شناسهٔ خبر: 5971317 - سرویس سیاسی
منبع: آرمان امروز | لینک خبر

نــگــره

صاحب‌خبر -
حمایت دو نماینده از یک طرح هسته‌ای 
مطهری: قدرت چانه‌زنی دولت در مذاکرات را بالا می‌برد
 تاکید توکلی بر ضرورت حمایت از مذاکره‌کنندگان
علی مطهری و احمد توکلی نمایندگان مجلس بر تاثیر حفظ دستاوردهای هسته‌ای در افزایش قدرت چانه‌زنی تیم مذاکره‌کننده و حمایت از دستگاه دیپلماسی ایران تاکید کردند. علی مطهری و احمد توکلی از نمایندگان مجلس با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری که شامگاه سه‌شنبه از شبکه دوم سیما پخش شد، درباره تصویب طرح حفظ دستاوردهای هسته‌ای در مجلس که به امضای 213 نماینده رسید، گفت‌وگو کردند. علی مطهری در این برنامه گفت: این طرح قدرت چانه‌زنی تیم هسته‌ای را بالا می‌برد و این مهم نشان از وحدت ملت و حکومت درباره مساله هسته‌ای است. همچنین پیام خارجی این طرح نسبت به پیام داخلی بیشتر است. وی یادآور شد: این طرح دست دولت را باز می‌گذارد که اگر توافق بدی صورت گرفت ابزار و بهانه‌ای وجود داشته باشد که بتواند توافق را لغو کند و این طرح به سود دولت است. این نماینده مجلس با اشاره به اصلاحات صورت گرفته در طرح حفظ دستاوردهای هسته‌ای اظهار کرد: اگر ما می‌خواستیم دست مذاکره‌کنندگان را ببندیم اصلاحاتی که انجام شد خیلی مفید نبود اما برای توافق مفید، این اصلاحات مهم بود. در طرح اول برخی موارد بود که دست مذاکره‌کنندگان را می‌بست. مطهری تاکید کرد: در پایان این طرح اشاره شده که مصوبات شورای‌عالی امنیت ملی مهم است و اصلاحاتی که روی طرح اولیه انجام شد، درست بود. وی ادامه داد: ما نباید پیام بد و منفی به طرف مقابل بدهیم تا طرف مقابل از ما سوءاستفاده و در ما احساس ضعف کند. این نماینده مجلس توضیح داد: کار امروز مجلس همدلی و همزبانی با دولت بود. البته اظهارنظرهای مخالف ضرری ندارد. انتقادی به هیات‌رئیسه مجلس دارم؛ ضرورتی نداشت که برای تصویب این طرح آیین نامه زیر پا گذاشته شود. این نماینده مجلس گفت: این طرح ابتدا باید چاپ شود و در اختیار نمایندگان قرار گرفته و رای‌گیری شود. همچنین اگر مخالفان حرف می‌زدند، بهتر بود. عده‌ای ممکن است در داخل مجلس حرف دیگری داشته باشند اما قطعا اکثریت مجلس این رای را تصویب می‌کردند. مطهری درباره ویژگی‌های توافق خوب گفت: توافق خوب توافقی است که مردم ایران به حقوق خود برسند و ظلم‌هایی که تحت عنوان تحریم بر ما تحمیل شده از بین برود و مردم زندگی عادی داشته باشند. ما عزت نفس خود را از دست نمی‌دهیم. اگر به توافق هم نرسیم اینگونه نیست که به پایان زندگی سیاسی و اجتماعی خود رسیده‌ایم.
 اعتماد به مذاکره‌کنندگان
احمد توکلی نیز در این برنامه اظهار کرد: وقتی اکثریت مردم خواهان روش عزتمندانه برای لغو تحریم‌های ظالمانه و حفظ دستاوردهای هسته‌ای هستند نمایندگان نیز به این خواسته عمومی رای می‌دهند و طرح اخیر مجلس پشتیبانی از دولت است. وی یادآور شد: وقتی که حد جواز مذاکره‌کنندگان مشخص باشد، توقع طرف مقابل پایین می‌آید. وقتی که مجلس تصویب می‌کند که از خطوط مشخصی نمی‌توان جلوتر رفت، برای طرف مقابل محدودیت‌هایی ایجاد می‌شود. این تهیه‌کننده توضیح داد: این طرح تاکید بر مصوبات شورای‌عالی امنیت ملی دارد. باید اعلام کنیم که مذاکره‌کنندگان مورد اعتماد ما هستند. باید به مذاکره‌کنندگان اعتماد داشته باشیم. توکلی ادامه داد: مراعات منافع ملی اقتضا می‌کند که به مذاکره‌کنندگان اطمینان خاطر بدهیم که آنان را قبول داریم و درعین حال طرف مذاکره‌کننده بداند که حرف آنان حرف ما هم هست. وی تاکید کرد: ما باید همسو حرف بزنیم نه همسان. نباید در داخل به‌گونه‌ای صحبت کنیم که به مردم القا شود همه چیز در حال از دست رفتن است. توکلی گفت: اگر بگوییم که همه امور اقتصادی ما وابسته به مذاکرات است پشت مذاکره‌کنندگان را خالی کرده‌ایم. وی درباره توافق خوب یادآور شد: توافق خوب دو مشخصه دارد؛ نخست آن که ظلم تحریم حذف شود و دوم آن که حقی که باعث شد ملت ایران ظالمانه تحریم شود به رسمیت شناخته شود. آنها موظف هستند در زمینه هسته‌ای به ما کمک کنند و اذعان کنند که این حق را قبول دارند و باید تحریم‌ها را بردارند. این نماینده مجلس توضیح داد: عزت ملی که از آن صحبت می‌شود مابه‌ازای اقتصادی تعیین‌کننده‌ای دارد و اگر ملتی ذلیلانه بخواهد زندگی کند اقتصادی نخواهد داشت.
 بررسی مصوبه مجلس
نجات‌ا... ابراهیمیان، سخنگوی شورای نگهبان نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: تا پایان وقت اداری روز جاری مصوبه مجلس در زمینه حفظ دستاوردهای هسته‌ای به ما نرسید اما در صورت وصول مصوبه با توجه به اینکه دستور جلسه روز چهارشنبه مشخص شده، درصورتی که وقت کافی برای بررسی موضوع در جلسه فردا وجود داشته باشد آن را بررسی می‌کنیم. وی یادآور شد: ما تا چهارشنبه هفته آینده و در مدت زمان 10 روز مقرر درباره این طرح نظر می‌دهیم. البته در جلسات فوق‌العاده نیز می‌توانیم موضوع را بررسی کنیم. سخنگوی شورای نگهبان اظهار کرد: درباره این مصوبه دو پرسش وجود دارد؛ نخست آنکه آیا راه‌حل منطبق با قانون اساسی و شرع انتخاب شده و دوم اینکه آیا بهترین سیاست از بین راه‌های مجاز حقوقی و قابل تصور انتخاب شده است یا خیر؟ شورای نگهبان به سوال اول می‌تواند پاسخ دهد و پرسش‌هایی همچون آیا راه حل قاطعیت دارد یا طرح پیشنهادی انعطاف لازم را برای پیشبرد سیاست خارجی دارد، مربوط به ارزشگذاری راه‌حل سیاسی ارائه‌شده می‌شود. ابراهیمیان توضیح داد: شورای نگهبان قبل از شور در این‌باره نمی‌تواند اظهارنظر کند. اصل 71 درباره اختیارات مجلس، اصول مربوط به تفکیک قوا و اصل 76 در قلب بحث حقوقی ما درباره این طرح می‌تواند مورد ارزیابی قرار گیرد. 

