شناسهٔ خبر: 59022783 - سرویس اجتماعی
منبع: شفقنا | لینک خبر

آخرین اخبار از مسمومیت دانش آموزان؛ وزیر کشور مامور پیگیری مسمومیت های سریالی شد/نماینده مجلس: تاکنون ۹۰۰ دانش آموز دچار مسمویت شدند/ روایت دو دانش‌آموز از مسمومیتشان/ اخبار ضد و نقیض از بازداشت سه متهم

صاحب‌خبر -

شفقنا- علی رغم آگاهی مسئولین نسبت به سریالی شدن مسمومیت دانش آموزان و دانشجویان برخی از مدارس و دانشگاه ها، امروز نیز دانش آموزان چندین استان دچار مسمومیت شدند.

حدود ۱۰۰ روز از بروز مسمومیت‌های زنجیره‌ای دانش‌آموزان در مدارس مختلف می‌گذرد. این مسمومیت‌ها از مدارس دخترانه قم آغاز شد و دامنه آن به شهرهای دیگر رسیده است و همچنین دانشجویان برخی از دانشگاه ها را نیز درگیر کرده است. به گفته وزیر بهداشت علت مسمومیت «استنشاق گاز یا سم» بوده است. یکی از نمایندگان مجلس نیز اعلام کرد که تاکنون ۹۰۰ دانش آموز دچار مسمویت شدند. 

دانش آموزان با علائمی چون بی‌حالی، ضعف، مشکلات تنفسی، گرفتگی عضلانی و … در روزهای ۹ آذر، ۲۲ آذر، ۸ بهمن، ۱۲ بهمن، ۱۶ بهمن، ۱۷ بهمن، ۲۳ بهمن، ۲ اسفند، ۳ اسفند، ۶ اسفند، ۷ اسفند و ۹ اسفند راهی بیمارستان شدند.

به گزارش شفقنا، در ادامه آخرین اخبار درباره مسمومیت سریالی دانش آموزان را می خوانید:

وزیر کشور مامور پیگیری مسمومیت های سریالی در مدارس شد

رییس جمهور صبح چهارشنبه در جلسه هیئت دولت با اشاره به نگرانی‌های ایجاد شده در ارتباط با مسمومیت تعدادی از دانش‌آموزان در برخی مدارس، به وزیر کشور مأموریت داد ضمن پیگیری و ریشه‌یابی هر چه سریع‌تر موضوع، از نتایج پیگیری‌ها اطلاع‌رسانی مستند و مستمر صورت گیرد تا نگرانی خانواده‌ها برطرف شود.

وی تاکید کرد: وزارت بهداشت، وزارت اطلاعات و دیگر بخش‌ها با وزیر کشور در این زمینه همکاری خواهند کرد و هرگونه اطلاع‌رسانی باید از طریق وزارت کشور انجام شود.

وزیر کشور: تاکنون کسی در خصوص مسمومیت دانش‌ آموزان دستگیر نشده است/ منشا این موضوع را پیدا نکرده‌ایم 

احمد وحیدی وزیر کشور عصر امروز در حاشیه جلسه بررسی مسأله مسمومیت‌های برخی دانش‌آموزان که با حضور یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش در محل وزارت کشور برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: پیرو حوادث اخیر درباره مسمومیت دانش‌آموان عزیز ما که موجب نگرانی مردم در چند استان شده بود در ادامه روند جلسات گذشته، امروز جلسه مفصل‌تری داشتیم و در خدمت وزیر آموزش پرورش، مسئولان وزارت بهداشت، پدافند غیرعامل، دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی و استانداران این چند استان بودیم و موضوع مسمومیت مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: حاصل جمع اینکه اولا بیش از 90 درصد از آنچه تحت عنوان عارضه برای فرزندان عزیزمان بود، عوامل خارجی نبوده و بیشتر استرس و نگرانی‌هایی بوده که بر اثر طرح این موضوع پیش آمده بود.

وی گفت: آن‌دسته از دانش‌آموزان که احیانا عوارضی مانند سردرد، سرگیجه و سوزش گلو داشتند بلافاصله به بیمارستان منتقل شدند و غالب آنها در یکی-دو ساعت اولیه بدون نیاز به درمان خاصی مرخص شدند و تعداد محدود کمتر از 10 نفر به‌خاطر بیماری‌های زمینه‌ای بیشتر نگهداری شدند تا با اطمینان خاطر بیشتری مرخص شوند.

