کلمه- گروه بین الملل: درگیری میان نیروهای حماس و ارتش رژیم اسرائیل برای هجدهمین روز متوالی ادامه دارد. اصابت چند موشک اسرائیلی به یک مدرسه فلسطینی در بیت حانون در شمال نوار غزه که زیر نظر سازمان ملل اداره میشود، واکنش های بسیاری به دنبال داشته است. در این حمله رژیم اسرائیل تعدادی زن و کودک دیگر را به خاک و خون کشیده شدند.
این حمله منجر به اعتراضات گسترده ای در کرانه باختری شد تظاهراتی که به خشونت کشیده شد. در درگیری بین نیروهای امنیتی رژیم اسرائیل و تظاهرکنندگان در شامگاه گذشته، دست کم یک فلسطینی کشته شده هر چند برخی منابع خبری فلسطینی شمار کشته شدگان را دو نفر گزارش کردهاند.
به گزارش بی بی سی، شدیدترین درگیری در روستای بلعین، واقع در نزدیکی رامالله، مقر تشکیلات خودگردان فلسطینی روی داد و نیروهای اسرائیلی با شلیک گاز اشک آور و گلوله لاستیکی، در صدد مقابله با تظاهرکنندگانی برآمدند که به سوی آنان سنگ و بطری آتشزا پرتاب می کردند. تظاهرکنندگان تابوتهایی را به نشانه کشتهشدگان عملیات رژیم اسرائیل در غزه با خود حمل میکردند و علیه اسرائیل شعار میدادند.
به گزارش منابع فلسطینی، تعدادی از تظاهرکنندگان در اثر استنشاق گاز اشک آور و اصابت گلوله لاستیکی به شدت آسیب دیدهاند. تظاهرکنندگان تاکید داشتند که با وجود اختلاف سیاسی بین تشکیلات خودگردان فلسطینی در کرانه باختری و گروه حماس مستقر در غزه، فلسطینیان یکپارچه هستند و رژیم اسرائیل نمیتواند بین آنان جدایی بیاندازد.
بانکی مون دبیر کل سازمان ملل حمله به این مدرسه را محکوم کرد. والری آموس از مسئولان سازمان ملل گفت در حال حاضربیش از ۱۱۸ هزار نفر در مدارس وابسته به سازمان ملل پناه گرفتهاند
به گزارش الجزیره، صهیونیستها در روز پنجشنبه نیز ۱۱۹ فلسطینی از جمله دهها کودک، زن و فرد سالخورده را به شهادت رساندند.
بنا به گفته منابع فلسطینی نیروهای رژیم اسرائیل روز پنجشنبه با ۱۰ گلوله تانک یک مدرسه متعلق به سازمان ملل را که در آن دهها آواره فلسطینی اسکان داده شده بودند را بمباران کردند که این حمله به شهادت ۱۵ فلسطینی و زخمی شدن بیش از ۱۲۰ تن دیگر انجامید. به گزارش ایسنا، جنگندههای رژیم صهیونیستی نیز چندین خانه متعلق به فلسطینیها را در نوار غزه بمباران کردند که در دو مورد از این بمبارانها ۱۱ فلسطینی از اعضای دو خانواده به شهادت رسیدند.
در دو منطقه عبسان و خزاعه در جنوب نوار غزه نیز حملات توپخانهای و هوایی رژیم اسرائیل همچنان ادامه دارد و منابع پزشکی اعلام کردند که به دلیل ادامه حملات قادر به خارج کردن شهدا از زیر آوار نیستند. نزدیک به ۴۰ فلسطینی نیز در خان یونس و اطراف آن به دست نظامیان رژیم اسرائیل به شهادت رسیدند.
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین ˈحماسˈ روز جمعه اعلام کرد: ۳ فروند راکت به سوی فرودگاه بین المللی ˈبن گوریونˈ در حوالی تل آویو در سرزمین های اشغالی فلسطین شلیک کرده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه از شهر غزه در سرزمین های فلسطینی، این حمله یک روز پس از آن صورت گرفت که شرکت های هواپیمایی آمریکایی و اروپایی، پروازهای خود را به سرزمین های اشغالی پس از دو روز تعلیق از سرگرفتند.