 

تشكيل 100 شبكه ماهواره‌اي توسط سعودي‌ها عليه مذاكرات
يك كارشناس مسائل بين‌الملل با بيان اينكه در 10 سال گذشته 100 شبكه ماهواره‌اي از سوي عربستان تشكيل يا كمك مالي شده‌اند، تصريح كرد: وظيفه اين شبكه‌هاي فعاليت عليه برنامه هسته‌اي ايران است. حسن هاني‌زاده با اشاره به انتظار نيم ميليون سند از اسناد محرمانه عربستان سعودي توسط ويكي ليكس كه اكثريت آنها در رابطه با سياست خصمانه اين كشور عليه ايران بوده، گفت: از ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي، عربستان به عنوان كشوري كه از نظر ايدئولوژيك در تعارض با انقلاب اسلامي بودنقش تخريبي در منطقه و بويژه عليه جمهوري اسلامي ايران ايفا كرد. 
      
قرائت پرونده فساد در فوتبال پس از تعطيلات 
سخنگوي كميسيون اصل 90 مجلس گفت: از 70 نفر از عوامل مرتبط با فوتبال براي پروند فساد در فوتبال كمك گرفته‌ايم. آنا نوشت؛حسين آذين عنوان كرد: «پرونده فساد در فوتبال پس از پايان تعطيلات تابستاني مجلس در صحن علني قرائت مي‌شود. » وي افزود: «در پرونده فساد در فوتبال از نظرات و اطلاعات 70 نفر از عوامل مرتبط به فوتبال استفاده كرده‌ايم و آن را از جهات مختلف مورد بررسي قرار داده‌ايم. » وي درباره صحبت‌هاي كفاشيان مبني بر اينكه در فدراسيون فوتبال فساد وجود ندارد اما تخلف وجود دارد، اظهار داشت: «به هر حال زماني كه در فوتبال تباني صورت مي‌گيرد نمي‌توان گفت كه فسادي صورت نگرفته است. اينكه گفته مي‌شود ما به دنبال حذف كفاشيان هستيم واقعيت ندارد زيرا هدف ما اصلاح ساختار فوتبال ايران است. » نماينده رفسنجان در مجلس در پايان صحبت‌هايش عنوان كرد: «پرونده فساد در فوتبال پس از پايان تعطيلات تابستاني، در صحن علني قرائت مي‌شود.»