به گزارش «نسیم»، گویا در توضیح شرایط این بیماری گفت: مورد اول کشاورزی 39 ساله در چالوس بوده است که وقتی پی به بیماری گوسفند اش می برد ، بدون این که مراتب را به سازمان دامپزشکی گزارش کند ، آنها را ذبح و از گوشت گوسفندان نیز استفاده می کند.
وی افزود: این کشاورز بعد از 5 روز از این اقدام ، دچار علائم بیماری تب کریمه کنگو می شود و تا 2 روز نیز به این مساله اهمیت نداده و بعد از 2 روز ، ابتدا در بیمارستان چالوس و سپس در بیمارستان تخصصی ساری تحت شرایط ویژه بستری می شود و متاسفانه به دلیل مراجعه دیرهنگام، اقدامات درمانی موثر واقع نشده و بیمار فوت می کند.
رییس مرکز مدیریت بیماریها در ادامه افزود : مورد دوم مردی 85 ساله در نوشهر بود که به دلیل ذبح دام و تماس مستقیم با دام آلوده و عدم رعایت نکات بهداشتی ، مبتلا به بیماری تب کریمه کنگو می شود .
گویا گفت: خوشبختانه بیماری این فرد به موقع تشخیص داده شده و تحت درمان قرار می گیرد و در حال حاضر حال عمومی این بیمار خوب است .
وی در ادامه با بیان این که بیماری تب کریمه کنگو از طریق دام به انسان انتقال پیدا می کند ، گفت : این بیماری از طریق کنه های موجود روی بدن دام و تماس انسان با دام ممکن است مورد گزش قرار گیرد منتقل می شود .
گویا افزود: همچنین این بیماری هنگام ذبح حیوان و آلوده شدن فرد با خون ، ترشحات و امحاء و احشاء حیوانات به انسان می شود .
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر تاکید کرد : ذبح دام باید در کشتارخانه و نه در مکان های دیگر صورت گیرد و رعایت نکات بهداشتی هنگام ذبح مانند پوشیدن لباس مناسب ، دستکش و چکمه ضروری است .
وی همچنین خاطر نشان کرد : وقتی بیماری مشکوک به ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو شد باید تحت شرایط ویژه نگهداری شود و درمان دارویی برای او آغاز شود .
ویا همچنین به کادرهای پزشکی که وظیفه مراقبت از بیماران را بر عهده دارند ، توصیه کرد : نکات بهداشتی را به طور دقیق رعایت کنند چرا که این بیماری می تواند در اثر تماس با خون و ترشحات بدن از طریق دام به انسان انتقال یابد .
وی گفت: خوشبختانه این بیماری در مازندران به دلیل اقدام سریع و انجام مقررات ویژه کادرهای بهداشتی باعث شد که کسی به این بیماری مبتلا نشود و مراقبت از بیماری با هماهنگی سازمان دامپزشکی کماکان ادامه یابد./201