آقای وحیدی گفت: درباره عوامل این ماجرا و علت بروز نیز می‌گوییم طبق بررسی‌های صورت گرفته تاکنون عامل خاصی هنوز یافته نشده که مثلاً بگوییم یک ماده خاصی بوده و بر اثر آن ماده رخ داده است؛ لذا تاکنون گزارش قطعی از ماده خاصی بوده نداشتیم.

وی افزود: درباره اینکه گفته می‌شود این واقعه یک ماجراجویی شخصی، داخلی و یا احیانا عوامل بیرون از مدرسه بوده یا نه، باید بگوییم مسأله تحت بررسی دستگاه‌های اطلاعاتی است و نمی‌توان اظهارنظر قطعی کرد ولی مواردی پیدا نشده که بتوان قاطعانه گفت مربوط به عامل مشخصی است.

وی خاطر نشان کرد: البته دشمنان ما که خیلی علاقه داشتند کشور را دچار مشکل کنند، روی این موضوع هم کار می‌کنند و یکبار دیگر خباثت خود را نشان می‌دهند که با روح و روان عزیزان ما بازی کرده و آن‌ها را دچار هراس کنند؛ ما این تلاش را توسط رسانه‌های خارجی و گروه‌های مزدور می‌بینیم و البته همیشه کارشان این بوده و این دفعه بازی با روان خانواده‌ها و فرزندان عزیزمان را انجام می‌دهند. هم‌چنین برخی در داخل غیر از دستگاه‌های تخصصی مواضعی می‌گیرند که قریب به صحت نیست، چون اطلاعات دقیقی ندارند و باید مراقبت شود تا هراس‌افکنی صورت نگیرد.

آقای وحیدی گفت: مسأله کاملا با بسیج دستگاه‌های ذیربط دنبال می‌شود و وزیر آموزش و پرورش در میدان است و وزارت بهداشت کار را دنبال می‌کند و سایر دستگاه‌ها نیز فعال هستند و اگر جزییاتی یافته شد به اطلاع مردم می‌رسد.

وی تصریح کرد: حتما باید از هراس‌افکنی پرهیز شود و خارجی‌ها به‌دنبال تعطیلی مدارس هستند و نباید اجازه داد رخ دهد؛ دستگاه‌ها مسأله را دنبال می‌کنند تا جزییات بیشتر به اطلاع مردم برسد.

آقای وحیدی در پاسخ به اینکه بعضا گفته شده چندین نفر در این‌باره دستگیر شده‌اند، بیان کرد: اخیرا درباره این مسأله مطالب مختلفی بیان می‌شود که همه کذب است؛ مثلاً گفته شد یک دانش‌آموز بر اثر این ماجرا فلج شده که کذب محض است. یا اینکه گفته شد دستگیری داشته‌ایم، نه این‌طور نیست ولی دستگاه‌های اطلاعاتی ماجرا را دنبال می‌کنند و نتیجه اینکه کسانی که موثر بوده و یا اگر وابسته به گروهک‌ها باشند و ما الان اطلاعی نداریم، اطلاع‌رسانی می‌شود.

فارس: سه نفر بازداشت شدند  

در حالی که وزیر کشور اعلام کرد تاکنون شخصی به عنوان عامل یا عاملان مسمومیت دانش آموزان دستگیر نشده است، ظهر امروز (ساعت 13:02) خبرگزاری فارس در خصوص ماجرای مسمومیت دانش آموزان در مدارس دخترانه نوشت: «روز گذشته ۳ نفر در رابطه با این موضوع توسط نهاد‌های امنیتی بازداشت شدند.»

این خبرگزاری همچنین نوشته است: «اخبار تایید نشده احتمال خرابکاری توسط شبکه نفاق را می‌دهد.»

 وزیر آموزش و پرورش: وزارت کشور انتشار گازهای سمی در مدارس را پیگیری می‌کند

یوسف نوری، وزیر آموزش وپرورش در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در پاسخ به پرسشی درباره اقدامات دولت برای پیگیری موضوع مسمومیت دانش‌آموزان در مدارس و منشاء گازهای پخش‌شده، اظهار کرد: قرار شد با محوریت وزارت کشور در این زمینه اطلاع‌رسانی شود.

وی افزود: این موضوع بین‌بخشی است و به همین دلیل وزارت کشور در این زمینه پیگیری خواهد کرد.

سریال «مسمومیت دانش‌آموزان دختر» به اردبیل رسید

دانش آموزان تعدادی از مدارس دخترانه در اردبیل امروز چهارشنبه دچار مسمومیت شده و تعدادی از دانش آموزان به مراکز درمانی منتقل شدند.