شاخه نظامی حماس در بیانیه خود افزود: گردان های قسام پیش از ظهر با شلیک ۳ فروند راکت ˈام ۷۵ˈ، فرودگاه بن گوریون را هدف قرار دادند. سازمان های هوانوردی اتحادیه اروپا و آمریکا، پس از اصابت یک فروند راکت به نزدیک باند های فرودگاه بن گوریون در حومه تل آویو در روز سه شنبه ، تمامی پروازهای تجاری و مسافری را به این مقصد لغو کردند که منجر به مسدود شدن کامل ارتباط هوایی رژیم صهیونیستی با جهان خارج و خشم شدید این رژیم شد.
براساس آمار منتشر شده از سوی منابع پزشکی فلسطینی تاکنون حملات رژیم صهیونیستی به شهادت ۸۲۶ تن و زخمی شدن بیش از ۵۲۷۰ تن دیگر انجامیده است. در این حملات همچنین بیش از ۴۷۵ خانه متعلق به فلسطینیان به شکل کامل منهدم شده و ۲۶۴۴ خانه نیز آسیب دیده است. همچنین ۴۶ مدرسه، ۵۶ مسجد، هفت بیمارستان و درمانگاه نیز از سوی رژیم صهیونیستی بمباران شده که این نهادهای خدماتی غزه به طور کامل ویران شدهاند.
تظاهرات روز قدس در کرانه باختری رود اردن
همزمان با روز قدس و پس از تظاهرات گسترده شب جمعه هزاران فلسطینی در کرانه باختری، رژیم صهیونیستی شهر رامالله را به طور کامل در محاصره گرفته و هزاران نیروی خود را برای رویارویی با تظاهرات فلسطینیان به حالت آماده باش درآورده است.
به گزارش اسکای نیوز عربی، شب جمعه هزاران فلسطینی تظاهرات گستردهای را علیه تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه برگزار کردند که با واکنش نظامیان رژیم صهیونیستی، سه فلسطینی در این تظاهرات به شهادت رسیدند.
گروههای مقاومت نیز اعلام کردند که امروز پس از نماز جمعه خیابانهای قدس و کران باختری را به صحنه درگیری با رژیم صهیونیستی تبدیل خواهند کرد.
مسئولان رژیم صهیونیستی اذعان کردند که این تظاهرات از زمان انتفاضه فلسطین در سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۵ بیسابقه بوده و بزرگترین تظاهرات فلسطینیان علیه رژیم صهیونیستی در کرانه باختری در سالهای اخیر محسوب میشود.
در پی برگزاری این تظاهرات بزرگ و نیز فرا رسیدن روز قدس، نظامیان رژیم صهیونیستی در مناطق مختلف مرزی میان کرانه باختری با سرزمینهای اشغالی مستقر شدهاند و شهر رامالله که نهادهای دولتی تشکیلات خودگردان در آن واقع شده نیز از سوی رژیم صهیونیستی به محاصره درآمده است.
شاهدان عینی در شهر اشغالی قدس نیز گفتهاند که این شهر به پادگانی نظامی تبدیل شده و رژیم صهیونیستی صدها نیروی نظامی دیگر برای رویارویی با جوانان فلسطینی به این شهر فرستاده تا به کمک نیروهای امنیتی ونظامی مستقر در آن بشتابند.
بالگردهای رژیم صهیونیستی و بالنهای جاسوسی این رژیم نیز به طور مداوم در آسمان قدس و کرانه باختری در حال گشت زنی هستند و هر گونه تحرک جوانان فلسطینی را زیر نظر دارند.
نظامیان رژیم صهیونیستی همچنین به شکل گستردهای در داخل شهر قدس استقرار داده شدهاند و هر گونه رفت و آمد فلسطینیان را به شدت زیر نظر دارند. در تظاهرات شب گذشته در رامالله همچنین بیش از ۲۰۰ تن زخمی شدند.
