شناسهٔ خبر: 6142648 - سرویس بین‌الملل
منبع: آرمان امروز | لینک خبر

نــگــاه

صاحب‌خبر -
یونان، عامل شکاف در اتحاد فرانسه – آلمان
یونان و مساله حل نشده بدهی هایش به بروز شکاف در اتحاد آلمان و فرانسه در مسائل اقتصادی اتحادیه اروپا منجر شده است.به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه فرانسوی  لوفیگارو ، در حالی که  فرانسوآ اولاند  رئیس جمهوری فرانسه بر توافق هر چه سریعتر در مورد مساله بدهی های آتن اصرار دارد،  آنگلا مرکل  صدراعظم آلمان هرگونه مذاکره در این باره را تا پیش از برگزاری همه پرسی یونان رد می کند.یونان اکنون تفاهم  فرانسه-آلمان  را چنان به چالش کشیده که سران دو کشور در 24 ساعت گذشته مواضع کاملا متضادی را در قبال بحران آتن اتخاذ کرده اند.اولاند در اظهارات خود دستیابی سریع به توافق را با کمک کمیسیون اروپا ممکن دانست. وی با رد  تاخیر  در مذاکرات که  باید تا پایان مساله ادامه یابد ، تلویحا نارضایتی خود را از موضع مرکل اعلام کرد.صدراعظم آلمان نیز در برابر نمایندگان کشورش به یونان هشدار داد که برلین تا پیش از برگزاری همه پرسی نمی تواند در مورد تقاضای کمک یونان مذاکره کند.این در حالی است که  الکسیس چیپراس  نخست وزیر یونان به برگزاری همه پرسی تاکید کرد و از مردم کشورش خواست تا به پیشنهاد اتحادیه اروپا و وام دهندگان در مورد اتخاذ تدابیر ریاضتی بیشتر در این کشور  نه  بگویند.این گزارش با اشاره به تفاوت تحلیل فرانسه و آلمان از مساله خروج یونان از حوزه واحد مشترک پول اروپا (یورو)، حاکی است که اولاند با درک بیشتر در مورد افزایش سختگیری‌ها در قبال یونان، تلاش می کند از این امر جلوگیری کند. این در حالی است که برای مرکل احترام به قوانین مشترک اروپا اهمیت بنیادین دارد.نظرسنجی صورت گرفته توسط موسسه  پرو راتا  یونان نشان می دهد که 86 درصد از پرسش شوندگان در همه پرسی شرکت خواهند کرد و 50 درصد از آنها از تصمیم چیپراس برای برگزاری این همه پرسی حمایت می کنند. با شکست مذاکرات دولت آتن با وام دهندگان بین‌المللی، بانک مرکزی اروپا از مخالفت با اختصاص اعتبار بیشتر به یونان برای حمایت از بانک های این کشور خبر داد. با این حال سران اتحادیه اروپا و مقامات آتن، شامگاه جمعه گذشته (5 تیر) برای ادامه کمک مالی به یونان به توافق رسیدند، اما چیپراس روز شنبه در آتن اعلام کرد این پیشنهاد باید به تایید مردم یونان برسد و به همین منظور همه پرسی برگزار می شود. دولت های پیاپی آتن از سال 2010 به بعد، در ازای دریافت 240 میلیارد یورو وام، وعده اجرای اصلاحات اقتصادی بنیادین و کاهش شدید هزینه ها را دادند، اما تدابیر ریاضتی انجام شده نرخ رشد اقتصادی را کاهش داده و به بیکاری عمده منجر شده است.دولت فعلی یونان که در ژانویه 2015 (دی 1393) با وعده پایان دادن به این تدابیر ریاضتی به قدرت رسید، پنج ماه است که با وام دهندگان بین المللی بر سر شرایط بازپرداخت بدهی ها در حال مذاکره است.
   وقوع دو انفجار در پایتخت کلمبیا 
مقامات کلمبیا اعلام کردند، در اثر دو انفجار در شهر بوگوتا، پایتخت این کشور که با استفاده از بمب‌های دست ساز صورت گرفت، دست کم 10 تن زخمی شدند. به گزارش (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری شینهوا، سرهنگ اسکار پینزون، یک مقام پلیس شهر بوگوتا اظهار کرد، بمبی که در این انفجارها مورد استفاده قرار گرفت، بمب با قدرت متوسط بود. هنوز هیچ کس مسئولیت این انفجار را بر عهده نگرفته است. این انفجارها در حالی اتفاق افتاد که تنشها میان دولت کلمبیا و شورشیان فارک بار دیگر بالا گرفته است. دولت کلمبیا و گروه فارک مشغول به انجام مذاکرات صلح هستند. دو طرف حدود یک ماه پیش اعلام کردند، که در مذاکرات صلح برای ایجاد کمیسیون صلح با هدف بررسی جرایم انجام شده طی درگیری‌های 50 ساله در این کشور به توافق رسیده‌اند. مذاکرات صلح دولت و شورشیان فارک از 2012 آغاز شد و مرتبا به دلیل حملات دو طرف نقض می شود. ماه دسامبر فارک آتش بس اعلام کرد و امیدهایی ایجاد شد که شاهد مذاکرات صلح سریعتر به نتیجه برسد اما از آن زمان تنش‌ها مرتبا در حال افزایش است. درگیری کلمبیا تاکنون حدود 200 هزار کشته و پنج میلیون آواره برجای گذاشته است. 
دبیر کل ناتو:
 یونان به تعهدات خود 
پایبند می ماند
ینس استولتنبرگ دبیر کل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) گفت: که یونان متحد مهم ناتو است و همچنان به تعهداتش در این پیمان عمل خواهد کرد. به گزارش خبرگزاری رویترز از بخارست، وی پنجشنبه در جمع خبرنگاران افزود: «یونان از متحدان قوی و همراه ما در پیمان است و مطمئنم که به این وضع ادامه خواهد داد. »استولتنبرگ که برای بازبینی از تاسیسات محل استقرار تجهیزات نظامی ناتو در رومانی به این کشور سفر کرده است، تصریح کرد: یونانی ها بارها تاکید کرده اند که به تعهدات خود در ناتو عمل می کنند.دولت یونان که از پنج ماه قبل با وام دهندگان بین المللی بر سر تغییر شرایط بازپرداخت بدهی ها مذاکره در حال مذاکره است، با شکست این مذاکرات در آستانه ورشکستگی قرار دارد. دولت های پیاپی آتن از سال 2010 به بعد، در ازای دریافت 240 میلیارد یورو وام، وعده اجرای اصلاحات اقتصادی بنیادین و کاهش شدید هزینه ها را داده اند، اما تدابیر ریاضتی انجام شده، نرخ رشد اقتصادی را کاهش داده و به بیکاری عمده در این کشور جنوب اروپا منجر شده است.دولت کنونی یونان در ژانویه 2015 (دی 1393) با وعده پایان دادن به این تدابیر ریاضتی به قدرت رسید. یونان باید روز سه شنبه، یک میلیارد و 600 میلیون یورو از بدهی خود را به صندوق بین المللی پول پرداخت می کرد، اما بار دیگر پرداخت این بدهی را به تعویق انداخته است. قرار است مردم این کشور روز یکشنبه (14 تیر) با شرکت در یک همه پرسی، نظر خود را نسبت به آخرین پیشنهاد سران اتحادیه اروپا برای ادامه کمک های مالی در ازای اجرای تدابیر ریاضتی در این کشور، اعلام کنند.