منابع خبری اردبیل گزارش دادند که در دبیرستان دخترانه عفاف، بهاران، معراج و سما این اتفاق رخ داده است.

تعدادی از اولیای دانش آموزان در محوطه و بیرون مدارس حضور یافته و پیگیر سلامت فرزندان خود بودند. به گفته دانش‌آموزان حوالی ساعت ۱۰ تا ۱۱ دانش آموزان اجساس سوزش در گلو و سستی پا کرده‌ و متوجه مسمومیت خود شدند.

دانش‌آموزان مسموم توسط عوامل اورژانس به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی شهر منتقل شدند.

همچنین مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری اردبیل به مهر گفت: تاکنون از ۷ مدرسه اردبیل گزارشی مشابه دریافت شده و در کل ۲۰۲ دانش: آموز اردبیلی به صورت خفیف با مسمومیت روبرو شدند.

دانش آموزان مسموم راهی بیمارستان شدند که آخرین گزارش‌ها حکایت از حال مساعد و مناسب آنها دارد.

مسمومیت دانش‌آموزان دختر این بار در کرمانشاه

امروز دهم اسفندماه خبری مبنی بر مسمومیت تعدادی از دانش‌آموزان یک دبستان ابتدایی دخترانه در کرمانشاه به علت مسمومیت و استنشاق گاز اشک‌آور در فضای مجازی در حال دست به دست شدن است.

براساس گفته مسؤولان آموزش و پرورش استان کرمانشاه، موضوع در حال بررسی است، مسمومیت حدود دو نفر بوده و جای نگرانی نیست اما به دلیل فضای موجود، سبب نگرانی والدین شده است.

مسمومیت دانش آموزان در تهران 

ایسنا نوشت: اخبار غیررسمی از تکرار حادثه مسمومیت دانش آموزان در مدارس منطقه تهرانسرو نارمک تهران در روز جاری منتشر شده است.

والدین اطلاع دادند که به دلیل مسمومیت فرزندان‌شان به مدرسه فراخوانده شدند.

روایت دو دانش‌آموز مدرسه تهرانسر از مسمومیتشان

صبح امروز چهارشنبه انتشار بوی گازی در دبیرستان دخترانه سیزه آبان تهرانسر منجر به مسمومیت تعدادی از دانش آموزان شد.

پس از این اتفاق بلافاصله ماشین‌های آمبولانس و آتش نشانی خود را به محل حادثه رساندند و برخی از دانش آموزان مسموم به مراکز درمانی منتقل شدند.

در پی این حادثه نیز تعدادی از اولیای دانش آموزان جلوی مدرسه تجمع کرده و خواستار رسیدگی به موضوع شدند.

دو تن از دانش‌آموزان که امروز در این مدرسه دچار مسمومیت شدند در گفت‌وگو با ایسنا به تشریح این حادثه پرداختند.

به گفته یکی از دانش‌آموزان که توسط والدینش به درمانگاه منتقل شد، وسط زنگ اول کلاس بودیم و حدود ساعت ۸/۵ ـ ۹ بود که یکی از دانش آموزان بویی حس و به معلم گفت و بدنبالش چند نفر دیگر هم حالشان بد شد. کسی حرف نمی‌زد چون حالمان بد و گلوی همه درد و معده‌هایمان سنگین بود. معلم پرسید همگی اینطور هستید؟ که بیشتر بچه‌ها گفتند حالشان بد است. به مدیر اطلاع و سپس از کلاس درس بیرون بردنمان و در راه‌پله‌ها نشستیم. به اورژانس زنگ زدند و آنها آمدند و بعد با اندازه‌گیری اکسیژنمان وضعیت را بررسی کردند.

این دانش‌آموز می‌افزاید: این حالت اول از کلاس ما شروع شد اما بعد مدتی حال دانش‌آموزان کلاس‌های دیگر هم بد و از کلاس خارج شدند بعد به خانواده‌ها اطلاع داده شد. برای ما آب آوردند. من و چند نفر دیگر تب و لرز داشتیم که رویمان پتو انداختند. مادرم آمد و رفتم درمانگاه چون گلوم درد داشتم و نمی‌تونستم راه بروم.

از وی در این خصوص که چرا همراه آمبولانس اورژانس به درمانگاه نرفتی سوال می‌کنیم که می‌گوید: اورژانس کسانی که حالشان بد بود را به بیمارستان برد و کسانی که حالشان بهتر بود توسط خانواده‌ها به درمانگاه رفتند.

