به گزارش بولتن نیوز، شبکه اجتماعی تلگرام که هم اکنون بیشترین سهم شبکه های پیام رسان موبایلی را در میان کاربران ایرانی به خود اختصاص داده است این روزها با اختلال همراه بوده و در بسیاری از مواقع از دسترس خارج می شود.
اختلالات ناشی از ضعف سیستمی تلگرام باعث شده تا کاربران ایرانی برای ارسال یک پیام مدتها منتظر بمانند و به صورت مداوم با پیام به روزرسانی در این شبکه پیام رسان مواجه شوند.
این اختلالات در حالی روز به روز کارآیی شبکه خارجی تلگرام را کاهش می دهد که چند ماه پیش کاربران ایرانی به دلیل اختلالات مکرر و ناکارآمد بودن شبکه وایبر، به تلگرام مهاجرت کردند.
ناکارآمدی تلگرام و وایبر برای کاربران ایرانی
پیش از این برخی مراکز تحقیقاتی عنوان کرده بودند که ایرانیها ۱۰درصد کل کاربران وایبر را در سطح جهان شامل میشوند از این رو بیشترین حجم استفاده را از این نرمافزار رایگان ارتباطی دارند اما اواخر سال گذشته، اختلالات شدید وایبر و حتی از دسترس خارج شدن و کندی های مکرر آن، باعث مهاجرت کاربران ایرانی به سمت پیامرسان رایگان موبایلی تلگرام شد.
حال با گذشت چند ماه از گسترش این شبکه اجتماعی در ایران، تلگرام دچار اختلالات بسیاری شده و به نظر می رسد به زودی سهم خود را درمیان کاربران ایرانی از دست بدهد.
ناکارآمدی تلگرام و اختلالات فنی آن در حالی نمود یافته که چندی است امکانی که این نرمافزار موبایلی برای افزودن استیکر یا برچسبهای مختلف در اختیار کاربران قرار داده، حاشیههای بسیاری را به وجود آورده است؛ چرا که بسیاری از این برچسب ها به لحاظ فرهنگی و اجتماعی مناسب با فرهنگ ایرانی اسلامی نبوده و در بسیاری از موارد نیز سوء استفاده از حریم خصوصی کاربران را به همراه داشته است.
بررسی حاشیه های تلگرام در کارگروه تعیین مصادیق
در این رابطه محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز هفته گذشته گفت: برای شبکههایی که از محتوا یا استیکرهایی در قالب توهین به مقامات کشور استفاده کرده یا نسبت به ترویج مسائل غیراخلاقی مبادرت میکنند بر اساس قانون، محدودیتهایی اعمال میکنیم.
وی افزود: سیاست ما برخورد با عواملی است که مسائل امنیتی کشور را نشانه گرفته باشند؛ در همین حال سازمان تنظیم مقررات ارتباطات، نظارت کاملی بر تمام شبکههای اجتماعی دارد و علاوه بر این سازمان، دستگاههای مرتبط دیگر نیز محتویات این شبکهها را از نظر امنیتی رصد میکنند.
واعظی تاکید کرد: با منتشرکنندگان محتواهای خلاف اخلاقی در شبکههای اجتماعی یا مباحثی که مسائل امنیتی کشور را نشانه گرفته باشند، برخورد میشود.
وی خاطرنشان کرد: تا زمانی که شبکهای درست فعالیت میکند و به دنبال ترویج محتواهای نامناسب نیست محدودیتی اعمال نخواهد شد، اما در غیر این صورت طبق قانون برخورد شده و موضوع در کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه رسیدگی خواهد شد.