شناسهٔ خبر: 57325659 - سرویس بین‌الملل
منبع: آریا | لینک خبر

قطعنامه شورای حقوق بشر علیه ایران با 25 رأی موافق و 6 رأی مخالف تصویب شد

صاحب‌خبر -
قطعنامه شورای حقوق بشر علیه ایران با 25 رأی موافق و 6 رأی مخالف تصویب شد
خبرگزاری آریا-شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد قطعنامه علیه ایران درباره آنچه «وضعیت حقوق بشر در ایران» خوانده شده را به تصویب رساند.
به گزارش خبرگزاری آریا،شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد قطعنامه علیه ایران درباره آنچه «وضعیت حقوق بشر در ایران» خوانده شده را به تصویب رساند. تصویب این قطعنامه به معنای موافقت این شورا با ایجاد یک «هیأت حقیقت‌یاب» درباره ادعاها در خصوص «نقض حقوق بشر توسط ایران» در حوادث اخیر است. 
تصویب این قطعنامه به معنای موافقت این شورا با ایجاد یک «هیأت حقیقت‌یاب» درباره ادعاها در خصوص «نقض حقوق بشر توسط ایران» در حوادث اخیر است. 
این قطعنامه با 25 رأی موافق، 6 رأی مخالف و 15 رأی ممتنع به تصویب رسید.
چین، پاکستان، اریتره، ونزوئلا، کوبا و ارمنستان 6 کشوری بودند که به این قطعنامه رأی منفی دادند.
کشورهای بولیوی، برزیل، کامرون، ساحل عاج، هند، اندونزی، قزاقستان، مالاوی، مالزی، موریتانی، نامبیا، قطر، سنگال، سودان، امارات و ازبکستان به قطعنامه رأی ممتنع داده‌اند.

نماینده روسیه: ایده ایجاد هیئت حقیقت‌یاب بدون رضایت ایران نامشروع است
سفیر و نماینده دائم روسیه در نشست ویژه شورای حقوق بشر در مورد ایران گفت: ایده ایجاد یک هیئت حقیقت یاب بدون رضایت مقامات ایرانی ذاتاً نامشروع است.
نماینده روسیه در نشست شورای حقوق بشر با اشاره به برگزاری جلسه ویژه این شورا در مورد تحولات اخیر در ایران گفت: چنین ابتکاراتی هیچ ربطی به حقوق بشر ندارد و تاثیر معکوس بر ارتقاء حقوق بشر دارد.
 وی ادامه داد: هدف برگزار کنندگان این نشست ، برچسب زدن و تحت فشار قرار دادن دولت های مستقل به بهانه های حقوق بشر است. ایران اطلاعات دقیقی در مورد اقدامات خود برای ارتقا و حمایت از حقوق بشر و اجرای تعهدات بین المللی در این زمینه ارائه می دهد. تنها در ماه های اخیر، همکاران ایرانی حدود 20 گزارش مربوط به تحولات دو ماه اخیر را توزیع کرده اند.
نماینده روسیه با بیان این که بانیان این نشست ویژه وظیفه خود می دانند که با ارائه یک قطعنامه سیاسی، زمینه بهم ریختن شرایط داخلی در ایران را فراهم کنند، تاکید کرد: ایده ایجاد یک هیئت حقیقت یاب بدون رضایت مقامات ایرانی ذاتاً نامشروع است و وظیفه شورای حقوق بشر و سازوکارهای آن کمک به کشورهاست، نه انجام تحقیقات.
وی در پایان گفت: روسیه خواهان توقف مداخله در امور داخلی ایران و بی ثبات کردن اوضاع در آن کشور است. بانیان این اقدام علیه ایران بهتر است بر حل مشکلات خود در حوزه حقوق بشر تمرکز کنند که به اندازه کافی هست.

واکنش آلمان به تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حقوق بشر
وزیر خارجه آلمان در توییتی به تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حقوق بشر سازمان ملل واکنش نشان داد.
 آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان روز پنج‌شنبه در توییتی با انتشار عکسی از کشورهایی که به قطعنامه ضدایرانی در شورای حقوق بشر سازمان ملل رای داده بودند، نوشت: ما این محکومیت را در شورای حقوق بشر پیش‌ بردیم و حامیانی برای آن دست و پا کردیم؛ بدون آنکه مطمئن باشیم این قطعنامه به رای اکثریت دست می‌یابد. حال نتیجه قطعی و مشخص است. وی مدعی شد، ما برای تحقق عدالت برای مردم ایران متحد هستیم.
ساعاتی پیش قطعنامه ضدایرانی در شورای حقوق بشر سازمان ملل با 25 رای موافق، 6 رای مخالف و 15 رای ممتنع به تصویب رسید.
آرژانتین، بنین، جمهوری چک، فنلاند، فرانسه، گابن، گامبیا، آلمان، هندوراس، ژاپن، لیبی، لیتوانی، لوکزامبورگ، جزایر مارشال، مکزیک، مونته‌نگرو، نپال، هلند، پاراگوئه، لهستان، جمهوری کره، سومالی، اوکراین، انگلیس و آمریکا به قطعنامه ضدایرانی رای مثبت دادند.
کشورهای بولیوی، برزیل، کامرون، ساحل عاج، هند، اندونزی، قزاقستان، مالاوی، مالزی، موریتانی، نامبیا، قطر، سنگال، سودان، امارات متحده عربی و ازبسکتان رای ممتنع به این قطعنامه دادند و ارمنستان، چین، کوبا، اریتره، پاکستان و ونزوئلا مخالفت خود با این قطعنامه را ابراز کردند.