شناسهٔ خبر: 55932197 - سرویس سیاسی
منبع: اقتصاد نیوز | لینک خبر

وحشت تندروهای آمریکا از توافق احتمالی با ایران

جان بولتون، مشاور امنیت ملی دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ روز چهارشنبه به وقت محلی در گفتگو با شبکه خبری سی ان بی سی با انتقاد از دولت بایدن برای دستیابی به توافق احتمالی با ایران گفت: این توافق ایران را به شریک بهتری برای روسیه تبدیل می کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، جان بولتون سیاستمدار تندروی آمریکایی همزمان با قرار گرفتن مذاکرات وین در مراحل پایانی، تلاش دولت بایدن برای بازگشت به برجام را اشتباه خواند.

 جان بولتون، مشاور امنیت ملی دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ روز چهارشنبه به وقت محلی در گفتگو با شبکه خبری سی ان بی سی با  انتقاد از دولت بایدن برای دستیابی به توافق احتمالی با ایران گفت: این توافق ایران را به شریک بهتری برای روسیه تبدیل می کند.

وی تلاش بایدن برای بازگشت به برجام را اشتباه خیره کننده ای دانست و افزود: به نظرم اولین نتیجه مستقیم احیای برجام آزادسازی میلیاردها دلار از اموال توقیف شده ایران خواهد بود.

بولتون با تکرار ادعاهای بی پایه و اساس علیه جمهوری اسلامی و هراس از پیشرفت های هسته ای ایران گفت که  این پول ها صرف برنامه هسته ای خواهد شد.

در حالیکه برخی تحلیلگران بر این باورند که احیای برجام منجر به عرضه نفت بیشتر ایران و در نتیجه تا حدودی از تنش بازار انرژی جهانی خواهد کاست،  بولتون مدعی است: افزایش تولید نفت آمریکای شمالی در مقایسه با افزایش بالقوه تولید نفت ایران پس از بازگشت به توافق هسته‌ای، تأثیر بیشتری می تواند داشته باشد.

این مقام سابق کاخ سفید با ادعای اینکه احیای برجام و لغو تحریم ها، روابط ایران و روسیه را تقویت خواهد کرد، گفت: منطقی است که با لغو تحریم‌های بین‌المللی، ایران ثروتمندتر و قوی‌تر به روسیه نزدیکترو به شریک بهتری برای روسیه تبدیل می‌ شود.

بولتون همچنین با اشاره به روابط نزدیک مسکو و پکن و منافع مشترک آنها در غرب آسیا افزود: در این منطقه ایران شریک مورد علاقه آنها است و به نظرم این ترتیبات سه جانبه پیامدهای جهانی خواهد داشت.

این سیاستمدار تندروی آمریکایی همچنین با ادعای اینکه توافق با ایران به متحدان کلیدی واشنگتن در خاورمیانه آسیب می رساند، در قامت سخنگوی رژیم صهیونیستی هراس این رژیم نامشروع را مطرح کرد.

بولتون همچنین با اشاره به تحولات اخیر عراق مدعی شد آنچه اکنون در بغداد می گذرد باید عزم ما را برای عدم بازگشت به توافق هسته‌ای با ایران تقویت کند. نباید دست به اقدامی بزنیم که تهران را قدرتمند کند.

به گزارش ایرنا، ودانت پاتل سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه‌شنبه به وقت محلی در گفتگو با خبرنگاران گفت: هیچ تحول جدیدی درباره برنامه جامع اقدام مشترک وجود ندارد. هنوز تفاهمی حاصل نشده و اوضاع همانطور که روز گذشته توضیخ دادم باقی مانده است.

این مقام آمریکایی اضافه کرد: آمریکا پاسخ را هفته پیش به اتحادیه اروپا ارسال کرده و اکنون این ایران است که باید پاسخ دهد.

دور جدید مذاکرات رفع تحریم‌های ایران پس از وقفه‌ای پنج‌ ماهه ۱۳ مردادماه در شهر وین آغاز شد و این مذاکرات پس از چهار روز  ۱۷ مرداد ماه با بازگشت هیات ها به پایتخت ها پایان یافت.

برگزاری این دور از مذاکرات در پی آن صورت گرفت که مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در روزنامه فایننشال‌تایمز ادعا کرد بسته پیشنهادی جدیدی روی میز گذاشته که شامل راهکارهای به روز درباره رفع تحریم‌ها و گام‌های هسته‌ای ایران است.

جمهوری اسلامی ایران ۲۵ مرداد (۱۶ آگوست) نظرات و درخواست های خود را درباره پیشنهادات اتحادیه اروپا درباره مذاکرات رفع تحریم ها در وین  ارسال کرد و آمریکا پس از بیش از یک هفته از آن در دوم شهریور ماه (۲۴ آگوست) نظر خود را در این باره به اتحادیه اروپا ارائه کرد.

در پی پایان یافتن این دور از مذاکرات، مقامات  آمریکایی و اتحادیه اروپا ادعا کردند که متن نهایی به همه طرف‌ها ارائه شده که قابل تغییر نخواهد بود و بایستی یا پذیرفته شود و یا شکست مذاکرات اعلام شود که این این ادعا از سوی مقام وزارت خارجه ایران رد و اعلام شد که با توجه به ادامه بحث‌ها درباره چند موضوع مهم باقی‌مانده، هنوز در مرحله‌ای قرار نداریم که از نهایی شدن متن توافق در وین سخن بگوییم.

رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران نیز اعلام کرد که توافقی (در مورد مذاکرات هسته‌ای) بدست نیامده است زیرا تا زمانی که در مورد همه مسائل توافق نشود، توافقی وجود نخواهد داشت.

گفت‌ وگوها در حالی به مراحل سرنوشت‌ساز رسیده که رسیدن به خط پایان و توافق نهایی معطل تصمیم‌های سیاسی غرب بویژه ایالات متحده آمریکا به عنوان طرف نقض کننده توافق سال ۹۴ است.

هیات جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که لازمه رسیدن به توافق، پایدار بودن رفع تحریم‌ها به نحوی تضمین شده است و اینکه موضوعی نباید به عنوان اهرم فشار جهت استفاده علیه ایران در آینده باقی بماند و به دنبال توافقی است که در آن انتفاع اقتصادی مردم تامین، تجارت خارجی ایران رفع و محدودیت‌های غیرقانونی فروش نفت برداشته شود. از این منظر، اگر طرف مقابل مطالبات منطقی ایران و الزامات شکل‌گیری یک توافق پایدار و قابل اتکاء را بپذیرد، توافق نهایی حاصل خواهد شد.