دانش آموز دیگر این مدرسه نیز با بازگویی روایتی مشابه همین اتفاق در مدرسه (۱۳ آبان) به ایسنا می‌گوید: ما دودی ندیدیم فقط بوی خیلی بدی می‌آمد مثل یک بوی تلخ.

آموزش و پرورش: هیچ کدام از دانش‌آموزان مسموم‌شده بیش از ۲۴ ساعت بستری نشدند 

«سیدرمضان محسن‌پور» پزشک و نماینده آموزش و پرورش در پرونده مسمومیت‌های دنباله‌دار در مدارس کشور آیا عامل مسمومیت شناسایی شده است، اظهار کرد: اگر تشخیصی داده شود حتما اعلام می‌شود تا خانواده‌ها از نگرانی خارج شوند. مجموعه‌ای از متخصصان سم شناسی، وزارت بهداشت، وزارت اطلاعات، وزارت آموزش و پرورش و متخصصان علوم اجتماعی روی این موضوع کار می‌کنند و فرضیه‌های متعددی مطرح است، اما هنوز هیچ کدام از این فرضیات به واقعیت نزدیک نشده است تا به عموم اعلام کنیم.

نماینده آموزش و پرورش در پرونده مسمومیت‌های سریالی عنوان کرد: در تمام موارد مسمومیتی که از سوی مدارس مطرح می‌شود، سریعا گروه پزشکی بالای سر دانش آموزان حاضر می‌شوند و هیچ کدام از دانش آموزانی که راهی بیمارستان شدند بیش از ۲۴ ساعت بستری نشدند و آن هم برای رفع نگرانی خودشان بود و عارضه‌ای نداشتند که ناچار به دریافت ادامه درمان باشند.

محسن‌پور در پاسخ به این سوال که دانش آموزان در لحظه وقوع این اتفاق در مدرسه چه اقدام پیشگیرانه‌ای می‌توانند انجام دهند، گفت: برای این موضوع باید منشا علمی وجود داشته باشد و وزارت بهداشت باید بگوید که در این شرایط دانش آموزان چه اقدام درستی می‌توانند داشته باشند.

مسمومیت ها دانشجویان دانشگاه بروجرد 

روابط عمومی استانداری لرستان در واکنش به این رخداد اظهار کرد: تعداد معدودی از دانشجویان دختر در دانشگاه آزاداسلامی واحد بروجرد شب نهم اسفندماه در خوابگاه با بروز علائم مشابه دانش آموزان، از محیط خوابگاه خارج و به اورژانس انتقال داده شدند.

این دانشجویان پس از طی کردن رسیدگی‌های لازم، بدون هیچ مشکلی ترخیص شدند.

در حال حاضر، شرایط در دانشگاه طبق روال عادی پیش رفته و حال این دانشجویان مساعد است.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس: «گروه های معاند در ماجرای مسمومیت دانش آموزان دخالت دارند»

آقای احمد راستینه در گفت‌ وگو با ایلنا، در رابطه با مسمویت‌های اخیر رقم خورده در مدارس دخترانه و اینکه ادعا می‌شود این مساله از سوی برخی گروه‌های مذهبی برای خانه‌نشین کردن دختران صورت گرفته است، گفت: شما شاهد هستید که جمهوری اسلامی ایران طی ۴۴ سالی که از انقلاب اسلامی سپری شده ظرفیت‌های بی‌نظیری را برای تحصیل دختران این سرزمین فراهم کرده است. همین الان بیش از ۶۰ درصد ظرفیت دانشگاه‌های ما دختران دانشجو هستند یعنی ظرفیت حضور دختران در فضای دانشگاهی از ظرفیت حضور آقایان بیشتر است.

وی ادامه داد: معنای این آمار چیست؟ معنایش این است که جمهوری اسلامی به درستی به نقش جامعه زنان و حضور و تاثیر آن‌ها در تربیت جامعه و ارتقاء جامعه صحه گذاشته است. به عبارتی یک زن با تحصیلات عالیه می‌ تواند همسر موفق‌ تری، مادر موفق‌تری و عضو اجتماعی موثرتری در جامعه باشد؛ لذا درس خواندن در جامعه ایرانی یک ارزش است چه در مدارس و چه در دانشگاه‌ها و کسی با درس خواندن دختران جامعه مخالفت ندارد.

وی در ادامه عنوان کرد: به نظر من این پدیده مسمومیت برخی دانش آموزان دختر که این چند وقت دارد شکل می‌ گیرد، در ادامه آشوب‌هایی است که در کشور ما شکل دادند و به دنبال فروپاشی امنیت خاطر و امنیت روانی جامعه ما هستند. هیچکس این پدیده را نه تایید می‌ کند نه قبول دارد و تمامی نیروهای ارزشی و انقلابی و جامعه متدین و متمدن ایرانی این پدیده را به شدت محکوم می‌ کنند.