بنا بر اعلام منابع بیمارستانی رامالله شهدای فلسطینی به دلیل اصابت مستقیم گلوله جان خود را از دست دادهاند و در بین آنها یک جوان کمتر از ۲۰ سال نیز به چشم میخورد که از ناحیه سر هدف گلوله قرار گرفته است.
مسئولان فلسطینی اعلام کردند، بیش از ۱۰ هزار تن در این تظاهرات که لحظاتی پس از آغاز آن به خشونت کشیده شد شرکت داشتند. سازمان دهندگان این تظاهرات با دعوت از طریق شبکههای اجتماعی از مردم فلسطین خواستند تا برای حرکت به سوی قدس و وارد شدن به آن تظاهرات کنند.
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی نیز در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه اعلام کرد که هزاران تظاهرکننده فلسطینی با در دست داشتن کوکتل مولوتف و سنگ به نظامیان و پلیس اسرائیل حمل کردند و مدعی شد که نیروهای اسرائیلی تنها از وسایل مجاز برای رویارویی با آنها استفاده کردهاند.
این در حالی است که براساس گزارشهای پزشکی، شهدای این درگیریها به دلیل اصابت مستقیم گلوله جنگی به شهادت رسیدهاند.
گفته میشود در این درگیریها یک نظامی رژیم صهیونیستی نیز کشته شده است اما این خبر از سوی منابع مستقل و یا رسمی تایید نشده است و صهیونیستها تنها به زخمی شدن دو نیروی نظامی خود اذعان کردهاند.
همزمان با فلسطین در دیگر کشورهای مسلمان نیز تظاهرات مختلفی در محکومیت اقدامات رژیم صهیونیستی برگزار شد که در این زمینه مردم عراق در شهرهای بغداد و بصره به خیابانها آمدند و با گرامی داشت روز جهانی قدس تجاوزات رژیم صهیونیستی به غزه را محکوم کردند.
شرکت کنندگان در تظاهرات عراق با سر دادن شعارهایی سکوت بین المللی در قبال جنایات صهیونیستها علیه غزه را محکوم کردند و خواستار حمایت از ملت مظلوم فلسطین شدند.
در لبنان نیز مردم در برخی مناطق و نیز در اردوگاههای فلسطینی موجود در این کشور دست به راهپیمایی همبستگی با قدس و غزه زدند و حزب الله لبنان نیز به همین مناسب مراسمی را در سالن سیدالشهداء در جنوب لبنان برگزار میکند که سید حسن نصرالله در آن به ایراد سخنرانی خواهد پرداخت.
در مراکش نیز صدها تن از مردم این کشور با برگزاری تظاهراتی خواهان توقف جنایتهای رژیم صهیونیستی شدند.
هزاران تن از مردم یمن نیز با بزرگداشت روز جهانی قدس در شهر ضالع در جنوب این کشور دست به تظاهرات زدند و جنایات صهیونیستها را محکوم کرده و بر حق فلسطینیها در دفاع از خود تاکید کردند.
مذاکرات پیچیده آتشبس
همزمان با تشدید حملات ارتش اسرائیل به نوارغزه گفتگوها برای برقراری آتشبس میان طرفین همچنان بینتیجه مانده است. به گزارش دویچه وله، یک مقام ارشد آمریکایی (۲۴ ژوئیه/ ۲ مرداد) اعلام کرد جان کری وزیر امور خارجه این کشور برای میانجیگری آتش بس و پایان دادن به درگیریها در نوار غزه برای ابد در خاور میانه باقی نخواهد ماند.
به گفته وی کری به زودی در این خصوص تصمیمگیری خواهد کرد که آیا طرفین درگیر تمایلی به دستیابی به توافق دارند یا خیر. به گفته این مقام آمریکائی اختلاف میان طرفین باقی است و کری در جستجوی راه حلی است که هر دو طرف بتوانند آن را بپذیرند. همین مقام ارشد آمریکائی همچنین گفت مذاکرات دیپلماتیک برای دستیابی به آتش بس در غزه بسیار دشوار و پیچیده شده است. دیپلمات آمریکائی تائید کرده است که تلاشها فعلا نتیجه ملموسی نداده است.
∎