شناسهٔ خبر: 60224533 - سرویس سیاسی
منبع: روزنامه کیهان | لینک خبر

روزهای پر کار دیپلمات‌های سوریه از دیدار با پاپ تا سفر به ریاض

صاحب‌خبر -
 
 
 
سرویس خارجی-
پس از حدود 12 سال حضور کم‌رنگ سوریه در مجامع بین‌المللی و مقاومت در برابر حملات برخی کشورهای عربی و غربی، این کشور که بر تکفیری‌ها و حامیان آنها غلبه یافته، دوباره به شکل فعال وارد این حوزه شده و دیپلمات‌های آن به طور مرتب ازاین نقطه دنیا به آن نقطه دعوت 
می‌شوند و...
چنان‌که بارها گفته و نوشته شده، حدود 12 سال پیش اكثريت وزرای خارجه کشورهای عرب در تاریخ ۲۲ بهمن ۱۳۹۱ در نشستی اضطراری که در قاهره برگزار کردند، رأی به تعلیق عضویت سوریه در اتحادیه عرب داده بودند، آن هم با دستور برخی کشورهای غربی. این اتفاق همزمان بود با شروع فتنه داعش در سوریه که یک طرف آن دولت دمشق بود و جبهه مقاومت و گاهی روسیه و طرف دیگر یک جبهه عربی، ترکی، صهیونیستی و غربی با ابزار «داعش» و «گروه‌های تکفیری تروریستی.» از این رو در تمام این‌ سال‌ها سوریه از فضای بین‌الملل تا حدودی غایب بود. حالا که مشخص شده دولت دمشق سقوط کردنی نیست، دشمنان پیشین دولت سوریه از ترکیه تا حکومت‌های عربی یک به یک به قطار عادی‌‌‌سازی روابط با سوریه می‌پیوندند و دشمنی را کنار می‌گذارند و با لغو تعلیق سوریه از اتحادیه عرب در این روزها حضور دولت دمشق در جهان بسیار پررنگ شده است.
در ادامه همین روند، «فیصل مقداد»، وزیر خارجه سوریه، روز دوشنبه پس از ورود به جده برای شرکت در جلسات مقدماتی اجلاس سران عرب، گفت که از حضور خود در عربستان خرسند است و برای این اجلاس آرزوی موفقیت می‌کند. مقداد در ادامه اظهارات خود در بدو ورود به فرودگاه جده افزود: «عنوان این اجلاس اقدام مشترک عرب‌هاست و ما به آینده امیدواریم.» وزیر امور خارجه سوریه تصریح کرد: «ما این‌جا هستیم تا با برادران عرب خود برای مشخص کردن میزان ظرفیت‌های مقابله با چالش‌هایی که همه ما در معرض آن هستیم، اقدام کنیم.» وی افزود: «اجلاس جده بسیار مهم است و ما رضایت خود را از همه مقدمات انجام شده توسط پادشاهی عربستان در سطوح مختلف اعلام می‌کنیم.»
از طرف دیگر، آن‌طور که ایسنا نوشته، خبر از دیدار سفیر سوریه در واتیکان با پاپ می‌رسد. رهبر کاتولیک‌های جهان روز دوشنبه با سفیر سوریه در واتیکان دیدار و استوارنامه وی به عنوان سفیر سوریه در دولت واتیکان را تحویل گرفت. پاپ «فرانسیس» در این دیدار ضمن ابراز همبستگی با مردم سوریه تأکید کرد که برای مردم سوریه نماز می‌خواند. رهبر کاتولیک‌های جهان افزود: «مردم سوریه با اثرات زلزله ویرانگر و بحرانی که کشورشان در معرض آن قرار داشت دست و پنجه نرم کردند.» به گزارش سانا، پاپ فرانسیس در این دیدار از «لوی فلوح»، سفیر سوریه در واتیکان خواست تا سلام او به «بشار اسد»، رئیس‌جمهور سوریه، منتقل کند. سفیر فلوح نیز سلام رئیس‌جمهور اسد به پاپ و همچنین مراتب تقدیر اسد از نقش پاپ در خدمت به کل بشر را به پاپ فرانسیس ابلاغ کرد.
خبر دیگر آن‌که «محمد سامر الخلیل»، وزیر اقتصاد و تجارت خارجی سوریه در سخنانی در جریان نشست شورای اقتصادی و اجتماعی اتحادیه عرب در شهر جده خواستار سرمایه‌گذاری کشورهای عربی در کشورش شد. او گفت: «ما از کشورهای عربی می‌خواهیم با توجه به وجود فرصت‌های امیدوارکننده و قوانین جدید جذب سرمایه‌گذاری، در سرمایه‌گذاری در سوریه مشارکت کنند.»
سایه آمریکا کوچک شد
همچنین خبر می‌رسد که وزارت خارجه چین تأکید کرد که بازگشت سوریه به اتحادیه عرب یک بار دیگر نشان می‌دهد که وقتی سایه آمریکا کوچک می‌شود، نور صلح گسترش می‌یابد. «وانگ ونبین»، سخنگوی این وزارتخانه در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «آمریکا و تعداد انگشت شماری از کشورها شیوه بازی خود را «قوانین» و تغییر نظام در کشورهای دیگر را «بهار» می‌نامند. این «اصلاح سیاسی» پیچیده، آنها را دیگر به جایی نمی‌برد.»