نماینده مردم شهرکرد در مجلس تصریح کرد: طبیعی است که دست بیگانگان و دست دشمن در ناآرام‌سازی فضای جامعه در این پدیده مشهود است. خیلی شفاف و روشن عرض کنم که حتما ان‌شاءالله دستگاه‌ قضایی به این موضوع رسیدگی قاطع خواهد کرد و دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی زیرساخت‌های این اتفاق را بررسی می‌کنند. من تردید ندارم که یا سازمان منافقین و یا سایر گروهک‌های معاند و ضدانقلاب که در طول ۴۴ سال گذشته برای ضربه به حیثیت جمهوری اسلامی از هیچ کاری دریغ نکردند، دستشان در این زمینه دخیل است.

وی افزود: بار دیگر با قاطعیت عرض می‌کنم که هیچکس در جمهوری اسلامی ایران اجازه نمی‌دهد که دختران و زنان این جامعه که ظرفیت بی‌نظیری برای ارتقاء کشور ما هستند مورد آسیب قرار بگیرند و حتما این پدیده به واسطه طراحی‌های پیچیده‌ای است که از چند ماه گذشته اول در قابل آشوب‌های خیابانی، بعد ناآرامی‌های ارزی و امروز هم در شکل ایجاد نگرانی برای دانش آموزان ما ادامه‌ دار شده است.

نماینده مجلس: دستگاه‌های امنیتی در حال بررسی ابعاد حادثه مسمومیت دانش آموزان هستند

روح الله متفکر آزاد، عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس و نماینده مردم تبریز در رابطه با پیگیری های کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی در خصوص موضوع مسمومیت های اخیر دانش آموزان در چند مدرسه کشور، در صفحه شخصی توئیترش نوشت: «جلسه مشترک کمیسیون آموزش و بهداشت برای بررسی مسمومیت دانش آموزان در چند مدرسه کشور برگزار شد و دستگاه های امنیتی در حال بررسی ابعاد این حادثه هستند.

وی گفت: به عنوان نماینده مردم پیگیر ماجرا تا روشن شدن مساله و برخورد با مسببین هستم. عده ای هم بی توجه به دستاورد درخشان نظام در حوزه تحصیلات زنان، ساز «اینم کار خودشونه» را دوباره کوک کرده‌اند، کدام عقل سلیمی دستاورد خودش را زیر سوال می‌برد؟»

نماینده مجلس: تاکنون ۹۰۰ دانش آموز دچار مسمویت شدند

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: تا الان قریب به ۹۰۰ دانش‌آموز از استان‌های مختلف کشور مسموم شدند و این آمار را امروز از یک منبع موثق دریافت کردم.

شهریار حیدری درباره مسمومیت سریالی دانش آموزان، اظهار داشت: پیشنهاد بنده آن است که رئیس مجلس شورای اسلامی به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مأموریت دهد تا به همراه مسئولان نهاد‌های اطلاعاتی و وزارت بهداشت و آموزش و پرورش و با فوریت این موضوع را بررسی کنیم.

وی بیان کرد: الان چند استان و چند مدرسه درگیر مسمومیت شدند. امروز هم برخی از مدارس تهران از جمله در منطقه تهران پارس دچار این مشکل شدند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دستگاه اطلاعاتی و دولت و مسئولان حوزه بهداشت کشور باید این موضوع را با حساسیت پیگیری کنند و نباید از کنار این قضیه به سادگی گذشت. ممکن است افراد ضدنظام در این موضوع نقش داشته باشند، اما هنوز این موضوع قطعی نیست و نمی‌توان بدون بررسی دقیق گروهی را متهم به این کار کرد.

نماینده مردم قصرشیرین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نهاد‌های اطلاعاتی، امنیتی و بهداشتی باید این موضوع را با حساسیت بیشتری بررسی کنند و زودتر به نتیجه برسند. باید منشأ این موضوع زودتر مشخص شود تا مردم از نگرانی درآیند.

حیدری توضیح داد: تا الان قریب به ۹۰۰ دانش آموز از استان‌های مختلف کشور مسموم شدند و این آمار را امروز از یک منبع موثق دریافت کردم. درباره تعداد کشته شدگان این حادثه آماری ندارم و باید وزارت آموزش و پرورش این موضوع را بررسی کند.