۰ تا ۱۴۰۰، ۵۰۴ هزار نفر وارد سیستم تعلیم و تربیت شدند. دولت سیزدهم به دنبال اصلاح است و قطعا در مسیر اصلاح جراحی لازم و دردآور است اما آینده دارد.
وی تصریح کرد: در دولتهای قبلی سیاست دولت تقویت مدرسه غیردولتی بود در نتیجه در شیپور مدرسه غیردولتی نواختند و دمیدند و این باعث شد ۱۵ درصد دانش آموزان در مدارس غیردولتی تحصیل کنند و در مدارس دولتی نیز نظام طبقاتی راهاندازی کردند و تلاش این است و قطعاً به مدارس دولتی برمیگردیم و امکانات دولتی و سرانهها به مدارس عادی برخواهد گشت.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه قانون ۴۰ درصد قطعی امتحانات متوسطه در کنکور تاثیرگذار خواهد بود، افزود: مافیای کنکور در سالهای ۹۴ و ۹۵ مصوبه قانون مجلس را شکست و دانش آموز به جای کتابهای درسی کتابهای کنکوری را میخواند، این در حالی بود که دانش آموزان از مدرسه به دانشگاه میروند نه از مدارس کنکوری.
صحرایی با بیان اینکه قطعاً با برنامهریزیهای انجام شده تعداد دانشآموزانی که از مناطق محروم در دانشگاههای مطرح کشور پذیرش شوند، زیاد خواهد بود چون ۴۰ درصد نمره امتحانات نهایی آنها در کنکور لحاظ میشود، گفت: همچنین آیین نامه تقویت مدارس دولتی در دستور کار است.
منبع: ایسنا